Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis To noč sem jo videl

To noč sem jo videl

Ta roman me je zadel v živo. Psihološko orisana Veronika in njena usoda mi kar ne gre iz glave.
Ima Jančar še kakšen podoben roman?
Poznate kakšen roman, kjer se značaji oseb rišejo skozi pripovedovanja soljudi? Meni pade na pamet edino Posmrtna slika od Marinine, čeprav se nikakor ne more kosati s tem krasnim Jančarjevim delom!

Čakam na predloge, da se zapodim v knjižnico!

Ne zadane tako močno in tudi literarno ne dosega Jančarja, je pa zanimiv kolaž zgodbe (v bistvu nekega življenja), narejen po podobnem principu: Pet oseb, ki jih srečaš v nebesih (M. Albom). Poskusi, mogoče ti sede.

Ja, tudi Faulknerjev Krik in bes.
Ne morem, da ga ne bi spet omenila.

Več pa na: http://hermioninblog.blogspot.com/

Nobene od teh dveh še nisem prebrala. Hvala vama!

In se, seveda, še priporočam za nadaljne predloge.

Hm, kaj pa Rashomon, kjer več ljudi pripoveduje isto zgodbo, vsak iz svojega vidika?

Jančarjeva knjigo sem prebrala že sinoči. Odlična, ni kaj. Ne vem pa, ali je napisana po resničnih pripovedih oz. doživljajih. Brala sem jo, ker je bil v Gorenjskem glasu objavljen intervju gospe, ki je služila na gradu in je rekla, da jo je Jančar opisal v tej knjigi. Sicer sem mislila, da je to kakšna stara zgodovinska zgodba, se pa vse vrti v času pred, med in po vojni. Tudi to je zdaj že zgodovina.

lep pozdrav, ali mi lahko kdo prosim napiše kratko obnovo romana, opiše osebe, sporočilo romana in mnenje o romanu? že v naprej hvala

Knjiga sploh ni debela, tako da kar veselo na delo.

Vem, da knjiga ni dolga, vendar me je moj zaseden urnik prehitel in nimam časa, da bi jo prebral. Zato sem mislil, če ima kdo čas in voljo za to, da mi napiše obnovo, ter njegovo mnenje in sporočilo knjige. Bil bi zelo vesel njegova truda! Si imam pa namen v bližnji prihodnosti vzeti čas in to knjigo tudi prebrati. Hvala, LP.

“Prebrati obnovo namesto knjige je kakor pojesti ovitek namesto čokolade.”

hehehe, ta je pa izvrstna, jo bom kdaj uporabila

obnove pa ne bom napisala

kolo22@

O tej knjigi je toliko napisanega, da ne bi smel imeti problema s seznanitvijo o nje vsebini. Malo “pogooglaj”!

Če rad bereš, beri, uživaj.
Če rad počneš kaj drugega, tudi prav. Počni tisto.

Bodi to kar si.

Jančar je napisal knjigo po tejle verjetno resnični zgodbi:

http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/razcetverjena-zakonca-skoraj-bi-verjel-da-je-bilo-res

Tudi mene se je ta knjiga zelo dotaknila, tako glede tekoče zgodbe, kot tudi zaradi lepega jezika. Prvotna izdaja je bila razprodana, ko pa je Jančar prejel tisto francosko izdajo, je pa izšel ponatis. Priporočam.

New Report

Close