tofu
Zdravo. Kupila sem bio tofu v hoferju, da probam, sem si mislila, da lahko naredim solato za s sabo v službo, pa da se ne ubadam z mesom pa pečenjem, da tofu samo narežem gor in je to to. Zdaj pa berem, da obstaja več variant, neki svilnati , pa trdi ipd in da na pakungi piše, da se ga mora termično obdelati, no na tej pakungi pa nič ne piše o tem. Zdaj pa nesrečno gledam ta tofu in ne vem kaj z njim. A ga lahko “surovega” jem ali ga moram speči. Dejte me prosim podučit. Hvala.
seveda840, 29.05.2024 ob 12:39
Seveda ga moraš toplotno obdelat, ne moreš surovega jest. Prej pa še marinirat, sicer bo brez okusa. Pred mariniranjem ga še obteži, da izloči čimveč tekočine, sicer se bo kuhal in ne pekel. Lahko ga prej tudi zamrzneš, dobiš boljšo teksturo.
Za recepte in marinade pa poguglaj.
Saj ni surov in lahko ješ brez termične obdelave.
anonimo869933, 29.05.2024 ob 08:15
Zdravo. Kupila sem bio tofu v hoferju, da probam, sem si mislila, da lahko naredim solato za s sabo v službo, pa da se ne ubadam z mesom pa pečenjem, da tofu samo narežem gor in je to to. Zdaj pa berem, da obstaja več variant, neki svilnati , pa trdi ipd in da na pakungi piše, da se ga mora termično obdelati, no na tej pakungi pa nič ne piše o tem. Zdaj pa nesrečno gledam ta tofu in ne vem kaj z njim. A ga lahko “surovega” jem ali ga moram speči. Dejte me prosim podučit. Hvala.
98% soje pridelane na svetu je GSO! Dober tek!
robi9, 29.05.2024 ob 15:42
Saj ni surov in lahko ješ brez termične obdelave.
Tehnično gledano da, v kolikor je predhodno toplotno obdelan. Ampak roko na srce, je takšen popolnoma brez okusa. In še, nikoli ne veš, kako dobro je bil hranjen, tako da lahko še kakšen botulizem fašeš.