Tole knjigico moram imeti… STO UGANK
Seveda jo bomo imeli tudi za moje otroke, a hkrati za mojo dušo. Že zadnjič sem zasledila novico o tej knjigici na televiziji, danes pa sem si ob pregledovanju emke.si ogledala še nekaj odprtih strani te knjige. Res je krasna, kot so krasne vse ilustracije Jelke Reichman. Same uganke so pa tudi prav prisrčne.
Doma že imamo tudi knjigo Lešniki, lešniki iste avtorice Anje Štefan in iste ilustratorke.
Vladka
Če počakaš še kakšen dan, ti jo pošljem ekspresno s pripisom “Ne vračaj!”- moja hči si jo je izposodila v knjižnici in zna menda že vse uganke na pamet in nam na veliko utruja z njimi. Z možem nisva več hvaležna “uganjevalca”, ker zdaj že vse uganke poznava in odgovor izstreliva kot iz topa, zato zdaj posede 3-letnega bratca in njemu bere uganke…
Neeeeee, saj če po pravici povem, sem strašno ponosna, ker je tudi moja 5-letnica tako ubrisana na knjige kot njena mami!
Sicer pa: Jelka Reichman je meni najljubša otroška ilustratorka. Anja Štefan je pa v našem vrtcu zakon, pride vsako leto na obisk.
No, ugani tole:
Hiša, ki ni hiša,
skleda, ki ni skleda,
vrh visoke krošnje
noč in dan poseda.
???????
Vladka, ogledala sem si tvoje velikonočne voščilnice. Kar sproti mi je sapo jemalo, tako čudovite so.
Povej koliko časa porabiš za eno (cirka) tistih, ki so nitke “počez nanizane” in pa kako se sploh lotiš tega? Ali pa tista, ki si jo naredila za Matica, pa jajček in zajček? Obstajajo kje kakšna navodila?
Hvala za odgovor.
Anja S je poleg Svetlane moja najljubsa ustvarjalka za otroke. Njeni zbirki zgodbic Melje, melje mlincek in Koticek na koncu sveta so med nasimi najbolj priljubljenimi na knjizni polici. Pred kratkim sem dobila v dar tudi to lepo zbirko ugank. Jelkine ilustracije pa imam rada zaradi vseh spominov iz otrostva…
Lep dan! S.