Najdi forum

Splash Forum Politični čvek To je pa pravo kvizlinštvo pri nas

To je pa pravo kvizlinštvo pri nas

Še ta dodatek . A veš zakaj nikoli nismo obračunali z preteklostjo in verjetno tudi nikoli ne bomo? A veš zakaj nismo leta1991-92 opravili z lustracijo s katero bi preprečili politično delovanje aktivnim politikom v bivši jugi?Odgovor si poišči v prejšnjih dopisovanjih.

Scenariji se niso uresničili, ker je Slovenija v EU. EU je zasnovana kapitalistično nasprotno od komunizma. Tudi, če z nacionalizacijo in potem z državno plansko politiko obdržiš podjetje, se moraš v kapitalizmu dokazati. Tu ni več protekcije države. Tudi podjetja so v EU razen javnih podjetij nedržavna. Tudi podjetja, ki jih je partija po osamosvojitvi obdržala, so propadla, ker komunistični direktorji niso znali poslovati v tržnem okolju. Obstala so samo tista, ki živijo od države (monopolisti; država jih podpira z njim ugodno zakonodajo) naftna, Krka, … in posebna, ki izkoriščajo naravne danosti naše lepe domovine (Luka, pivovarji, …).

Dvomim, da bi ZKS hotela v EU. Torej večina članov KPS sploh niso bili pravi komunisti. To je tudi KP razteplo.

Kolaboracija Kučana in Co. ostane, ker so sodelovali z srbsko oblastjo v Beogradu, skrito v federalni Jugo oblasti, pri preprečitvi slovenske samostojnosti. Tudi Vojislav Šešelj se je med osamosvojitvijo hvalil, da bo vojvoda Slovenije, ker je mislil da bo hrabra JA premagala strahopetne in nesposobne Slovence. Torej Srbi so računali, da bo Kučan in njegovi preprečil samostojnost in bodo Slovenijo obdržali. Hvala Bogu, novodobnim kvizlingom to ni uspelo.

Priznam, da tvoje misli od “Verjemi ali ne” in “Oni so se” ne razumem. Lahko objasniš?

A se ti ne zdi čudno da so se že na prvem sestanku odločili da nas puste in to še hitreje kot smo mi upali.Pod “oni” pa govorim o “komunistih”, ki pa to že dolgo časa niso bili več.
V jugi so imeli tako gospodarsko kot plitično moč komunisti.Ogromno denarja ki bi moral iti za obnove oz. gradnje je poniknil neznano kam. Ta denar se je L.1992 in kasneje vračal kot zasebni kapital vložen v SLO gospodarsvo oz. v odkup podjetij ki so jih prej uničil ko so jih vodili.S tem ko so krepili svojo ekonomsko moč so podpirali denarno LDS in SD.Z njihovo močjo so pa sami postajali še močnejši. Zakaj pa misliš da že od volitev sem zganjajo tak cirkus.O EU takrat še nobeden ni sanjal. So pa ugotovili da večja kot je država in s tem večji birokratski aparat lahko lažje skriješ razne svinarije.

To je pa tipična kvizlinška miselnost, da nas oni ‘puste’. Osamosvojitev sploh ni bila odvisna od tega ali nas bodo Srbi pustili ali ne. Bila je odvisna samo od Slovencev. Če bi nas pustili, bi JA lepo mirno zapustila Slovenijo. Bili so na veliko poraženi. Kolikor vem so na nekem sestanku zahtevali, da prej plačamo v Beograd Srbom za celotno federalno lastnino v Sloveniji. To se ni zgodilo (razen če jim ni Kučan kaj na skrito nakazal), Slovenija je vseeno postala svobodna. Srbi niso mogli obvladovati niti Kosova, pa bi še Slovenijo preko Hrvaške. Ne, samostojnost ni bila odvisna od Beograda, izbojevala se je tukaj v Sloveniji.

Gospodarska moč LDS in SD je samo še v Istrabenzu, Mobitelu, Krki pa še kje. V medijih, ki so še vedno v večini v njihovih rokah, da jih poveličujejo. Vendar pa niso sposobni poslovati v tržnih razmerah in to ne bo dolgo. Bodo Evropejci spet pokupili ta podjetja in sklenili krog, ki so ga začeli z nacionalizacijo. Pomembni gospodarski dejavniki bodo spet v tujih rokah. Njihova gospodarska moč se je precej zmanjšala.

Komunisti so ravnali nespametno in dokazali svojo nesposobnost. Veliko kapitala naših prednikov so zapravili.

Pa daj zbudi se že enkrat.

benaflek, rad te imam!

Jaz tudi tebe.

Kaj je boss, ti je zmanjkalo “argumentov”, kako bi pometel pod preprogo kvizlinštvo podpisnikov “deklaracije za mir”.

Opa, zdaj me je pa že malo strah. ;))))

ljubite se in množite se,vendar s tem ne pretiravajte:)))

Ta je dobra

Ne mu zamerit, so prejeli razsvetljenje.

Še daleč ne , samo ne razumem te , zakaj na vsak način hočeš izenačiti medvojne dogodke 1941 in dogodke 1990-91.Če si že opazoval osamosvojitev očitno tvoji možgani niso uspeli analizirati vseh podatkov.

Moji možgani so že uspeli analizirati situacijo, tvoji pa temu res niso kos. Kvizlinštvo komunistov od leta 1941 je kontinuirano do danes. Posebej pa še med osamosvojitvenimi aktivnostmi, ko sem to videl na lastne oči. Rusko-srbsko kvizlinštvo komunistov je sploh edino kvizlinštvo pri nas. In še kar traja.

aja , kje pa to vidiš?

Malo odpri oči. Skušaj stvari preštudirati brez predsodkov. Saj bo šlo.

A si ostal brez besed? Povej kje se to vidi. Povej kje vidiš tvoje famozno kvizlinštvo.

Naj ti ga narišem?

Težko je razpravljat s človekom, ki je celo življenje vzgajan na absolutnih resnicah in dogmah, katerih teža temelji izključno na višini stopničke hierarhične lestvice, na kateri stojijo njihovi tvorci. Še posebej težko je, če se njihovi tvorci za vsak slučaj zavarujejo pred lastnimi zmotami z absolutno resnico, da te nastajajo po navdihu nadnaravnega bitja, ki je samo absolutna resnica.

Če ti je lažje pa nariši.

Ne verjamem da boš hotel dojeti, pa tudi ta vmesnik tega ne omogoča.

Sigurno, da je težko. Posebej, če si nafutran s pravljicami iz WWII skozi šolski sistem in JA vojsko, sam pa ne sposoben logičnega razmišljanja ali dojemanja sveta. Tudi sam sem bil del tega šolskega sistema in v JA in mi ne moreš očitati enostranske vzgoje.

Potem pa napiši, mogoče bom pa potem razumel tvoje besede.

Saj sem že pisal, preberi si sporočila. Še enkrat pa ne bom pisal.

Samo da si ti naj , naj , edini sposoben pravilnega razmišljanja. Verjetno je to zasluga cerkve.

New Report

Close