Točka minus za JJ ali “Tavševa si je upokojenki izmislila”
Če drži kar si napisal pa ne vem zakaj ljudje sploh hodijo v službe kjer tako malo plačajo. A se ti ne zdi to čuden?[/quote]
ker se bojijo socialne izoliranosti in ker so nučeni delati (torej niso lenuhi, kot trdijo nekateri in da so nesposobni poiskati bolje plačane službe).
je pa definitivno, da se ženski splača ostati doma ob plači neto 400-500€ in predpostavki, da ima 2-3 otroke.
Pahor, ninej: Napisal sem še en vzrok nizkih pokojnin in nikjer nisem trdil, da je teh primerov 200 tisoč.
Odgovori tu gor,ki niso odgovori vse povejo. Za upokojenko, ki poseduje hišo z marsadnim stanovanjem na parceli veliki okoli 3000 m2, stanovanje v blokovskem naselju sem spraševal, če je po vaše ta ženska revna. Je samska. Odgovora ni bilo. Bojite se odgovoriti na direktno postavljeno vprašanje.
Prababi: Si pokvarjena in primitivna.
Če drži kar si napisal pa ne vem zakaj ljudje sploh hodijo v službe kjer tako malo plačajo. A se ti ne zdi to čuden?[/quote]
ker se bojijo socialne izoliranosti in ker so nučeni delati (torej niso lenuhi, kot trdijo nekateri in da so nesposobni poiskati bolje plačane službe).
je pa definitivno, da se ženski splača ostati doma ob plači neto 400-500€ in predpostavki, da ima 2-3 otroke.[/quote]
samo ljudje ne ostajajo doma, oba spola da ne bo pomote. Nekaj je narobe s to vajino računico.
je pa definitivno, da se ženski splača ostati doma ob plači neto 400-500€ in predpostavki, da ima 2-3 otroke.[/quote]
samo ljudje ne ostajajo doma, oba spola da ne bo pomote. Nekaj je narobe s to vajino računico.[/quote]
eden že mora delati, že zaradi tega, da družini zagotovi zdravstveno varstvo.
saj ti ni težko preveriti, niti pri otroških dodatkih, niti socialni pomoči, niti pri dohodnini, Izračuni so vsi razpoližljivi, kar na delo.
samo ljudje ne ostajajo doma, oba spola da ne bo pomote. Nekaj je narobe s to vajino računico.[/quote]
saj ti ni težko preveriti, niti pri otroških dodatkih, niti socialni pomoči, niti pri dohodnini, Izračuni so vsi razpoližljivi, kar na delo.[/quote]
Za zdravstveno varstvo ni treba biti zaposlen, za to, po preteku na CSD, poskrbi občina. Za dodatno moraš sam poskrbet. Za socialne transferje skrbi, po tvojem zelo slaba, vlada. Torej jo je za pohvaliti. Samo zakaj pa se ljudje ne odločajo za to razen ciganov seveda.
Ja boss imaš prav, vendar kako dolgo bojo taki še delali ob takih mizernih plačah, Janša je uredil pač razmere za hitrejšo zaposlitev, zmanjšal procente nezaposlenih, vendar samo na KRATKI ROK! Na dolgi rok se bo spet nezaposlenost povečala, na tako število, kot ga še nismo imeli nikoli! Zato, ker je inflacija zelo uplivala na mizerne plače in se jim dejansko skorAJ ne splača delati za 100 eurov razlike, kot če bi imel socialko in višji otroški dodatek in če ima taka oseba še kakšen vrtiček, je to to! Zato pravim, da je nujno povečati izhodiščne neto plače za vsaj 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}-40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, drugače se nam čez par let obeta katastrofa, za kar bojo upravičeno krivili Janšo! Reforma plačilnega sistema je nujno potrebna!Sevda sem tudi na strani delodajalcev, tam bi morali država manj jemati, kot jim jemlje danes in morda bi se našlo tudi kaj več za delavca, ker roko na srce obstajajo tudi pošteni delodajalci, vendar če jim država vse pobere, niso sposobni več nuditi delavcu in tudi ne ulagati v novejšo tehnologoijo, kar bi uplivalo na bolšo produktivnost! Država preveč jemlje, ja lahko bi rekli tudi danes Janša preveč jemlje!
saj ti ni težko preveriti, niti pri otroških dodatkih, niti socialni pomoči, niti pri dohodnini, Izračuni so vsi razpoližljivi, kar na delo.[/quote]
Za zdravstveno varstvo ni treba biti zaposlen, za to, po preteku na CSD, poskrbi občina. Za dodatno moraš sam poskrbet. Za socialne transferje skrbi, po tvojem zelo slaba, vlada. Torej jo je za pohvaliti. Samo zakaj pa se ljudje ne odločajo za to razen ciganov seveda.[/quote]
ma ne izivaj, dobro veš zakaj in sem ti že zgoraj napisala pa ti bom še enkrat, zaradi bojazni socialne izločenosti in naš narod je priden in delaven, zato se tudi pusti izkoriščati, je pa žalostno, da ti tega nočeš priznat in se delaš bebčka, ter prikimavaš v vsaki zadevi tej gnili vladi.
Vidiš, kako ste pokvarjeni.
Čez 20 (30, 40…) let bo pa ne takle tiček, kot si ti, mahal Janši z odrezki nizkih pokojnin iz govorniškega odra v parlamentu.
KJE IMATE VEST, VAS SPRAŠUJEM!?!?[/quote]
hahaha, a ti upaš na penziske odreske čez 30-40 let, hja če ne boš sam šparal ne bo nič, a kaj ko ne moreš ane!
Za zdravstveno varstvo ni treba biti zaposlen, za to, po preteku na CSD, poskrbi občina. Za dodatno moraš sam poskrbet. Za socialne transferje skrbi, po tvojem zelo slaba, vlada. Torej jo je za pohvaliti. Samo zakaj pa se ljudje ne odločajo za to razen ciganov seveda.[/quote]
ma ne izivaj, dobro veš zakaj in sem ti že zgoraj napisala pa ti bom še enkrat, zaradi bojazni socialne izločenosti in naš narod je priden in delaven, zato se tudi pusti izkoriščati, je pa žalostno, da ti tega nočeš priznat in se delaš bebčka, ter prikimavaš v vsaki zadevi tej gnili vladi.[/quote]
Eh ninej,če ti tako praviš bo pa že res držalo. To da se pustimo izkoriščati se pa imamo za zahvaliti 60 letni vzgoji saj je bilo važno le to , da se dela.O štrajku pa je bilo itak bogokletno premišljevati.
ma ne izivaj, dobro veš zakaj in sem ti že zgoraj napisala pa ti bom še enkrat, zaradi bojazni socialne izločenosti in naš narod je priden in delaven, zato se tudi pusti izkoriščati, je pa žalostno, da ti tega nočeš priznat in se delaš bebčka, ter prikimavaš v vsaki zadevi tej gnili vladi.[/quote]
Eh ninej,če ti tako praviš bo pa že res držalo. To da se pustimo izkoriščati se pa imamo za zahvaliti 60 letni vzgoji saj je bilo važno le to , da se dela.O štrajku pa je bilo itak bogokletno premišljevati.[/quote]
ma ja seveda ,a nismo 60 let lenaril, pa izkoriščal pa nč delal…, vsaj tako pravite tisti, ki ste na strani današnje vlade, ane.
štrajk ni bil potreben, ker smo za svoje delo dobili toliko, da smo lahko živeli, pa še tovarne smo s svojimi žulji gradili, pa hiše, pa šole, pa vrtce, pa stanovanja za mlade deužine in tiste, ki niso zmogli zidati lastnih hiš in še in še….., kaj pa danes, še plačajo ne delavca dostojno, kaj šele kaj drugega???
štrajk ni bil potreben, ker smo za svoje delo dobili toliko, da smo lahko živeli, pa še tovarne smo s svojimi žulji gradili, pa hiše, pa šole, pa vrtce, pa stanovanja za mlade deužine in tiste, ki niso zmogli zidati lastnih hiš in še in še….., kaj pa danes, še plačajo ne delavca dostojno, kaj šele kaj drugega???
Edino kar ti v tem odgovoru priznavam je gradnja družbenih stanovanj. Vendar je bil to edini način saj ljudje niso imeli sredstev za lastno gradnjo. Vse ostalo je navadno politično nakladanje. Preveč političnih tovaren je bilo zgrajenih, ki so prinesla samo izgubo. In ves čas smo se ali združevali ali pa razdruževali.
ma kakšno politično, jaz nimam nič s politiko, a še ne veš.
a vrtci so pa sami zrastli, pa šole, a se res ne spomniš kako smo zbirali sredstva s samoprispevki, ali si pa toliko mlajši.
ja in tovarne smo gradili tudi sami, vsaj našo smo in jo širili in širili, zato da so jo danes lahko razprodali in likvidirali.
haha, ja tisti HOLDINGI so bile pa res posrečene zadeve, ampak začuda največ združevanja in razdruževanja je bilo v vladi Demosa. Sploh, ko smo ostali brez južnega trga.
a vrtci so pa sami zrastli, pa šole, a se res ne spomniš kako smo zbirali sredstva s samoprispevki, ali si pa toliko mlajši.
ja in tovarne smo gradili tudi sami, vsaj našo smo in jo širili in širili, zato da so jo danes lahko razprodali in likvidirali.
haha, ja tisti HOLDINGI so bile pa res posrečene zadeve, ampak začuda največ združevanja in razdruževanja je bilo v vladi Demosa. Sploh, ko smo ostali brez južnega trga.[/quote]
Ja dosti denarja so nam vzeli za samoprispevke. Sam, a ni čudno, da se pa sedaj iste stvari lahko gradijo brez tega?
Tovarne pa z svojim delom tudi sedaj gradiš-dograjuješ. Z dobičkom toverne pač.
Veš, jaz sem imel v mislih SOZD, TOZD, OZD, VTOZD…Kateri holdingi pa so nastali in se nato razdružili v dveh letih vladanja DEMOS-a?
haha, ja tisti HOLDINGI so bile pa res posrečene zadeve, ampak začuda največ združevanja in razdruževanja je bilo v vladi Demosa. Sploh, ko smo ostali brez južnega trga.[/quote]
Ja dosti denarja so nam vzeli za samoprispevke. Sam, a ni čudno, da se pa sedaj iste stvari lahko gradijo brez tega?
Veš, jaz sem imel v mislih SOZD, TOZD, OZD, VTOZD…Kateri holdingi pa so nastali in se nato razdružili v dveh letih vladanja DEMOS-a?[/quote]
ja kolk novih šol in vrtcev se pa gradi, nekaj zasebnih in to je vse.
v dobiček se ne štejejo investicije!
ISKRA
te SOzDI TOZDI itd. so bili pa še pred mojim časom.
Veš, jaz sem imel v mislih SOZD, TOZD, OZD, VTOZD…Kateri holdingi pa so nastali in se nato razdružili v dveh letih vladanja DEMOS-a?[/quote]
ja kolk novih šol in vrtcev se pa gradi, nekaj zasebnih in to je vse.
v dobiček se ne štejejo investicije!
ISKRA
te SOzDI TOZDI itd. so bili pa še pred mojim časom.[/quote]
Zadnja OŠ za katero vem da se je zgradila je v Blagovici pa še lepe barve je.
V dobiček se ne šteje se pa iz dobička gradi.
Če me spomin ne vara so ISKRO poizkušali reševati z osamosvojitvijo TOZD-ov ne pa z združevanjem.
Potem so ti bili prihranjeni razni samoupravni akti. VTOZD pa si uporabljala oz. ga obiskovala.