Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tolk sem utrujena, mamice javite se…

Tolk sem utrujena, mamice javite se…

Helou mamice.
..
sem mamica dveh malih nadebudnežov..(2 leti in 4 leta) Zadnje čase sem non stop utrujena, poleg tega sem še slabokrvna…! Tako slabo se počutim, da po sluzbi vidim le še posteljo…Mala dva pa tako aktivna..

Glavobol me spremlja že en mesec..poleg tega me vse boli..Kaj je z mano??
Krvna slika kaže anemijo zarad pomanjkana železa…pa vendar HGB mi je iz 100 narastel na 105 pa sem še vseeno kot cunja. Rdeče krvničke pa so še vedno zmanjšane.
Vsak večer si želim da se zjutrjaj zbudim polna energije tako kot včasih.
Tako ne morem več!
Ima kdo podobne težave? Kaj naj storim??
Tudi po parih stopnicah ne zmorem več.

Hvala pa lep sončen dan vsem!

Ana

Vitamini, železo, čim več gibanja na svežem zraku, manj cukra….LOL

Mogoče te pa daje pomladanska utrujenost. Tko kot pravi Barbika, ven na zrak, še prej si pa skuhaj eno kavico.

Kar se tiče železa: jaz sem prvo nosečnost imela anemijo in se tudi s Ferrum Lekom ni bistveno izboljšala. Zdaj to nosečnost sem pa pregurala brez teh zdravil. SEm pa jemala MultiMam tablete (vitamini in železo) in Floradix sirup, veliko suhega sadja, govedine, med (vsebuje veliko železa), jajc, graha in stročnic nasploh. Obenem sem ob tej hrani vedno popila sok sveže stisnjenih pomaranč in ti povem res deluje. Pa še kakšen kozarček terana po kosilu, pa bo boš videla…
Če boš dvignila železo, boš tudi imela več volje za ubadanje s svojima pobalinoma.

Pomladanska utrujenost … depresija … preobremenjenost? Poskusi se res čimveč gibat na svežem zraku (s ta malimi lepo na kako igrišče – bo fino za tebe in za ta male) … pa vzemi si kak dan samo zase, da se fiiiiino spočiješ, da si privoščiš kakšno stvar, ki si jo drugače ne upaš … ali celo kakšna fajn masaža … … pa bo boljše.

Ščitnica?

Predvsem začni razmišljati pozitivno. Življenje je lepo.
Upoštevaj gornje nasvete, pa še kakšen sex zraven.

Sex? Kaj je že to?

Črtaj mleko in sladkor, pa nabavi si bazične minerale organskega izvora in jih uživaj. Po moje je tvoje telo oropano mineralov po dveh nosečnostih, sploh če si še dojila.
Boš kot nova, boš videla!

Jaz sem si uredila varstvo in si s partnerjem privoscila par dni odklopa. Pa je tudi energija prisla nazaj. Malo organizacije, pa se vse dobro obrestuje.

Hmm kakšni so to bazični minerali ?

Če smem vprašati – ste sami, brez atija?

V bistvu ko se ti najmanj da, pejt ven. Boš vidla ko boš počasi polna energije.

Jaz bi dodala še alge spirulina in zjutraj stisni eno pomarančo, eno grenivko in eno limono.

Lp. D

meni pomagajo tableti ELEVIT

ŠČITNICA. Nujno naj ti pregledajo kri za hormone ščitnice. Enako je blo z mano prvič, ko sem mela težave s ščitnico. In glih stopnice so mi ble najhuj, ker mi je srce razbijalo do konca. Drugače sem pa samo poležavala na kavču, ker nisem bla sposobna niti vstat. Obvezno k zdravniku. Meni je trajalo tri mesece prej ko so pogruntali, da je ščitnica. Prej so govorili, da je stres itd. Pa še ščitnice nisem mela povečane, tako, da so na začetku zarad tega opustili sum. Kar pogumno v laboratorij!

Kaj ti ščitnica dela premalo ali preveč???

Draga Ana37!
Pa še kako te razumem, ker sem imela težave kot ti. Malo sem se pozanimala in so mi svetovali, da naj si v lekarni kupim Endovital sirup z medom, propolisom in Vitamin C. Ne beš verjela v enem tednu sem si kri izboljšala in sedaj je z mano vse ok. Plača sem ga nekaj malo več kot 11€. Cena je pa tudi sprejemljiva, za zdravje pa še posebej a ne? Hvala bogu, moram potrkati.
lp, pa čim prej okrevaj!

Ko sem se zdravila zaradi slabokrvnosti se mi je prvo izboljšal hemoglobin, železo-rezerve pa še lep čas ne, tako, da se je vse vleklo skoraj leto. Če je zaradi tega. Sicer pa se kljub boljim izvidom nisem počutila z več energije. Mene tudi daje (vsaj upam) splomadanska utrujenost.

Pazi na prehrano, redno ter lahko. Saj najbrž že vse veš kako in kaj. Grenivke in pomaranče zjutraj, zelo pomagajo osvežit.

Morda bi se ti splačalo razmisli o kolonhidroterapiji. Jaz sem bila že večkrat in mi je to sploh najboljša stvar. Kombinirano z sadnimi dnevi (ali še bolje samo pitje sadnih ter zelenjavnih sokov) naredi čudež. Vem, ker sem sama preizkusila. Toplo ti priporočam.

Pa ostani čimbolj pozitivna. Ne počuti se krivo ali obremenjeno. Vsi imamo taka obdobja. Začni po malem, korak za korakom, nenaden preobrat je tudi šok, in se pusti preseneti. Na koncu vedno vse mine.

Želim ti veliko uspeha ter volje.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Proti slabokrvnosti: jutri imejte za kosilo krvavice z zeljem in krompirjem, naslednji teden pa še pražena jetrca.
Meni se je v drugi nosečnosti ful dvignila raven hemoglobina, ko sem parkrat jedla krvavice :)))) torej pomaga :)))

Pa še nekaj je – železo se slabo absorbira brez vitamina C – med kosilom si privošči še velik kozarec domače limonade. Ali pa še enostavneje – pojej eno zeleno papriko (ima veliiiiko več vitamina C, kot limone).

O utrujenosti ti pa ne morem svetovati, ker se tudi sama borim z njo :(( tudi jaz imam dva fanta (2,5 in 1), ki zahtevata precej pozornosti. Na kratek čas pomaga popoldanski sprehod, vendar ko pridem domov, vidim samo še posteljo 🙁
Je pa res, da je utrujenost eden izmed glavnih znakov slabokrvnosti.

Ana 37, koliko imaš sedimentacijo?
Toplo ti priporočam tisti sirup, ki sem ti omenila zgoraj. V enem tednu sem si jaz zelo izboljšala kri.
Pa še to. V enem tednu sem si izboljšala sedimentacijo iz 56 na 15, Levkocite iz 14,0 v mejah normale, tudi hemoglobin je v mejah normale. Poskušaj ta sirup piti, izgubiti nimaš kaj, samo pozdraviš se lahko.
lp,

spomladanska utrujenost, zraven pa še anemija?

čim več je treba na svež zrak in na svetlobo-sonce.

New Report

Close