Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Topli sendviči za večerjo

Topli sendviči za večerjo

Kaj date notri,kaj kombinirate da je okusno in slastno?😋

Meni so zakon bruskete, lahko je tudi topli toast.

Paradižnik, česen, peteršilj, žlička domačega oljčnega, par kosov nastrganega parmezana.

Zanima me, če tisti kruh-rezine za Toast uporabljate tudi brez, da bi vanj nadevali rezine salame, sira… in ga jeste brez, da bi ga popekli.

tatarska omaka, navaden sir rezina, na tanko narezani kolutki pora.

Kruh toast nepopečen kot sendvič ala Padington: arašidovo maslo plus marmelada.

A ste videli, kako enostavno je narediti slastno jed, iz “ostankov”. 

drift hunters

Raje, kot tople sendviče imamo mi polnjene tortilje. Na enem mestu zarežem v tortiljo polmer, potem pa damo noter razne nadeve in zlagamo na četrtine. Tako porabimo tudi kakšen ostanek pečenega mesa, zelenjave. Na koncu dobiš tak lep napolnjen trikotnik in ga popečeš enako, kot topli sendvič na kontaktnem žaru.

Za nadev pogosto uporabim:

mešanico pečenega piščančjega mesa narezanega na drobno, koruze, karamelizirane čebule in pečenega melancana s česnom (imam vloženega, poleti pa velikokrat jemo svežega in kadar ostane potem porabim) ter malo naribanega sira, ki se lepo topi. Zraven omaka iz grškega jogurta, popra, limoninega soka in koprca.

mešanico pečenega lososa natrganega na drobno, ki mu dodam dve do tri žlice goste smetane za kuhanje in nekaj ribanega sira, da dobim takšen gost, robusten “namaz”, začinim z belim poprom, soljo in limoninim sokom. Zraven zeleno solato z jogurtovim prelivom.

mešanico z mletim mesom – prepražim čebulo, česen, mleto meso, solim popram, dodam malo paradižnikove mezge, baziliko, origano, in malo črnega vina. Pokuham do “suhega”, razporedim na tortiljo in posujem z mešanico parmezana in pecorina. Zraven paradižnik pokapljan z balzamičnim kisom.

mešanico na drobno narezane, v voku na hitro popečene zelenjave – čebula, korenje, paprika, česen, šampinjoni…, ki jo začinim z malo ingverja, sojine omake, žličko medu in malenkost balzamičnega kisa. Popražim, da je skoraj povsem na suhem, napolnim tortilje, posujem s sezamom. Zraven solata iz kitajskega zelja in korenja s polivko iz oljčnega olja, soli, česna, čilija in limetinega soka ter malo popra.

Nadevov ne rabimo veliko, ker ne polniš toliko, da bi potem na vseh koncih ven teklo. Pride super okusno in mi smo čisto “zaljubljeni” v takšne večerje. Pa še ostanki se res efektivno porabijo.

Topli sendviči pri nas so toast, kuhan pršut in sir za tople sendviče.  Klasika.

Srečna farmacija ob takšni prehrani.

New Report

Close