Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tolminska korita-nevarnost

Tolminska korita-nevarnost

Zdravo,
z dragim za vikend planirava izlet v Kobarid in bi šla pogledat tudi Tolminska korita. Sem pa v 8. mesecu nosečnosti in me zanima ali je pot zame primerna ali ne, z vidika napora, zahtevnosti…
V nosečnosti sem kar mobilna, počnem še vse sorte opravil, veliko hodim, vendar se še vseeno ne bi rada preveč naprezala. Bi šla pa počasi in z več postanki.

Prosim za mnenja od tistih, ki ste že bili.

lp

Torej, nisem še bila na tistih koncih, se pa vseeno oglašam 🙂
Ene ti bodo rekle, da lahko greš še na Triglav, druge le na sprehod po okolici. Ženske različno ravnamo. Jaz osebno sem bila tudi kar fit v nosečnosti. A imele sem pred očmi, da sem se dolžna paziti, čeprav imam občutek, da se mi ni treba. Ker si nikili ne bi odpustila, da bi se otroku kaj zgodilo, po moji trapariji.

In zato bi v tvojem stanju lepo hodila po varnih ravnih krajih, brez lezenja gor, dol, in seveda z opcijo, da me v primeru popadkov čim hitreje in varno odpeljejo.
Srečno!

http://www.dolina-soce.com/dolina_akcije/pohodniske_poti/2012032815271743/

citiram:
“Čeprav je pot skozi Tolminska korita kratka, je ponekod zahtevna in izpostavljena. Zato je pri hoji potrebna vsa pozornost, obvezni so tudi primerni pohodniški čevlji.”

Ah, dajte no. Bila sem pred dvema tednoma. Hodijo ljudje v visokih petah. To je bolj kot planinska pot sprehodek. Vse skupaj imaš, če ne greš v jamo, in se ne ustavljaš, pol ure hoje, nobenega napora.
Hodi se po stopničkah, ob robu imaš držala.

To je kot sprehod okoli hise. Ce si v 9 mesecu pac ne lezes v jamo do Bojinha in ne skaces cez skale ob reki, drugo je pa navaden sprehod. In v primeru popadkov lahko svecano razglasim, da so v Tolminu dobili celo zdravnika, jaaaa in tudi Tolminke rojevajo.

Če greš iz Lj. čez Škofjo loko je milijon ovinkov do Kobarida. Malo boljše je, če greš čez Vršič. Meni se zdi problem do Kobarida pripeljat v visoki nosečnosti, ne ogled korit. Izlet je krasen po dolini Soče ampak naporen zaradi vožnje do tja. Ali ne bi prestavila izlet na kasnejši termin?

Bili lansko poletje. Pred nami je en turist grdo padel….samo ena mokra skala je bila problem…in za njim je tudi meni spodrsnilo…sem se ujela…pa sem pričakovala….v celoti gledano ni nevarna pot, je pa treba pazit…

Tolminke ne rojevajo v Tolminu 😉

Lej, jaz sem v devetem mesecu padla v bloku po stopnicah. Ker sem imela velik trebuh, ker nisem vidal svojih nog, ker sem imela spremenjeno težišče telesa.

Jasno, da vse nosečnice normalno hodijo po stopnicah, ampak meni se je pač to zgodilo. Če je tam ponekod stopinja zahtevna in če ti lahko spodrsne, zakaj bi šla? Saj ni tako nujno.

Tolminke ne rojevajo v Tolminu ;)[/quote]

Vecina v Sempetru, kaksna pa tudi v Tolminu.

New Report

Close