Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tomaž Humar ml. – isti ata

Tomaž Humar ml. – isti ata

Tomaž TOMI Humar je izdal knjigo še knjigo. Pri 19-tih letih je prekolesaril svet. Sam!
Edina pomoč je bila mati, sestra in par prijateljev. Nobenih sponzorjev, nobenih novinarjev. NIČ!

Res ni mogel preveč vplivat na njega oče, legendarni alpinist. Ker je bil še otrok, ko je umrl.
To moraš imet v sebi. “Zmaja’ imaš v sebi, ki te žene…. večina pa samo ‘miš”, je nekje zapisal.
Fant je mimogrede končal Šentviško gimnazijo. Že to je uspeh, čeprav so mu na koncu OŠ svetovali šolanje za ključavničarja.
In fantič se odpravi v svet. Hudoooo…..zanimivo. Nekaj novega. Najmlajši, ki je prekolesaril svet.

Preberite knjigo – jaz sem jo predihala v dveh dneh! In še grem prebrat kakšne strani….

Vem, da je bila Ata Tomaž z njim in da je ponosen! Da sta mama in sestra logistično ful pomagali.
Res cenim in spoštujem take redke ljudi, družine.
Je pa res, da se vsi bojimo takih strahov. In kje je bit varneje, kot doma na kavču? Zato se vzdržite tisti, ki mislite pljuvat.

Tomaž ml. – tebi pa hvala za vse! Za pogum, za nova znanja. 🙂 In veliko sreče na življenski poti!

Res ni mogel preveč vplivat na njega oče, legendarni alpinist. Ker je bil še otrok, ko je umrl.

Seveda je vplival nanj.Z vsem svojim obnašanjem, govorjenjem, odnosom do ljudi in do stvari.
Se bom vzdržala komentarja.Edino to – ne podpiram in ne razumem.Ne enega, ne drugega.Sicer pa – kot je komu prav.

Tudi jaz se bom vzdržala komentarja …lahko samo dodam, oboga mati, prej žena moškega in je zanj trepetala, zdaj še sin… kot sem dejala, se vzdržim nadaljnih besed, ker ne bi bile prijetne.

Hvala ti avtorica za namig, bom kmalu posegla po knjigi. Tudi jaz občudujem take ljudi, čeprav sem sama siva miš. Občudovala sem očeta, alpinista, občudujem vse alpiniste in o njih berem knjige, rada bi doumela kaj jih žene v steno, tako same, tako prepuščene naravi. Tomaž bi bil ponosen na sina.

Hvala ti avtorica za namig, bom kmalu posegla po knjigi. Tudi jaz občudujem take ljudi, čeprav sem sama siva miš. Občudovala sem očeta, alpinista, občudujem vse alpiniste in o njih berem knjige, rada bi doumela kaj jih žene v steno, tako same, tako prepuščene naravi. Tomaž bi bil ponosen na sina.

Jaz se zvečer zakopljem v posteljo in ‘odpotujem’ s takimi pogumneži po svetu. 🙂
Pa je to legenda Šeruga, Križnar. Grošelj, Pulka……prav pogrešam Milanko Lang. 🙁

Tomaž je bil pa sploh živc. Koča sredi planin, vsi mirno jedo, klepetajo za mizo…..skrbnik koče počasi opozarja, da bo treba spat. Ko vstopi ON, in se v trenutku napolni koča s smehom. Pa kako, kaj ??
Čez deset minut vsi plešejo, pije, smeh do neba in do doline.
Dve uri veselja. Ko se poslovi, ker mora v dolino. “Imejte se dobr!”
V tenutku, ko zapusti kočo, vse zamre. In vse gre spat.

Ti hvalospevi znajo biti v ozadju kar malo večje trpljenje. Seveda ne za tiste, ki s temi “zmaji” ne živijo, miši morajo pa še na kaj drugega mislit kot na smeh in zabavo.

Sicer ne poznam teh družin, bi pa raje spoznala ostale družinske člane, kot njihove ekstremiste, ki jih nikoli ni doma in znajo govoriti samo o svojih dogodivščinah. Ko ti iz miši namreč nekdo postane zmaj, ne veš več, kdo je nor. Pa ajd, naj bo to za samce, ne pa tiste, ki jim že otroci iz plenic kobacajo in stalno sprašujejo, kdaj bo oči prišel domov. Na koncu je heroj tista miš doma, ki nosi odgovornost, ker zmaja skrbi samo zase.

Ti si tipična tepka.

A bejbe tud tko redno menja kot fotr??

Ja mogoče sem res. Ker sem pustila zmaju vso svobodo in me je egoist pustil z njegovima otrokoma, vdovo! Zdaj razumeš mojo jezo?

Ti si tipična tepka.[/quote]

Ti si tipična tepka.[/quote]
Prej to velja za vse brezpogojne občudovalce. Nikoli in nikdar tak človek ni nekaj dobrega za družino. Pravzaprav bi bilo najbolje, če je sploh nikoli ne bi imel. Otroci pa večinoma (če ne postanejo ravno kopije svoji egiosticnih adrenalin junkijevskih staršev) od starša nimajo prav veliko.

Z veseljem sem prebrala njegovo knjigo. Razgledan, razmisljujoc mlad fant, poln vztajnosti in tudi adrenalina, ki ga zene naprej. To je njegova pot, kdo smo mi, da mu jo ocitamo ali celo preprecujemo?!

Imaš prav – dol mi visi zanj!

Imaš prav – dol mi visi zanj![/quote]

Pa ti ne! Sicer ne bi faflo stegovala!

Imaš prav – dol mi visi zanj![/quote]

Pa ti ne! Sicer ne bi faflo stegovala![/quote]
Faflarca.:-)

Nikoli nisem razumela, zakaj moramo puščanje zmaja spremljati še ostali? Naj gredo in delajo kar hočejo, ampak ne, je treba knjige pisat in se v medijih pojavljat. Zakaj že? Zame je to bolni narcisoizem, ne pa herojstvo.

Upam, da nikoli ne bo imel družine, ki bi morala trpeti zaradi takšnih narcisoidnih izpadov.

Fant je neverjetn. Knjige še nisem prebrala. Ampak že sami pogovori, intervjuji, ki jih slišim, vidim, kažejo na to, da je fant super.
Sploh glede na mladost. Veliko njegovih vrstnikov se raje zapija, drogira, ponočuje.

Ti si tipična tepka.[/quote][/quote]
Te popolnoma razumem! Slepci, ki občudujejo takšne ekstremiste, pa tega niso zmožni dojeti. Enako kot ti ekstremisti. Žalostno.

[/quote]
Te popolnoma razumem! Slepci, ki občudujejo takšne ekstremiste, pa tega niso zmožni dojeti. Enako kot ti ekstremisti. Žalostno.[/quote]

Naj raje občudujemo najstnike, ki se sredi dneva pijani valijo skozi mesto pa bruhajo po parku in tako naprej?
ALi pa raje tiste mlade bejbike, ki so videt kot pocestnice, ko greš na kak koncert? Našmirane, namazane, na pol nage pa kar iz steklenice vlivajo vase, da o čikih ne govorimo?
Ali pa raje tiste najstnike, ki pol dneva prespijo, ker so celo noč se ga ulivali na žuru?

Medtem ko se on drogira z ekstremizmom. Ja, res je fuuul boljše. Ej, večina njegovih vrstnikov je čisto normalnih. Večina jih bo kaj ustvarila, naredila dejansko nekaj iz sebe. Nekaj, od česar bodo imeli korist vsaj bližnji, družina. On pa kaj? Rad bi pustil pečat? Kakšen? Narcisističen?

Medtem ko se on drogira z ekstremizmom. Ja, res je fuuul boljše. Ej, večina njegovih vrstnikov je čisto normalnih. Večina jih bo kaj ustvarila, naredila dejansko nekaj iz sebe. Nekaj, od česar bodo imeli korist vsaj bližnji, družina. On pa kaj? Rad bi pustil pečat? Kakšen? Narcisističen?[/quote]

Ni dolgo nazaj, ko sem bila na koncertu. Videla sem te sončke. Zapiti, zadeti že pred koncertom. Dekleta kot pocestnice.
Ja, in tudi ni tako dolgo, kar sem končala srednjo šolo – gimnazijo, kjer naj bi bili bolj ok kot na ostalih šolah. In ja, večina dijakov ga je še kako pila, se drogirala s travo, kadila.
Da ne omenjam maturantskega izleta. Veliko jih je bilo ves izlet pod vplivmo maliganov.
Če pa pogledamo poklicne šole pa še veliko huje.
Tako, da ne bi o tem kako je večina najstnikov čisto ok. Ker še zdaleč ni res. Večina jih pije, veliko jih kadi, nekateri se drogirajo. Aja, menda trava ni droga. Da ne omenjam, da ob vikendih veliko teh super najstnikov preždi cel dopoldan v postelji.

Da ne omenjam, da morajo pri nas park občasno pomladi zapirat. Ker dijaki delajo štalo. Popivajo v parku, bruhajo in to sredi belega dneva. Vidiš mlade punce, na pol nage, zapite, skozlane.

Veš, obstajajo mladi, športniki, ki se ne zapijajo, pa vseeno niso takšni adrenalin junkiji kot tale. Kaj šele, da bi iskali neko potrditev, se šli cirkus z nekim brezveznim kolesarjenjem okrog sveta, neko brezvezno knjigo… Ki recimo naredijo kakšno šolo, faks in si ustvarijo družino. Normalno družino, ki ni odvisna od tega, ali bo oče še prišel živ domov, ali ne.
Obstaja veliko takšnih mladih športnikov v moji okolici. V tvoji pa očitno sami takšni zgubljeni ekstremisti – ali pijanci ali pa druge vrste junkiji. Oboji so patetični.

Res je, obstajajo maldi, ki se ne zapijajo. Žal so v manjšini.
Ne vem zakaj te tako moti, da nekdo kolesari okrog sveta? Ti je s tem kaj škodil? Te kdo sili, da bereš njegovo knjigo? Po mojem da ne.
Mene pa motijo najstniki, ki se derejo in kozlajo po parku. Ki se pijani vozijo po cestah. Ker ogrožajo tudi druge, ne samo sebe. Saj, če doma kozlajo in spijo, to kar naj.
Veš, veliko nas ima faks pa veš, da marsikdo, ki ima faks, dela v trgovini tako, da zlaga izdelke na police? Da zelo veliko diplomantov dela dela, kjer ne rabijo diplom? Verjetno si bolj v letih, da tega ne veš. Jaz pa vem, ker sem sama del te generacije, ki je na veliko študirala in diplomirala pa ji diplome bolj malo koristijo.
Zakaj bi moral imeti družino? Nisem vedela, da je to obveza.
Drugače pa je recimo moj oče vse prej kot popotnik, niti do LJ ne gre, kaj šele kam drugam, preko meje. Ja, je naredil otroke. Samo skrbel zanje pa ni. Se je bolj šanka in steklenice držal.
In ja, ogromno ljudi poznam, ki so ustavarili družine, samo se raje šanka družijo kot bi se ukvarjali z otroci.
Verjetno je pa že preteklo mnogo let, ko si hodila v šolo, ker imaš tako bleščeče mnenje o dijakih.
Jaz ti pa povem, da večina ga pije in to na veliko.
Povprašaj malo recimo po turističnih agencijah, ki organizirajo maturantske izlete. Daj plašnice stran.

New Report

Close