Torej, kateri digitalec?
Ker ta tema ni več na vrhu je potrebno tu nekaj napisati 😉
1.Trenutno še nimam nobenega, ker sem še vedno prepričan (na osnovi dejstev), da je klasična fotografija še vseeno boljša. Vsake toliko časa pa uporabljam službenaga Canona S10, ki je že v letih in daleč od sodobnih digitalcev, a služi svojemu namenu. Z njim je enostavno delati, statične slike izpadejo dobro, manjka mu le nekaj več svobode in vsaj 1 mio pik. Ima jih namreč 2,1.
2. Želje? Heh, kaj drugega kot Canon EOS 300D. Sam imam namreč navadno 300-tko in to bi bila edina logična zamenjava.
Rad bi izrazil tudi vso podporo med.over.net-u za širjenje vsebin z odpiranjem novih forumov. Kmalu bo vse na enem mestu in med.over.net bo postal naš najboljši prijatelj. 😉
Le tako naprej.
Efemit
Trenutno imam Canona A40. Aparat imam dobro leto in sem kar zadovoljen z njim. Ima dve napake in to je slabo zoomiranje v slabi svetlobi in odstranjevanje rdečih oči (slednji problem je itak težko odpraviti tudi z najboljšimi bliskavicami, predvsem pri malih otrocih).
Želja za prihodnost je Canon D10, cena je trenutno kar visoka glede na to, koliko so digitalni aparati sposobni, če primerjaš z analogno opremo. Cena aparata je trenutno 500.000 SIT.
Tudi jaz sem vesel, da je Primož odprl temo mojega hobija. Hvala Primož!
LP
Trenutno imam Olympusa C740 Ultra zoom. Zelo sem zadovoljen, saj ima kar 10x optični zoom. Poleg tega je objektiv dovolj velikega premera, da na CCD pade dovolj svetlobe tudi pri odprti zaslonki (slikanje v temnih prostorih).
V digitalni fotografiji vidim za amaterje precej prednosti, saj lahko na recimo 128Mb kartico shranimo precej slik. Res pa je, da je potrebno za profesionalni izgled nekatere slike popraviti z ustrezno programsko opremo.
Lep pozdrav, Milan
Pri nas imamo Kodak DX 6340. Imamo ga 2,5 meseca in je še čisto nov!! :))) Niti na Kodakovi SLO (oz. Mediatrade) strani še ni predstavljen :))))). (Okej, malo se hecam, ampak res me zanima, kaj je s tem).
– 3.1 mio piks
– 4x optični zoom
– digitalna kamera
– LCD display
p.s. nisem ravno stručko za take zadeve, ampak jaz sem navdušena.
Sony DSC P72. Za mene amaterja čisto soliden aparat, ki je cenovno bil na dosegu. Zraven sem dobil eno 16MB in dve 32 MB kartici, dokupil pa še 128 MB, kar je glede na to, da večinoma slikam na 2 miljona pik in le redko na 3.2, čisto dovolj…