topli sendvič – kako pripravite
Živjo, rada bi pripravila dobre tople sendviče, pa mi ne grejo oz. nimam idej.
Zdaj sem delala z navadno piščančjo salamo in sirom.
Ne vem ali naj uporabim
– navaden kruh ali mora biti toast
-sir nariban ali v rezinah npr. edamec
-piščančja salama ali katera druga
-pogreješ v pečici samo toliko, da se sir stopi ali kako?
Seveda vas prosim za vaše recepte, kaj vse še daste gor.
Tople sendviče delam v toasterju, ne v pečici, priporočam torej nakup, saj niso dragi.
Osnovni recept:
Na eno rezino toasta dam nekaj pečenega pršuta/prešane šunke ter mozzarele (se lepše topi kot edamec). Drug toast malo namažem z maslom in ga dam na prvi toast.
Variacije:
Lahko daš le sir, pa tanko narezano papriko, koruzo.
Recept s tuno:
Toasta ne mažeš z maslom, nanj daš dobro odcejeno tuno iz konzerve, malo koruze in malo mozzarele.
Včasih delam v pečici, včasih v toasterju.
Če v toasterju, uporabim tudi navaden kruh, ker ga lepo stisne. Notri dam šunko, sir, ketchup, eno stran namažem z maslom ali margarino. Včasih pršut, rukolo, mozzarello.
Lahko odrežeš rezino kruha, jo malo namažeš z maslom, dodaš pršut/šunko in nariban sir. Položiš na peka papir v pečico in bo odlično.
Receptov je že samo na kulinariki ogromno. Vpiši toast, ali obloženi kruhki.
Pri nas navadno delamo tople sendviče v tistem toasterju, ki se stisne skupaj.
Delamo jih iz toasta (polnozrnatega).
Vsak kos namažemo z malce masla, obložimo z rezino pečenega ali kuhanega pršuta (včasih piščančja prsa za hčerko), tanka rezina sira gauda ali mocarele in potem zapečemo, dokler ne dobi kruh tistih značilnih črt.
Postrežem s surovo papriko, paradižnikom, kumarami, olivami …
Ob kakšnih otroških rojstnih dnevih pa delamo obložene kruhke iz pečice. Tam pa nariban sir in na kocke narezan pečen oz. kuhan pršut zmešamo z žlico ali dvema kisle smetane in jajcem. Potem pa to mešanico naložiš na toast in v ogreti pečici zapečeš.
Toast je bolj na tanko narezan in nima veliko skorje. Lahko pa komot uporabiš navaden kruh. Namažeš z maslom ali margarino ali kečapom ali gorčico, potem položiš salamo (katerokoli, naribano ali v rezinah), sir (nariban ali v listih in še en kos kruha.
Napisala sem ti klasični topli sendvič. Variacij imaš 100+1 Nekateri ne marajo salame in jih delamo samo s sirom in tanko narezano svežo papriko. Na salamo daš koruzo in sir povrhu. Namažeš lahko tudi z ajvarjem ali lutenico. Nam ni najbolj všeč tisti sir v lističih, ki je namenski za tople sendviče. Raje imamo gavdo, edamec, ….
Pa dober tek.
lp, ela s
Sama delam tople sendviče z opekačem rebrastim na katerem lahko tudi spečem ribe ampak predvsem ga uporabljam za tople sendviče. Naredim pa takole, no tole je meni najljubši recept kupim od Ölz toast kruh ga imajo več vrst od polnozrnatega do belega, za sendviče, notri dam Jošt sir, spodaj namažem malo masla, dodam notri kakšno narezano kumarico dam v opekač za ene 2, 3 min na maximalno vročino. Ko se zapeče lepo vzamem ven, in gor namažem še malo majoneze. No te so meni najljubši. Sem že probala kakšen drug toast kruh ampak od ölza mi je najbolj okusen. Lahko pa daš tudi navaden kruh, če drugega nimam naredim tudi z navadnim enako dobro pride.
Sama jih sicer nikoli ne delam, sem jih pa jedla parkrat v mojem priljubljenem lokalu in so ga izdelovali iz najcenejšega toasta, Lidlovo gaudo mild v lističih ter neko najcenejšo šunko v lističih. Verjetno prav tako Lidl varianta. Popekli so jih na pretpotopnem toasterju, na katerem je kelnarca morala sloneti z vso svojo težo, da se je sploh kaj zapeklo. Najboljši toast sendvič ever.
Drugače pa, se strinjam z ostalimi – receptov je toliko kot je nas. Vsak dan si drugačnega naredi, pa boš videla, kaj ti ustreza.
Delam zelo različne:
– včasih v pečici: bel kruh, margarina, šunka (mi jemo samo plečko) in sir (Jošt, gavda, edamec) – to so topli sendviči moje mladosti in jih imam najraje
– včasih v toasterju: takrat pa vsak je skoraj drugačnega: jaz toast, namazan z maragarino, šunka, sir, bazilika ali toast, tuna, koruza ali toast margarina, pršut, paradižnik, mocarela ali toast, kečap+majoneza, šunka, sir; mož samo toast, šunka, sir, sin in hči pa toast, kečap, šunka, sir.
Ni nam všeč tist sir v lističih, tako da dam vedno, kar imamo doma (Jošt, edamec, gavda …), od šunke vedno plečko, toast pa Olz, polnozrnatega.
Tole:
http://ourladyofsecondhelpings.com/2013/01/10/grilled-cheese-with-spinach-avocado/
(tudi brez špinače gre).