Tofu
Jaz sem ga dobila včerja, ga bom poskusila takole:
Skuhala bom bolj mehko polento – pol koruzne, pol pšenične.
Nato bom tofu narezala na kocke, popražila na žlici olivnega olja, da dobi barvo ocvirkov in to potresla po polenti, ko bo že na krožniku.
Zraven skleda zelene solate.
Vedno, ko sprobam kaj novega, vedno jedce prej fejst sestradam, da potem, ko to noviteto dobijo na krožnik, pojejo tako hitro, da nimajo časa mislit na makarone, ki jim le ti gredo v ritko s svetlobno hitrostjo:-))))
Rakica, meni je tofu najbolj dober takole: narežeš na rezine ali kocke, mariniraš v sojini omaki (nakapaš z omako in pustiš vsaj pol ure), nato pa potreseš s česnom in ingverjem (lahko suh v prahu) ter popečeš na malce olja (sezamovo je zelo fajn za to, pa tudi oljčno je ok). Popečeš lahko tudi skupaj z drugo zelenjavo – recimo rdečo papriko, čebulo, porom; pač odvisno, s čim želiš postreči, fajn je tudi, če ga potreseš s sezamom. Mogoče bi bilo to sploh najbolj fino za na polento.
Lp, A.
Lp!
…nisem prebrala vseh odgovorov (samo preletela sem jih), ampak moram odgovorit na tvoj post XYZ – naj se ti mi veget. nič ne smilimo… saj zdej ni tak kot neke let nazaj, ko je bila izbira res mala in še tisto več kot drago… zdej si lahko vsak (za zmerno ceno) vzame kar mu paše… tisti veget., ki ne jejo tofuja ga pač ne kupijo, se ti nima nihče za smilit!! …moj fant ga ima zelo rad, tud kar takega v sendviču namesto sira… jaz pa ga imam rada samo, če je v kakšni omakci ali paniran (ampak prej mariniran – ker to je tisto kar mu da fajn okus!!… po moje bi ga morala (če se ti ni preveč zasral;-) poskusit marinirat… v kakršnikol omakci, jaz dam dostkrat tud nekej iztisnjenga soka zelenjave, koščke zelenjave, mal paradičnikove omakce, začimb pa ga pustim namakat in mi je super… no, vsak ima svoj okus!