Najdi forum

Splash Forum Politični čvek To je pa pravo kvizlinštvo pri nas

To je pa pravo kvizlinštvo pri nas

Oprosti a nisi nič napisal o tvojem famoznem kvizlinštvu. Prosim za primer.

Tudi Cerkve, piši Cerkev in Bog z veliko, pa boš veliko spoznal.

Cerkev me uči kreativnega razmišljanja, do spoznanj pridem sam z razmišljanjem, molitvijo, branjem Sv.Pisma in spremljanja dogodkov z več vidikov. Tu ni nikjer ni duhovnika ali redovnika ali redovnice, samo Jezus in jaz.

psiho 🙂

benaflek napisal:

> Tudi Cerkve, piši Cerkev in Bog z veliko, pa boš veliko
> spoznal.

Kot pripadnik institucije, ki se zavzema za ohranjanje slovenstva, bi moral vedeti, da je jezik eden od postulatov obstoja naroda. V slovenščini pojmov ne pišemo z veliko začetnico. Tudi cerkev se piše z malo, kajti RKC ni edina. V to se lahko prepričaš v SSKJ.

Amazonka.

SSKJ je napisala ateistična usmeritev, ki ob vprašanju Boga in religije pregori. Zato je netočen, ker ne sledi pravopisnim pravilom.

SSKJ beri ti, ni pa nujno, da ga jaz. Osebna, zemljepisna in ne vem točno še kaj, pa se piše z veliko začetnico. Bog je oseba. Bog z malo nima smisla. Za vas bi bilo bolje, da besede Bog sploh ne bi uporabljali. Cerkev z malo pomeni sakralni objekt, z veliko pa Jezusa in ljudi – občestvo. Zato lahko vidiš kakšne neumnosti pišeš, ko pišeš Cerkev z malo, ker v takih primerih skušaš blatiti Cerkev kot občestvo, v bistvu pa blatiš nek neimenovan sakralni objekt. Poglej v pravopis, občestva se pišejo z veliko začetnico.

Seveda sem.

Maš kar prav, Benaflek je seveda naredil vse kar je domovina od njega pričakovala. Seveda brez njega in molitev sploh ne bi prišlo do umika JNA. Tisti, ki smo se pa z orožjem v rokah zoperstavili JNA pa seveda sploh ne vemo, kaj se je tedaj dogajalo. Še kak dan pa me bo začel s kvizlingom zmerjat… hahaha

Aha, torej edina pravilna znanost je le tista, kjer ni vmes nobenega ateista in po možnosti sami katoliki. Zemlja bo najbrž spet ploščata. Sicer pa ne vem od kod ti tako neumna ideja, da SSKJ pišejo le ateisti.

Nobenega ne poznam, ki bi se imenoval Bog. Obstaja pa kar nekaj Jezusov, vsaj po Španiji in J. Ameriki in verjamem, da je obstajal tudi original, zato njegovo ime pišem z veliko.

Če pa ti vidiš v pisanju z malo blatenje, je to tvoj problem, ki se ga mogoče da celo ozdravit.

Ne boom, gre za pravilo, da se oseba piše z veliko, prav tako skupino ljudi. Saj tudi Sherlock Holmes najbrž ni nikoli obstajal, pa se piše z veliko. Si starega Sherlocka poznal? Bogovi se pišejo z malo, en Bog pa z veliko. Gre za pravopis. Tudi če Sv.Pismo bereš kot roman brez kakšne verske vrednosti, se je tam JHWH (Jahve) razodel Mojzesu kot Bog in kot oseba.

Pa še o ploščatosti zemlje. Dokler niso bili iznajdeni astronomski instrumenti, so tudi nekristjani mislili (ateisti, budisti, muslimani, ….), da je Zemlja ploščata. Šele s prvim Zemljanom, ki je ušel iz Zemljine privlačnosti, je bila dokazana okroglost, do takrat so bile teorije-vera. Vesolje ni niti promil raziskano in v prihodnosti bo lahko tudi obstoječ sistem smešen zaradi novih dognanj. Samo takrat se bodo ateisti spet prestavili in kazali na kristjane, kako smo zaostali oni pa napredni. Čeprav danes tudi ateisti prisegajo na Kopernikov sistem.

Če me spomin ne vara je bil Kopernik žrtev inkvizicije zaradi svojih dognanj.Tako da ne vem kaj si pravzaprav hotel povedati s to primerjavo.

S tem sem samo hotel odgovoriti na boomovo provokacijo, ko je rekel, da smo katoličani zaostali in malo čez les (Ilustriral je s Da bo Zemlja spet ploščata).

Rekel sem, da so do Kopernika vsi verjeli, da je Zemlja ploščata, tudi napredni ateisti, budisti, muslimani, … Ker ni bilo instrumentov, je veljalo, da je Zemlja ploščata, saj se na prosto oko tako vidi.

Kopernik je bil tudi katoliški klerik(!) in ni imel nič z inkvizicijo. Seveda so pa ateisti pograbili ta katoliški sistem in skušali s tem dokazovati, da ni Boga (kopernicizem). Vendar to nima nič s Kopernikom.

Ja, v slovenski enciklopediji (ali v šoli) ne boš našel, da je Kopernik bil katoliški klerik, si bodo pa izmislili,da je žrtev invizicije. Naš ateistični šolski sistem je neverjeten. In ti boss tudi.

Še zgovorni citat.

In a letter dated Rome, 1 November 1536, the Archbishop of Capua Nikolaus Cardinal von Schönberg asked Copernicus to communicate his ideas more widely and requested a copy for himself:

“Therefore, learned man, without wishing to be inopportune, I beg you most emphatically to communicate your discovery to the learned world, and to send me as soon as possible your theories about the Universe, together with tables and whatever else you have pertaining to the subject.”

Klerik , ki se ni strinjal z razlago RKC zato je razvil svojo , ki še vedno drži, cerkvena pa ne .

Katero je torej njegovo ime: JHWH (Jahve) ali Bog? Bog je pojem in vsako verstvo veruje v svoje bogove ali svojega boga. In če naj bi cerkev pisal z veliko, potem je to samo v smislu lastnega imena, kjer dodam še pridevnik katoliška, pravoslavna itd. V nasprotnem primeru moram pisati z veliko tudi gasilci, ribiči, lovci itd., saj gre za skupino ljudi. Seveda moram potem z veliko pisati tudi komunistična partija. Se strinjaš?

Da je Zemlja okrogla, so vedeli že davno pred krščanstvom. To se da dokazati tudi z meritvami iz samega planeta. Po tvoji logiki (iti gor in videti) potem tudi heliocentričnost še ni dokazana, saj ni bil nihče dovolj dolgo in dovolj daleč, da bi opazil gibanje planetov okoli sonca.

Njegovo pravo ime je Jaz sem, ki sem (kratica JHWH hebrejsko) ali Bog Abrahamov, Bog Izakov, Bog Jakobov, in se je razodel kot oseba. Ker sta pa to dolga imena, je bolje da se piše kot Bog z veliko. Tudi zato te težko razumem ko pišeš bog z malo, ker bi rad govoril proti JHWH, v bistvu pa govoriš o nekem nedoločenem bogu. To pa ni naš krščanski Bog. Nimaš urejenih pojmov.

Ribiči, gasilci, … so nek splošni pojem, nedoločen. Ribiško društvo Obala se pa piše Obala z veliko kot primer, ker to skupnost določenih ribičev. Občestva, skupine in skupnosti ljudi se pišejo z veliko. Tudi Liberalno demokratska stranka se piše l z veliko ker je to skupnost enako politično usmerjenih ljudi ali pa LDS kot kratica.

Če pišeš katoliška cerkev ali pravoslavna cerkev, s tem dejansko misliš na sakralni objekt v obeh primerih. Pravilno bi bilo pridevnik+občestvo: katoliška Cerkev ali pravoslavna Cerkev.

Kdo pa je vedel pred Kopernikom in Galileom, da je zemlja okrogla? Do takrat je bil v veljavi Ptolomejev model iz antične Grčije. Saj je komaj Galileo s prvim teleskopom videl planete.

Ja, oprejemljivi dokaz, saj ateizem tako verjame samo tisto kar vidi na lastne oči. Okroglost Zemlje se je dejansko videla šele iz vesolja.

New Report

Close