torta brez jajc in mleka
Pozravljena!
Sama nimam nobenega svojega recepta, našla pa sem jih nekaj na http://www.kulinarika.net (forum recepti/nasveti), ki jih je napisala Beti.
Brezjajčni biskvit
– 2 jogurtova lončka moke,
– 2 navadna jogurta,
– 1 jogurtov lonček sladkorja,
– 1 jogurtov lonček olja,
– 2 vanilija,
– 1 pecilni
Navedene sestavine premešate in spečete. Če želite rumeno barvo, dodajte rumenilo. Dobi pa se tudi neka začimba, katere imena se trenutno ne spomnim. Bom se pozanimala!
Biskvit nadevate s poljubno kremo. Ena izmed možnosti je tudi ta, da segrejete kompotovo vodo, ki ste ji prilili malo navadne vode, da dobite skupno 1 l tekočine. Nato vanjo zakuhate 5 žlic gustina, 5 žlic moke in dobro premešate. Nazadnje dodate na kocke narezano sadje – bodisi sveže bodisi iz kompota. Na vrh dodate še stepeno sladko smetano.
Vanilijevi rogljički brez jajc
– 25 dkg margarine,
– 10 dkg sladkorja v prahu,
– 4 žlice kisle smetane,
– 2 žlici belega vina,
– 1 pecilni
Penasto umešate margarino, sladkor in vanilijo ter po žličkah dodajate smetano. Nazadnje dodate še vino, moko, pecilni prašek. Testo naj počiva 1 uro. Nato z roko oblikujemo rogljičke ter jih polagamo na suh pekač. Pečemo 12 – 15 minut pri 180 – 220° C.
Tortna osnova
– 1 skodelica kokosove moke,
– ½ skodelice pšenične moke,
– malo soli,
– toliko vode, da veže testo.
Testo mesimo tako dolgo, da se sestavine sprimejo, vendar ne predolgo, saj lahko postane žilavo. Vtisnemo ga v model in pečemo pri 170° C, da rahlo porumeni. Pazimo, da se ne zažge!
Obložimo s poljubnim nadevom.
Edino kar lahko narediš, da je res brez mlečnih in jajčnih sestavin je tale recept:
Navadni piškoti-koestlin(edino ti ne vsebujejo mleka ali jajc)
Puding(po želji)
Jabolka, vanilijev sladkor.
Piškote naložiš v tortni model.
Jabolka olupiš, narežeš in kuhaš v vodi(kompot).
Skuhana jabolka odcediš(sok prihraniš), jih pretlačiš, dodaš vanilijev sladkor in sladkor po potrebi. Pretlačena jabolka daš na piškote.
V soku od kompota skuhaš puding in ga preliješ po jabolkah.
Daš v hladilnik. Na vrh lahko daš še smetano, vendar ne za malčka.
Sicer ni tako dobra ot prava torta, je pa vseeno dobra.