tomtom navigacija za telebane
Prvič se srečujem z navigacijskim sistemom, pa se mi ne sanja, kako in kaj.
Zanima me, če je možno še na kakšen drugačen način priti do zemljevidov, kot samo preko telefona z internetom, ker le-tega nimam.
Pa še dodatno. Očitno ima inštalacija tudi usb, naj bi predvajala tudi mp3-je, ampak nikjer ne vidim nobenega menija za usb. Niti ni videti, da bi usb ključ zaznalo.
Mogoče so kje kakšna navodila za telebane? Ampak res za telebane, ker mi navodila na njihovi uradni strani niso jasna.
tom tom je fajn ravno zato, ker je tako enostaven za uporabo. Ce imas novo napravo jo sam prikljuci in pritisnes na on gumb in ti vse napise kaj in kako, program te sam pelje naprej. Potem pa napravo nafilaj, se vsedi in razisci meni, da se ne bos s tem ubadala med voznjo.
Posodabljas jo seveda tudi prek racunalnika.
Problem je, da ni nova, ampak je prišla skupaj z avtom iz Italije in ima vse italijansko, tudi zemljevide. No, vsaj jezik mi je uspelo spremeniti. Niti ni možnosti za govor v angleščini, ker so gor samo italijanski glasovi.
Se pravi lahko priklopim na računalnik in dodam kakšen slovenski zemljevid. Še vedno pa ni nobenega menija za usb. Kje to najdem?
Jezik lahko spremenis v slovenskega, da ima samo italjanskega ni mozno daj, saj naprava niti ni italjanska, notri imas celo paleto jezikov. Ko bos spremenila jezik bos v meniju nasla tudi meni za usb, o tem ne vem dosti, po moje ga moja niti nima, ce das notri kljucek ali nekaj pa bi ti ga moralo zaznati in bi se znal tudi meni odpret.
Kater model tomtoma pa imas?
Model je tale
http://www.tomtom.com/en_gb/products/your-drive/built-in-navigation/toyota-aygo-connect-multimedia/
Ja, saj jeziki so, ampak slovenskega pa ni. Me niti ne bi motilo, če bi se dalo naštimati angleški govor namesto italijanskega, ampak se ne da. Sicer ponudi možnost, ampak potem napiše, da sem izbrala govor, ki ni na voljo. Pomoje jih je treba tudi naložiti.
aha, ti imas to fiksno. Vprasaj kaksnega fanta, da ti preveri kaj je to z jezikom. Ko bo spremenjen jezik pa preveri se katere drzave sploh imas sedaj na zemljevidu in kaj mores posodobit.
Pri mojem prenosnem tom tom in eni drugi fiksni navi se jezik spreminja in so bili notri ze ob nakupu. In prav tomtom imam kupljen v tujini, pa je notri tudi slovenscina.
Mogoce pa lahko tudi sama navi preko kabla priklopis na net in gres na njihovo spletno stran in preveris, ce ima kje moznost, da nalozis se jezike. In ker je avto z vgrajeno navigacijo mogoce vzemi v roke knjigico z navodili za avto, tam notri je (vsaj pri nas) natancno opisano tudi delovanje navigacije.
pa poklici na pooblasceni servis tvoje znamke avtomobila in vprasaj, ce ti posljejo na mail navodila v slo za tvoj avto.
in mogoce si poglej se ta link
https://www.toyota.si/service-and-accessories/my-toyota/index.json
pa poklici na pooblasceni servis tvoje znamke avtomobila in vprasaj, ce ti posljejo na mail navodila v slo za tvoj avto.
in mogoce si poglej se ta link
https://www.toyota.si/service-and-accessories/my-toyota/index.json%5B/quote%5D
Tole je še najboljša ideja. Pa še na servisu bi morali vedeti kaj več o vsej stvari.
Hvala še enkrat.