Tomaž Humar ml. – isti ata
Res je, obstajajo maldi, ki se ne zapijajo. Žal so v manjšini.
Ne vem zakaj te tako moti, da nekdo kolesari okrog sveta? Ti je s tem kaj škodil? Te kdo sili, da bereš njegovo knjigo? Po mojem da ne.
Mene pa motijo najstniki, ki se derejo in kozlajo po parku. Ki se pijani vozijo po cestah. Ker ogrožajo tudi druge, ne samo sebe. Saj, če doma kozlajo in spijo, to kar naj.
Veš, veliko nas ima faks pa veš, da marsikdo, ki ima faks, dela v trgovini tako, da zlaga izdelke na police? Da zelo veliko diplomantov dela dela, kjer ne rabijo diplom? Verjetno si bolj v letih, da tega ne veš. Jaz pa vem, ker sem sama del te generacije, ki je na veliko študirala in diplomirala pa ji diplome bolj malo koristijo.
Zakaj bi moral imeti družino? Nisem vedela, da je to obveza.
Drugače pa je recimo moj oče vse prej kot popotnik, niti do LJ ne gre, kaj šele kam drugam, preko meje. Ja, je naredil otroke. Samo skrbel zanje pa ni. Se je bolj šanka in steklenice držal.
In ja, ogromno ljudi poznam, ki so ustavarili družine, samo se raje šanka družijo kot bi se ukvarjali z otroci.
Verjetno je pa že preteklo mnogo let, ko si hodila v šolo, ker imaš tako bleščeče mnenje o dijakih.
Jaz ti pa povem, da večina ga pije in to na veliko.
Povprašaj malo recimo po turističnih agencijah, ki organizirajo maturantske izlete. Daj plašnice stran.[/quote]
A res misliš, da bi ti imela od enega očeta kot je bil Humar starejši, ali pa zdaj njegov sine, kaj več kot si imela od pijanca? Zbudi se. Zgoraj je ena napisala, kaj ima od enega takšnega ekstremista – dva otroka, ki imata mrtvega očeta! Zato samo dobronamerne nasvet – samo stran od takšnih. Od pijancev in od drugih junkijev!
Res je, obstajajo maldi, ki se ne zapijajo. Žal so v manjšini.
Ne vem zakaj te tako moti, da nekdo kolesari okrog sveta? Ti je s tem kaj škodil? Te kdo sili, da bereš njegovo knjigo? Po mojem da ne.
Mene pa motijo najstniki, ki se derejo in kozlajo po parku. Ki se pijani vozijo po cestah. Ker ogrožajo tudi druge, ne samo sebe. Saj, če doma kozlajo in spijo, to kar naj.
Veš, veliko nas ima faks pa veš, da marsikdo, ki ima faks, dela v trgovini tako, da zlaga izdelke na police? Da zelo veliko diplomantov dela dela, kjer ne rabijo diplom? Verjetno si bolj v letih, da tega ne veš. Jaz pa vem, ker sem sama del te generacije, ki je na veliko študirala in diplomirala pa ji diplome bolj malo koristijo.
Zakaj bi moral imeti družino? Nisem vedela, da je to obveza.
Drugače pa je recimo moj oče vse prej kot popotnik, niti do LJ ne gre, kaj šele kam drugam, preko meje. Ja, je naredil otroke. Samo skrbel zanje pa ni. Se je bolj šanka in steklenice držal.
In ja, ogromno ljudi poznam, ki so ustavarili družine, samo se raje šanka družijo kot bi se ukvarjali z otroci.
Verjetno je pa že preteklo mnogo let, ko si hodila v šolo, ker imaš tako bleščeče mnenje o dijakih.
Jaz ti pa povem, da večina ga pije in to na veliko.
Povprašaj malo recimo po turističnih agencijah, ki organizirajo maturantske izlete. Daj plašnice stran.[/quote]
A res misliš, da bi ti imela od enega očeta kot je bil Humar starejši, ali pa zdaj njegov sine, kaj več kot si imela od pijanca? Zbudi se. Zgoraj je ena napisala, kaj ima od enega takšnega ekstremista – dva otroka, ki imata mrtvega očeta! Zato samo dobronamerne nasvet – samo stran od takšnih. Od pijancev in od drugih junkijev![/quote]
Seveda bi imela več.
Ti pojma nimaš kaj pomeni pijanec a ne?
Veš kako je zgledalo moje otroštvo? Polno psihičnega in fizičnega nasilja, strah, groza, revščina, posmeh vrstnikov, zaradi revščine, sovraštvo, želodčne težave, ki so bile psihičnega izvora in tako naprej in naprej.
Pravzaprav ste vi začeli posiljevali z njim tukaj, a ne? Če se hoče izpostavljati, bo pač moral sprejeti tudi to, da je veliko ljudi, ki takšnih egotripov ne odobravamo. Ja, vem, v glave narcisoidov gre to težko. :-)[/quote]
Kdo mi? Jaz sem samo komentirala to temo.
In če ti tema ni všeč: je pač ne bereš to je to. Nihče te ne sili, da jo bereš. Tako, da ne skrbi: nihče te ne posiljuje. Veš posiljevanje je, kar ti nekdo na silo stori.
Egotrip je? Zakaj že? To sem pa res radovedna?
Mogoče, ker ni tak zlat sonček, da bi lepo šel v gostilno, se ga nalil za mamin denar in potem doma pokozlal?
Meni se pa zdijo takile otročki super:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11052844
Tak sigurno ne bo potoval okrog sveta in pisal knjig.
A res misliš, da bi ti imela od enega očeta kot je bil Humar starejši, ali pa zdaj njegov sine, kaj več kot si imela od pijanca? Zbudi se. Zgoraj je ena napisala, kaj ima od enega takšnega ekstremista – dva otroka, ki imata mrtvega očeta! Zato samo dobronamerne nasvet – samo stran od takšnih. Od pijancev in od drugih junkijev![/quote]
Seveda bi imela več.
Veš kako je zgledalo moje otroštvo? Polno psihičnega in fizičnega nasilja, strah, groza, revščina, posmeh vrstnikov, zaradi revščine, sovraštvo, želodčne težave, ki so bile psihičnega izvora in tako naprej in naprej.[/quote]
Punca, če boš iskala takšne ekstremne športnike, si boš naredila medvedjo uslugo. Tudi to niso zdravi odnosi, zato res, ne zapletaj se s takšnim egiostom. Boš samo še bolj trpela.
Seveda bi imela več.
Veš kako je zgledalo moje otroštvo? Polno psihičnega in fizičnega nasilja, strah, groza, revščina, posmeh vrstnikov, zaradi revščine, sovraštvo, želodčne težave, ki so bile psihičnega izvora in tako naprej in naprej.[/quote]
Punca, če boš iskala takšne ekstremne športnike, si boš naredila medvedjo uslugo. Tudi to niso zdravi odnosi, zato res, ne zapletaj se s takšnim egiostom. Boš samo še bolj trpela.[/quote]
Kakšnim egoistom? Kdo je egoist in zakaj?
Punca, če boš iskala takšne ekstremne športnike, si boš naredila medvedjo uslugo. Tudi to niso zdravi odnosi, zato res, ne zapletaj se s takšnim egiostom. Boš samo še bolj trpela.[/quote]
Kakšnim egoistom? Kdo je egoist in zakaj?[/quote]
Vsi takšni ekstremni športniki so egoisti. Vidijo v prvi vrsti sebe. Ko jih nekaj vleče, bodo šli, ne glede na druge, ne glede na vse domače okoli. Ker enostavno morajo iti. Ker se samo tako počutijo svobodni, živi. Ne bo pomagalo nič. Ne bo jih ustavila niti huda bolezen ljubljene osebe. Nič. Evo, takšne so moje izkušnje. Nič kaj lepe. Zato ti resno polagam na srce, da se ne zapletaš s takšnim človekom. Že tako si ranjena zaradi primarne družine, ne uniči si življenja še s takšnim človekom.
Kakšnim egoistom? Kdo je egoist in zakaj?[/quote]
Vsi takšni ekstremni športniki so egoisti. Vidijo v prvi vrsti sebe. Ko jih nekaj vleče, bodo šli, ne glede na druge, ne glede na vse domače okoli. Ker enostavno morajo iti. Ker se samo tako počutijo svobodni, živi. Ne bo pomagalo nič. Ne bo jih ustavila niti huda bolezen ljubljene osebe. Nič. Evo, takšne so moje izkušnje. Nič kaj lepe. Zato ti resno polagam na srce, da se ne zapletaš s takšnim človekom. Že tako si ranjena zaradi primarne družine, ne uniči si življenja še s takšnim človekom.[/quote]
Tvoje izkušnje? Torej, če te prav razumem, si bila v razmerju z ekstremnim športnikom?
Pa je bil ta moški že prej športnik ali je potem, ko sta bila v razmerju, postal športnik?
Vsi takšni ekstremni športniki so egoisti. Vidijo v prvi vrsti sebe. Ko jih nekaj vleče, bodo šli, ne glede na druge, ne glede na vse domače okoli. Ker enostavno morajo iti. Ker se samo tako počutijo svobodni, živi. Ne bo pomagalo nič. Ne bo jih ustavila niti huda bolezen ljubljene osebe. Nič. Evo, takšne so moje izkušnje. Nič kaj lepe. Zato ti resno polagam na srce, da se ne zapletaš s takšnim človekom. Že tako si ranjena zaradi primarne družine, ne uniči si življenja še s takšnim človekom.[/quote]
Tvoje izkušnje? Torej, če te prav razumem, si bila v razmerju z ekstremnim športnikom?
Pa je bil ta moški že prej športnik ali je potem, ko sta bila v razmerju, postal športnik?[/quote]
Je bil že prej športnik (tudi jaz sem), ampak ne tako ekstremen. Vse skupaj se je samo še stopnjevalo. Lahko da je bil že prej bolj ekstremen, kot sem prej bila zmožna videti, vseeno pa se je vse skupaj še potenciralo. Glej, ni moj namen pljuvati po nekom, hočem samo povedati, da takšni ljudje niso enostavni. Če pa imaš še kakšne travme od prej, pa je še toliko hujše.
Pa je bil ta moški že prej športnik ali je potem, ko sta bila v razmerju, postal športnik?[/quote]
Je bil že prej športnik (tudi jaz sem), ampak ne tako ekstremen. Vse skupaj se je samo še stopnjevalo. Lahko da je bil že prej bolj ekstremen, kot sem prej bila zmožna videti, vseeno pa se je vse skupaj še potenciralo. Glej, ni moj namen pljuvati po nekom, hočem samo povedati, da takšni ljudje niso enostavni. Če pa imaš še kakšne travme od prej, pa je še toliko hujše.[/quote]
Veš imam obraten problem. Večina moških je ekstremistvo v drugo smer: bi ždeli doma ali pa v gostilni ali pa na netu viseli. Tako, da izredno težko je najti moškega, ki bi bil ekstremist kar se športanja tiče.
Je bil že prej športnik (tudi jaz sem), ampak ne tako ekstremen. Vse skupaj se je samo še stopnjevalo. Lahko da je bil že prej bolj ekstremen, kot sem prej bila zmožna videti, vseeno pa se je vse skupaj še potenciralo. Glej, ni moj namen pljuvati po nekom, hočem samo povedati, da takšni ljudje niso enostavni. Če pa imaš še kakšne travme od prej, pa je še toliko hujše.[/quote]
Veš imam obraten problem. Večina moških je ekstremistvo v drugo smer: bi ždeli doma ali pa v gostilni ali pa na netu viseli. Tako, da izredno težko je najti moškega, ki bi bil ekstremist kar se športanja tiče.[/quote]
Naj ugibam, ti si ekstremna športnica? Tista, ki tukaj piše, da ne dobi moškega, ker noben ne prenese takšnega ukvarjanja z športom, kot ga izvajaš ti? No, v tem primeru bi bila dovolj kompatibilna za občasna friends with benefits. Za kaj več pa ne, ker itak noben od vaju ne bi imel časa. No, v tem primeru pa je jasno, zakaj zagovarjaš tega ekstremista.
Veš imam obraten problem. Večina moških je ekstremistvo v drugo smer: bi ždeli doma ali pa v gostilni ali pa na netu viseli. Tako, da izredno težko je najti moškega, ki bi bil ekstremist kar se športanja tiče.[/quote]
Naj ugibam, ti si ekstremna športnica? Tista, ki tukaj piše, da ne dobi moškega, ker noben ne prenese takšnega ukvarjanja z športom, kot ga izvajaš ti? No, v tem primeru bi bila dovolj kompatibilna za občasna friends with benefits. Za kaj več pa ne, ker itak noben od vaju ne bi imel časa. No, v tem primeru pa je jasno, zakaj zagovarjaš tega ekstremista. :-)[/quote]
Daleč od tega, da bi bila ekstremna športnica, niti športnica nisem. So mi pa všeč športniki, to pa.
Ne vem za druge, mene fant sam po sebi ne moti. Moti me pa vrednostni sistem, v katerem je tako početje občudovano, kovano v nebo, zaželeno. Moti me tudi, da t.i. “sive miške” merijo lastno vrednost po temle. In se, logično, postavljajo v vlogo “dolgočasnežev”, nekoga, ki ni še nič ustvaril itd.
Zame so prav t.i. “sive miške”, ki vsak dan odgovorno opravljajo svoje delo, skrbijo za družine ali za kaj drugega, in tega ne obešajo na veliki zvon, prave junakinje. Težje je zdržat pritisk vsakodnevnih obveznosti kot takole pot. Vem, ker sem bila v obojih čevljih.
Cenite se! In ne primerjajte se z “dosežki”, ki to sploh niso, ker so vezani izključno na samega sebe.
To nas ne moti. Moti pa nas to, da si nekateri domišljate (vključno z njim), da bi ga morali zato občudovati. Je zdaj bolj razumljivo?[/quote]
Od kje ti ideja, da on pričakuje ali pa kdo drug, da ga moraš občudovat?
Mislim, da si malce preveč domišljaš. Nihče ne pričakuje tvojega občudovanja. Mogoče tvoji otroci, mož, znanci. Kdo drug pa težko verjamem.
Naj ugibam, ti si ekstremna športnica? Tista, ki tukaj piše, da ne dobi moškega, ker noben ne prenese takšnega ukvarjanja z športom, kot ga izvajaš ti? No, v tem primeru bi bila dovolj kompatibilna za občasna friends with benefits. Za kaj več pa ne, ker itak noben od vaju ne bi imel časa. No, v tem primeru pa je jasno, zakaj zagovarjaš tega ekstremista. :-)[/quote]
Daleč od tega, da bi bila ekstremna športnica, niti športnica nisem. So mi pa všeč športniki, to pa.[/quote]
Ja punca, kako pa misliš, da bosta šla skupaj nešportnica z enim celo ekstremnim športnikom?
Ne vem za druge, mene fant sam po sebi ne moti. Moti me pa vrednostni sistem, v katerem je tako početje občudovano, kovano v nebo, zaželeno. Moti me tudi, da t.i. “sive miške” merijo lastno vrednost po temle. In se, logično, postavljajo v vlogo “dolgočasnežev”, nekoga, ki ni še nič ustvaril itd.
Zame so prav t.i. “sive miške”, ki vsak dan odgovorno opravljajo svoje delo, skrbijo za družine ali za kaj drugega, in tega ne obešajo na veliki zvon, prave junakinje. Težje je zdržat pritisk vsakodnevnih obveznosti kot takole pot. Vem, ker sem bila v obojih čevljih.
Cenite se! In ne primerjajte se z “dosežki”, ki to sploh niso, ker so vezani izključno na samega sebe.[/quote]
Pa ti veš, da Tomaž H. nima otrok za katere bi skrbel?
Ti veš, da gre za komaj polnoletnega fanta, ki preprost nikomur ne škodi? Nikogar ne sili, da se zgleduje po njem?
Ti si si izbrala, da boš počela, kar počneš v življenju. Razmisli kaj si počela pri 19ih? Toliko je namreč TH star.
Mogoče te bo sedaj malo manj motilo.
Predvsem pa, nihče nikogar v nič ne sili.
Lahko občuduješ naše politike, naše športnike, pevce, ali pa nobenega od njih. To je tvoja izbira.
Pa še nekaj: TH ni dobil kakega denarja od države, sponzorjev ali kaj takega.
Kaj bi svarili, naj si probajo. Eno je občudovanje od daleč, zaplest se s takim pa je skoraj identično kot zaplest se s pijancem. Z eno bistveno razliko: pijanca nihče ne ceni, takega postavnega športnika ti bo pa še nekaj punc fauš. In potem boš v dilemi, ali naj boš nanj ponosna, ali pa ti bo edini v družbi slabo poslušat ene in iste zgodbe o njegovih velikih podvigih. In namesto skupnih dopustov ga boš spremljala kot kuža tja, kamor se bo namenil ali pa ga boš gledala na TV.
Pa še nekaj: Res je, lahko si pripravljen, če je tak že od malega. Se pa še velikokrat dogaja, da se vzornim možem naenkrat utrga in po rojstvu otrok naenkrat odločijo, da jim življenje polzi iz rok in da morajo doživeti nirvano sredi Himalaje, prekolesariti svet ali pa doseči svetovni rekord v zadrževanju diha. Za ženo mora bit to samoumevno, da bo to razumela in ga podpirala, otroci morajo pa pokat od ponosa, kako fejst očka imajo in mu stečt v objem po vsaki vrnitvi iz odprave zelenega zmaja…
Seveda bi imela več.