Topli sendviči za večerjo
A ste videli, kako enostavno je narediti slastno jed, iz “ostankov”.
Raje, kot tople sendviče imamo mi polnjene tortilje. Na enem mestu zarežem v tortiljo polmer, potem pa damo noter razne nadeve in zlagamo na četrtine. Tako porabimo tudi kakšen ostanek pečenega mesa, zelenjave. Na koncu dobiš tak lep napolnjen trikotnik in ga popečeš enako, kot topli sendvič na kontaktnem žaru.
Za nadev pogosto uporabim:
mešanico pečenega piščančjega mesa narezanega na drobno, koruze, karamelizirane čebule in pečenega melancana s česnom (imam vloženega, poleti pa velikokrat jemo svežega in kadar ostane potem porabim) ter malo naribanega sira, ki se lepo topi. Zraven omaka iz grškega jogurta, popra, limoninega soka in koprca.
mešanico pečenega lososa natrganega na drobno, ki mu dodam dve do tri žlice goste smetane za kuhanje in nekaj ribanega sira, da dobim takšen gost, robusten “namaz”, začinim z belim poprom, soljo in limoninim sokom. Zraven zeleno solato z jogurtovim prelivom.
mešanico z mletim mesom – prepražim čebulo, česen, mleto meso, solim popram, dodam malo paradižnikove mezge, baziliko, origano, in malo črnega vina. Pokuham do “suhega”, razporedim na tortiljo in posujem z mešanico parmezana in pecorina. Zraven paradižnik pokapljan z balzamičnim kisom.
mešanico na drobno narezane, v voku na hitro popečene zelenjave – čebula, korenje, paprika, česen, šampinjoni…, ki jo začinim z malo ingverja, sojine omake, žličko medu in malenkost balzamičnega kisa. Popražim, da je skoraj povsem na suhem, napolnim tortilje, posujem s sezamom. Zraven solata iz kitajskega zelja in korenja s polivko iz oljčnega olja, soli, česna, čilija in limetinega soka ter malo popra.
Nadevov ne rabimo veliko, ker ne polniš toliko, da bi potem na vseh koncih ven teklo. Pride super okusno in mi smo čisto “zaljubljeni” v takšne večerje. Pa še ostanki se res efektivno porabijo.