Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tofu

Tofu

Zadnjič sem prvič v živlejnju kupila tofu in ga pripravila po nekem vege receptu, da malo popečeš, potem pa zelenjevo in sojino omako itd. V glavnem: bilo je precej ogabno. Kot neka guma. Ali je komu to všeč? Kako se pripravi, da je sploh užitno?

Meni je še najbolj okusen ocvrt…., čeprav je tudi gumijast… 🙂

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Jaz sem ga dobila včerja, ga bom poskusila takole:

Skuhala bom bolj mehko polento – pol koruzne, pol pšenične.
Nato bom tofu narezala na kocke, popražila na žlici olivnega olja, da dobi barvo ocvirkov in to potresla po polenti, ko bo že na krožniku.
Zraven skleda zelene solate.

Vedno, ko sprobam kaj novega, vedno jedce prej fejst sestradam, da potem, ko to noviteto dobijo na krožnik, pojejo tako hitro, da nimajo časa mislit na makarone, ki jim le ti gredo v ritko s svetlobno hitrostjo:-))))

No jaz sem delala v tem stilu, pa je bilo bedno. Res ena guma. Pa naj mi stokrat rečejo, da je zdravo. Navadna soja mi je OK, ampak tale sir … Se mi vegeterjanci kar smilijo.

Tofu je potrebno najprej marinirat v kaksni omaki. Recimo sojina z raznimi zacimbami in sele potem ga popect, panirat ali kako drugace pripravit.

Pozdravcek, Majuska

<http://majuska.moj-album.com/>

:-))) Ti si faca, Rakica….. :-))

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

A, če ga miniram, al kako se že reče, npr. v sojini omaki, bo boljše? A potem dam pečt kar s sojino omako? Dej mal napiš, da ga ne bom biksala :-))))))))))

Dons sem tooooook dobre volje, je imam za cel forum več kot preveč!

Prav je tako….. :-)))

Tofu poberi iz sojine omake in ga daj pect. med pecenjem pa ga lahko tudi polijes s presostalo omako. Samo pazi, da te marinade ne bos solila, ker je ze sama sojina omaka slana. Raje soli na koncu, ce se ti bo zdelo premalo slano.

Pozdravcek, Majuska

<http://majuska.moj-album.com/>

Aha, zdej mi je bolj jasno. Ne, ne, sojine omake ne bom stran zlila, sem Gorenjka;-)))))))))))))))

Rakica, meni je tofu najbolj dober takole: narežeš na rezine ali kocke, mariniraš v sojini omaki (nakapaš z omako in pustiš vsaj pol ure), nato pa potreseš s česnom in ingverjem (lahko suh v prahu) ter popečeš na malce olja (sezamovo je zelo fajn za to, pa tudi oljčno je ok). Popečeš lahko tudi skupaj z drugo zelenjavo – recimo rdečo papriko, čebulo, porom; pač odvisno, s čim želiš postreči, fajn je tudi, če ga potreseš s sezamom. Mogoče bi bilo to sploh najbolj fino za na polento.

Lp, A.

Jaz ga pa kar marežem na majhne kocke in dodam zelenjavnim omakam. Zraven oa pašto, riž ali polento.

Aha, tudi to bo šlo v promet, mmmmmmm s sezamom, a brez ingverja, ker mene pol tooook peče, ko grem v najmanjšo sobico v bajti:-)))))))))))

Okusi so različni. Meni je pa samo popečen na žaru prav dober, tudi če ni mariniran. Če pa je, pa še toliko boljše. Ali pa narezan na kocke in dušen skupaj z zelenjavo.

Lp!
…nisem prebrala vseh odgovorov (samo preletela sem jih), ampak moram odgovorit na tvoj post XYZ – naj se ti mi veget. nič ne smilimo… saj zdej ni tak kot neke let nazaj, ko je bila izbira res mala in še tisto več kot drago… zdej si lahko vsak (za zmerno ceno) vzame kar mu paše… tisti veget., ki ne jejo tofuja ga pač ne kupijo, se ti nima nihče za smilit!! …moj fant ga ima zelo rad, tud kar takega v sendviču namesto sira… jaz pa ga imam rada samo, če je v kakšni omakci ali paniran (ampak prej mariniran – ker to je tisto kar mu da fajn okus!!… po moje bi ga morala (če se ti ni preveč zasral;-) poskusit marinirat… v kakršnikol omakci, jaz dam dostkrat tud nekej iztisnjenga soka zelenjave, koščke zelenjave, mal paradičnikove omakce, začimb pa ga pustim namakat in mi je super… no, vsak ima svoj okus!

LP! anita ____________________ <http://nitty.moj-album.com>

S hčero naredile, pojedle, pomazale, trebuščka sta zadovoljna.
Naredili pa sva s tisto instant polento, ki je s sirom v zeleni vrečki za 2 osebi. Je je bilo mičkeno več kot dovolj. LP

New Report

Close