Točka minus za JJ ali “Tavševa si je upokojenki izmislila”
To kar je napisal 1823 je res. In ta dva ali en upokojenec poseduje hišo z vrtom. Ima pa morda malo penzijo.
Ima pa tudi premoženje. Poznam primer gospe, nikoli poročene, brez otrok, poseduje po svojih starših visokopritlično hišo in z marasdnim stanovanjem, kjer je skupaj živela s svojimi starši. Sedaj je sama verjetno s povprečno penzijo za bivšo uslužbenko. Ko sem je videl pri svoji starosti (75 let) kositi travo okoli hiše z navadno koso, sem se ustavil in ji predlagal, da si kupi kosilnico. Ne more, ker ima malo penzijo je bil odgovor in veliko stroškov s hišo. Ta hiša stoji na parceli veliki za postavitev dveh dvojčkov. Ta ženska je bogata.
ja ti si pa res en lipek, ne zbira samo računov, ampak nakzila pokojnin in jih je v 3 dneh zbrala 160 z priloženimi pismi za JJ. ti dve nakaznici pa je imela v roki v DZ, torej?[/quote]
lipek, ti si pa res lipček – diplomirani lipek, a ima tista upokojenka 500 2m veliko hišo?? Si siguren?! Da je to ona!
Si zelo nesramen manipulant!
Se moram oglasiti, da pojasnim. Ta gospa upokojenka ima okoli 200 m2 veliko stanovanjsko površino ali pa morda 180 m2- dva stanovanja. Hiša ni zelo stara, stoji pa na parceli v velikosti 3000m2 tam okoli. Poleg tega je še lastnica novejšega stanovanja starega okoli 20 let.
ninej, mi je prav žal, lipek ima prav, le v m2 se je zmotil. Ta gospa upokojenka bi lahko živela čudovito življenje. Saj ga morda tako tudi, važno je, da je srečna, samo naj ne jamra.
Ali je ta ženska revna?
ja ne boš verjel, tudi jaz poznam kar nekaj ljudi, ki so po deci. zakonu dobli nazaj bajno bogastvo, pa sedaj stokajo in jokajo, ker imajo male penzije, pa jim ne bi bilo potrebno prodati hiš v katerih živijo, prodali bi samo travnike, pašnike, zazidljive parcele itd..
Vendar pa jih je le peščica takšnih in če po njih sodiš vse upokojence, je zelo žalostno, tiste, ki so s svojimi žuli delali hiške v katerih živijo popolnoma zrazumem, ker jih ne želijo prodat, saj so jo delali z namenom, da bodo v njej živeli do konca svojih dni, in kaj pa tisti, ki živijo že danes v malih stanovanjih seveda lastniških, jih naj prodajo in plačujejo visoke najemnine (kar hitro bodo ostali brez vsega (vemo kakšne najemnine imamo). Res bi vas rada videla v situaciji današnjih upokojencev, ki prejemajo manj kot 400€, pa če na črno več ne morejo delat, ker jim zdravje tega ne dopušča. Bomo vsi enkrat na istem, pa se bomo potem pogovarjali, kako nismo vredni dostojnega življenja.
sicer pa sploh ni važno kje živijo, živijo na svojem in penzijo so si zaslužili!!!
Torej frančišek opravičuješ to, da naj nimajo še naprej kaj za jesti in naj živijo v pomankanju še naprej? Mislm itk, kdo pa mislijo da sploh so, če grejo enkrat na leto na volitve… Pač so nam zgradili podjetja, spočeli novo delovno silo ipd…Sedaj jih ne rabimo več in naj ensostavno čimprej dočakajo matildo…To mi zveni zelo podobno izjavi nekoga iz vlade, pred parimi meseci, toda teh 200 tisoč upokojencev, ki prejema manj kot 400 eurov, so tudi volilni upravičenci in če danes živijo slabše, verjetno ne vidijo razloga, da podelijo še en mandat tej vlade…Sej jih ne krivim, Janša je do tega pripeljal, da so si premislili.
Pahor, čemu nakladaš, da penzionisti nimajo kaj jesti? Penzije so bile leta 2004 porazne. Še tisto, kar je pripadalo penzionistom, je LDS “pozabila” dvigovati. V petih letih vladavine LDS so upokojencem ukradli 2,5 pokojnine. Zakaj te ne skrbijo borčevske pokojnine, ki jih je iz leta v leto več, saj bonitete dobivajo že njihovi potomci. In to ogromne pokojnine. Pa kulturniki! So vpili, pa so jih utišali z visokimi pokojninami./Makarovička, Bibič, Jeklinka………/
V moji soseski živi režiser, tolarja ni vplačal v pokojninski sklad. Za trisobno stanovanje ni v bloku plačeval ničesar rekoč, da nima denarja. Vse so poravnali drugi. Kdo?? In danes ima pokojnino cca 15oo,, 00 EU.
6o let vladavine je pustilo tragične posledice za slovenski narod, sploh pa poleg takih bedakov kot si ti, Pahor. Sram me je, da uporabljaš njegov nick.
Pa povem še en vzrok nizkih pokojnin. Ta ima 35 let delovne dobe in prejema 400 evrov pokojnine. Delavka za strojem, čistilka, taka dela je opravljala. Pa to bi bila večja pokojnina pri 35 letih dela, ampak, ta ženska je bila več kot polovico svoje delovne dobe na bolniški. V mlajših letih zaradi malih in manj malih svojih dveh otrok, kasneje pa zaradi sebe. Tisoč in eno “bolezen” je imela. Sedaj je v penziji in prejema 400 evrov. E, in kdo je kriv za to?
Če trdite da Janez Janša, debelo lažete.
Kaj se razburjate. Če bo mandatar Pahor bo najnižja pokojnina 2.000 EUR. Če verjameš. Važno, da jo bodo izbrisani dobili za vse nazaj.
Realnost je nekaj drugega. Kdorkoli bo predsednik vlade, ja kje pa naj vzame denar za bajne penzije. A nej še bolj obdavči gospodrarstvo, da bo nekonkurenčno in propadalo. Kaj pa naj reče snažilka s 400 EUR plače. Jo naj še bolj obdavčimo.
Avstralija je zelo socialna država in ima dober sistem. kdor ima premoženje vredno nad 200.000 ne dobi pokojnine. Ali si kaj delal ali nič nima veze. Vsak dobi 400 EUR po 65 letu starosti. Če pa kdo hoče več, si je pa v delovnem obdobju privarčeval v raznih pokojninskih varčevanjih. Revežev praktično ni. Aboridžini solidno živijo, ker dobijo rento koj ko se rodijo.
NorTON,
vsak upokojenec mora pokojninskemu zavodu predložiti potrebno dokumentacijo o delovni dobi, o osebnih dohodkov, pa marsikaj, preden mu izdajo odločbo o upokojitvi in znesku, ki ga bo prejema, a ne?
Tu ni špekuliranja. Tavševa si ni izmislila teh dveh upokojenk, teh je še veliko več, nisi poslušal poročil in bral?
Krivično je do upokojencev, ki se prebijajo iz meseca v mesec s tako nizko pokojnino. Med temi upokojenci jih je mnogo s polno pokojninsko dobo, tako so poročali, kaj so dostavili JJ v tisti “škatli”, pa nisem videla. Čakam, ali pa sem zgrešila poročilo.
Kako že pravijo, s polno r…. … itd.
norTON,
meni so pa nagnusna in nesramna takale pisanja, od zgornjih ljudi in tudi
tole tvoje v tem postu.
Vsi tako kritizirate, kako je bilo v minulih 60-letih, zgleda pa, da ste imeli vsi “desničarji” možnost v socializmu doštudirati, se prisklediti do dobro plačanih delovnih mest, kot vaš “lider”, ki ga tako vstrajno zagovarjate. Kolikor sem o njem prebrala, se s fizičnim delom ni nikoli potil, kot tudi ne tukaj pisoči forumaši. Tile tukaj niso na tekočem traku v proizvodnji. Mogoče je kdo od teh samozaposlen, ampak tudi samozaposleni mora delati, če hoče imeti “pare”, ali pa ima zaposlene, da delajo zanj. Koliko jih plača je pa ???????
Se ti ne vidi tako!?
Vedi, da so prav ti upokojenci delali za tele pisune, da so lahko študirali. Za njih pa ni, da bi dostojno živeli do konca, hja sedaj jih ne rabite več! A ne!?
Taka pisanja, so mi gnusna in nesramna!
P.s
POKVARJENCEV NI MALO, JIH JE MNOGO! NEKJE SEM PREBRALA:
“KDOR JE ZNAL DELATI SEBI BIZNIS V KOMUNIZMU, GA ZNA DELATI TUDI V KAPITALIZMU!”
pazi, da ne boš eksplodirala*!
Ti pa si “cvet” slovenske politike, lahko postaneš RDEČA od sramu TI, ker zgodovine slovenskega naroda ne poznaš!
Za tebe se je zgodovina začela v maju leta 1945. Veš samo to, kar so ti povedali tvoji starši in kar si slišala od gospoda za govorniškim odrom in tebi je to sveto! Za tebe zgodovina Slovencev pred letom 1945 ne obstaja.
Že velikokrat sem prebrala prav tukaj na tem forumu, in tudi v časopisih, da je ta vlada, ki jo ti tako poveličuješ, prišla na oblast z lažmi!:-)
Bore malo pa naredila dobrega.
Ha, pet šest posebnežev.:-) Jih je bilo precej več, enih in drugih, levih in desnih, z vilikimi dohodki.
V komunizmu je bilo razmerje ena proti pet, mal povohaj v arhive, če sem se zmotila.
Ja ja, čedalje slabše je šlo upokojencem v tako opevani-želeni demokraciji.:-)
Demos-ova vlada je pospravila sredstva v takratnem SPIZ-u, vplačana od upokojencev, Kam so že dali? Objasni! Tudi to je velikokrat pisalo. Pa en kup škodljivih Zakonov je sprejela, ki nas še sedaj tepejo! Vse kar je bilo v 60-tih letih zgrajeno, se po tistih sprejetih Zakonih prodaja in vse to so ustvarili sedanji upokojenci, kaj so dobili od prodaje?? NIČ! “certifikat” Še toliko ne dobijo, da bi dostojno živeli do smrti. DA ne omenjam zdravstva itd.
Kaj če bi ti malo obrazložila zakaj je DEMOS po 2 (z besedo)”dveh” letih razpadel?? Zakoni so ostali, bognedaj, da bi jih razveljavili. In tako je šlo dalje.
Preden je prišla ta vlada, smo upokojenci še kar nekako shajali, čeprav se je “BELA KLIKA”, ki je bila v opoziciji vedno UPIRALA spremembam, le kdo tega ne ve!:-)
Hja, 60 let.:-)) … Latha2, če bi “BELA KLIKA” zmagala, bi ti in tvoji,”šprehesidojč”.:-) Ampak se ni uresničilo, ker je zmagala po tvoje “rdeča klika” in tudi gospodarila 60 let, bila od zaveznikov priznana, Bela klika, je bila v 2. svetovni vojni poraženka, to piše tudi v zgodovini in čas je, da se zgodovino naučiš, jo spoznaš.
Latha2, s kakšno pravico jih ti zmerjaš – nazivaš z “rdečo kliko”? Jaz ne vidim nič rdečega, niti belega, imajo pač eni in drugi svoje mnenje, kar v demokraciji menda tako je.
Prav zato sem se oglasila, ker si zelo zelo grdo pisala in prav zato sem ti “grdo” odgovarjala. Dobro veš, da znam vračati!!
Dej dej, obvladujejo medije, umiri se! Če misliš, da s tem delaš uslugo, se zelo motiš! Edino, če si plačana za tako pisanje, to je pa druga stvar.
DElaš razdor in tako se zgodovina ponavlja!
joj joj, tole je pa slaba reklama.:-)) Ti bi kar vse pometla! Če ni bilo nič drugega dobro, je bilo dobro v 60-tih letih, da so tvoji starši preživeli, da si doštudirala, da nisi za tekočim trakom, da si se priskledila na ta položaj, kot ga zasedaš, vredna ga pa nisi!
Si mogoče tudi ti prišla od tam čez LUŽO??? Vse je mogoče! Lahko jo pa pobrišeš nazaj tja, sedaj, če ti ni tukaj všeč! Saj, da Slovenija še obstaja, je zaslužna, (po tvoje) rdeča klika. Zapomni si!
Ja, bolje bi bilo, da bi tvoje delovno mesto dobil eden, “po tvoje” od “navlake”. Ali pa kakšen otrok potomec, ki ga ti nazivaš z rdečo kliko, ali otrok, kakšne upokojenke s slabo pokojnino, da ji bo lahko dal kakšen evrček, ki kljub polni delovni dobi slabo shaja s pokojnino, ki jo prejema.
Kako bo z vlado JJ, bomo pa videli, ko bo konec volitev. Ljudje bodo odločili, kakor bodo, tako bo!
Še marsikaj bi ti lahko napisala, naj bo za enkrat dovolj!
Spravi se k delu, da bo kaj učinka, če bodo delavci plačevali za take delavke kot si ti, se jim bo slabo pisalo.
No, zavezniki “bele klike-domobrancev” zdaj me pa raztrgajte ali obesite. Domobrancem to ni uspelo, kljub obljubi. Ušla sem jim ravno na dan prisege “SS” Hitlerju 20. aprila 1944.leta, iz hišnega pripora. Ja, imeli so veliko dela takrat. Kje sem hodila, da sem se umaknila stražam, vam ne povem, dolgo sem hodila, tudi prek globoke vode, da sem prišla k dobrim ljudem, da so me čuvali do osvoboditve, bili v skrbeh za svoje življenje.
Lahko me površno zakopljete v Kozlarjevi gošči, K Urhu, Gramozni jami, pa še veliko krajev bi lahko naštela, ali pa vržete v Ljubljanico, bo najmanj dela!
Spomini iz mladosti!
L.P. PRABABI
nakladaš, kot pes teče, res!
če je bila v bolniški zaradi otrok, ni imela veliko nižje plače, po 14 dneh sploh ne več. Če je bila na bolniški veliko zaradi sebe, pa isto ne, ker je po 14 dneh prejemala že 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolniško.
če je hodila v bolniško zaradi otrok, je verjetno kriva bolezen otrok, vsak , ki je imel majhne otroke ali jih ima in nima doma babic in dedkov, ve kako je to težko in zato obsojati človeka, svašta.(ti otroci danes delajo in doprinesejo svoj delež v Janševo blagajno)
kaj pa ti veš, kaj ji je bilo in zakaj je bila toliko na bolniški, verjetno taradi bolezni, veš so obstajale komisije in še vedno obstajajo, tako da ne govori neumnosti, ker so za kozlat.
nakladaš, kot pes teče, res!
če je bila v bolniški zaradi otrok, ni imela veliko nižje plače, po 14 dneh sploh ne več. Če je bila na bolniški veliko zaradi sebe, pa isto ne, ker je po 14 dneh prejemala že 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolniško.
če je hodila v bolniško zaradi otrok, je verjetno kriva bolezen otrok, vsak , ki je imel majhne otroke ali jih ima in nima doma babic in dedkov, ve kako je to težko in zato obsojati človeka, svašta.(ti otroci danes delajo in doprinesejo svoj delež v Janševo blagajno)
kaj pa ti veš, kaj ji je bilo in zakaj je bila toliko na bolniški, verjetno taradi bolezni, veš so obstajale komisije in še vedno obstajajo, tako da ne govori neumnosti, ker so za kozlat.[/quote]
ja, čisto možno da je bila resnično tako bolna, a po našem sistemu bi bila potem že daleč prej invalidsko upokojena.
malo odpreti oči in se vidi – “mutibaričev” je dosti. In če ti ni za delati, najdeš tisoč in en izgovor.
Dokler bojo plače neto 500-600 eurov, bo mutibaričev veliko in tako je prav! Nihče ne bo dobro, kakovostno , pridno delal za minimalen denar! Delavca treba pošteno plačati, če delodajalec želi imeti dobrega, vestnega delavca, ki se ne bo za vsak k… podil po bolniškah! Če bi imel neto 600 eurov plače, ma vsak mesec najdem izgovor, da sem na bolniški! Raje sem zaston doma, kot da zaston delam!
Seveda raje doma prejemam socialno pomoč 200 eurov in imam posledično višji otroški dodatek na dva otroka cca. 200 eurov skupaj, kar znese 400 eurov!
Če bi pa delal za 600 eurov neto, odbijem 100 eurov, kar bi porabil za malco, 50 eurov, kar bi porabil za prevoz in znese plačilo 450 eurov!
Torej bi imel tudi posledični nižji otroški dodatek na dva otroka namesto 200 eurov, bi prejemal 100 eurov….
Tako da dejansko med delavcem, ki dela za 600 eurov neto in tistim, ki je doma in ne dela nič, je razlika samo 100 eurov!
Za 100 eurov na mesec pa ne bom delal 40 ur na teden…To je pač realno stanje, pa uvažajte delavce iz romunije, bolgarije, bosne meni je vseno!