tople kumare
skuham krompir v slani vodi…kumare olupim in naribam ter ožamem…ko je krompir kuhan, vodo odlijem in shranim…ga pretlačim dodam kumare in dolijem nekaj “krompirjeve” vode, ki sem jo prej odlila in dala na stran…vendar ne vse…dolivam jo počasi, tako da je taka gosta zmes, ker zraven vmes pri kuhanju skupaj potem kumare spustijo še nekaj vode…v glavnem, vse skupaj potem še začinim in kuham na malem ognju še 10 min…tako,d a se kumare tudi zmehčajo…na koncu zmeljem s paličnim mešalnikom…in voila…
ko je že odstavljeno iz ognja dodam potem čisto na koncu še kislo smetano, premešam in takoj postrežem…
njami :))
sej stara mama je tud na tak način
ampak je dala zihr nor eno začimbo, ki je me ne dajemo več
mogoče lovor
ko sem jaz mojmu pražla gobe z jajci, mu ni blo nikol tok dobr, kot je naredila mami
kr dolgšasa sem probavala
potem pa sem zahaklala taščo, naj mi pove, čist točno, kaj da not
in evo..začimba, ki je ponavad ne dajemo v gobe
sam to je bila fora
poskusi vprašat taščo o stari mami
al pa se pozanimaj kaj so takrat največ uporabljal
jaz vem za lovor
Pa se da .
Spražim čebulo, dodam na drobno narezan krompir, lovor (2 lista!), česen, naribane kumare, 1/2 goveje kocke. Na koncu pa še kislo smetano.
Po moje je takšne kuhala tudi stara mama:)[/quote]
ja, jaz tudi dam list lovorja in tudi koperc in peteršilj oz. drobnjak…ne dam pa goveje kocke (ne maram instant dodatkov sicer pa kakor kdo po želji:)
Dobra si, da se trudiš, jaz bi ga nekam poslala. Jaz pač kuham, kakor kuham, če ima kakšen KONKRETEN predlog za izboljšavo, se seveda trudim upoštevati, če bi mi pa nekaj bluzil da kako joj ni kot od stare mame, ne vem, kaj je drugače, mu dam pa na izbiro kvečjemu da si skuha sam ali pa pač je po moje. Joj, kar razjezila sem se že ko samo razmišljam o tem tvojem scenariju…
Jaz jih sicer skuham tako:
1. Krompir skuham, odcedim, vodo prihranim.
2. Kumare olupim, odstranim peške, naribam, posolim, malo pustim stati, ožamem.
3. Česen drobno nasekljam, popražim na žlici olja, dodam kumare in malo vode od krompirja, kuham kakšne 10 minut.
4. Krompir na grobo pretlačim, da ostane kakšen košček še cel, in primešam h kumaram. Po potrebi, dolijem še nekaj vode od krompirja. Dodam ščepec rdeče paprike, premešam in kuham par minut.
5. Dodam poper in postrežem.
Moja babica vedno skupaj s krompirjem v kumare doda še žlico ocvirkov, na koncu pa skupaj s poprom še žlico kisle smetane. Poskusi še to finto, če jesta ocvirke in smetano.