To je pa viške tole o šunki
Meni pa je Drnovsek faca :)))
kaj ko bi se vas vec spravilo malo razmislit o humanosti, miru, ljubezni, prijateljstvu, dobroti, odprtosti srca, strpnosti, razumevanju… namesto da stojite za stedilnikom cel dan in potem se cel teden pospravljate (ne mislim kuhinje, pac pa hrano iz hladilnika) za prazniki.
Mi ne kuhamo nic, sunke nima v hladilniku, pobarvala bom nekaj jajc, ker mi jih je lustno barvat. drugace pa raje kot sunko jem presano slanino :))
No zaradi ene šunke res ni treba cel dan stat za loncem?! Kaj ti je? To je ena enostavnejših podvigov, daš v vodo, urco in pol in hopla, slavnostna gostija je končana. V bistvu bi morale biti šunke na programu vsak teden in bi imeli čas razmišljati o globjih temah, ki jih omenjaš, ne pa da stojimo za lonci in kuhamo razne golaže in ričete….bljek, ki jih jaz ne maram.
Vse lepo in prav, ampak, Zlatka, tvoje poste se res težko bere in, če že popravljaš druge napake… pravijo, da je treba najprej pomesti pred svojim pragom… najbolj me je zmotilo, da si kar nekajkrat napisala “stem”… vsekakor se to piše narazen.
Pa me na splošno ne motijo pravopisne napake na forumu, kakšno sem in tja že popravim, ampak bolj za splošno izobrazbo, me pa hudo moti, če nekdo s takim pisanjem, kot je tvoje, kritizira pisanje drugega.
Prijeten preostanek večera želim.
Vladka
Ja, sem hotela napisati tudi še nekaj na tole temo…
Tudi mene je malo zmotila tale Drnovškova izjava, pa nisem nek šunka “fan” 😉 tudi ne bo na naši mizi tiste prave šunke, bo pa zagotovo tudi meso…
… ne maram pa, da mi nekdo vsiljuje svoje prepričanje na tak način in ob taki priložnosti…
Vladka
O moj Bog! ga omenjam, če ker je velika noč… hahaha…
naky napisal:
> velika noč je praznik ina ima razne simbole. Če pa so
> živalskega izvora, pa bog pomagaj. saj si jih niso ljudje
> izmislili sami.
kdo pa si je izmislil verske simbole, ki so živalskega izvora? da si jih nismo ljudje sami? misliš, da je bog res zapovedal, da je treba jesti šunko in jagenjčka za veliko noč?
Đizs… bi napisala acjom 🙂
Živio, družba!
Razprava je živahna, velika noč bo pa kmalu tu, zato ne izgubljajmo preveč časa, ampak mirne duše skuhajmo šunko in pripravimo, kar je še zraven, da bomo lahko nesli k žegnu. Brez šunke pa tudi ni velike noči vendar!
Predsednik ima pač tako in tako mnenje, mi imamo pa tudi svoje glave, mar ne?
Prav tako se ne oziramo na tiste člane društva za zaščito živali, ki so že za Božič begali ljudi, naj ne koljejo živali in ne pečejo mesa. Kako morejo biti tako zblojeni! Saj živali ne zakoljemo kar brez zveze, ampak zato, da imamo meso.
Jezus in učenci so tudi jedli jagnje pri zadnji večerji. Ta velikonočna večerja je še iz Stare zaveze, ko so večerjali velikonočno jagnje v spomin na rešitev ljudstva iz egiptovskega suženjstva.
Lepo pripravo in še lepšo veliko noč, praznik Gospodovega in našega vstajenja želim vsem Vam!
Darko Ž., duhovnik
hm, ali slučajno veš, kdo je največji osnaževalec našega modrega planeta in kdo ustvari največ toplogrednih plinov, veliko več kot avtomobili?…………ne verjetno ne, farme na katerih se redijo tako zloglasne šunke in nam tako ljubo meso. Ne pravim, da bi ga morali popolnoma črtati iz jedilnika, bi ga pa morali drastično zmanjšati, pa če ne že zaradi toplogrdnih plinov, pa že zaradi našega zdravja.
če se ne oziraš na vse napisano, se ozri vsaj vase in vero v boga, ki jo po pisanju gojiš. Kaj misliš, ali je bog zadovoljen z našim dobesednim preseravanjem in prenažrtjem, medtem, ko na drugem koncu ljudje umirajo od lakote.
župniki bi lahko sprožili akcijo, pol manj šunke za revne in tisto polovico nepotrebne podarili revežem, ampak to je moja utopija, ker jim je v nasprotju z bogom popolnoma vseeno, kako živi nerazviti svet.
sploh pa hrana je eno, prenažiranje je greh.