Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torta brez jajc in mleka

torta brez jajc in mleka

Ker ima moj otrok alergijo na mleko in jajce in bo kmalu imel rojstni dan, bi želela speci torto, ki bi jo lahko tudi sam jedel.
Torej torta ne sme vsebovati sestavin, ki vsebujejo mleko ali jajca.

Pozravljena!
Sama nimam nobenega svojega recepta, našla pa sem jih nekaj na http://www.kulinarika.net (forum recepti/nasveti), ki jih je napisala Beti.

Brezjajčni biskvit

– 2 jogurtova lončka moke,
– 2 navadna jogurta,
– 1 jogurtov lonček sladkorja,
– 1 jogurtov lonček olja,
– 2 vanilija,
– 1 pecilni

Navedene sestavine premešate in spečete. Če želite rumeno barvo, dodajte rumenilo. Dobi pa se tudi neka začimba, katere imena se trenutno ne spomnim. Bom se pozanimala!

Biskvit nadevate s poljubno kremo. Ena izmed možnosti je tudi ta, da segrejete kompotovo vodo, ki ste ji prilili malo navadne vode, da dobite skupno 1 l tekočine. Nato vanjo zakuhate 5 žlic gustina, 5 žlic moke in dobro premešate. Nazadnje dodate na kocke narezano sadje – bodisi sveže bodisi iz kompota. Na vrh dodate še stepeno sladko smetano.

Vanilijevi rogljički brez jajc

– 25 dkg margarine,
– 10 dkg sladkorja v prahu,
– 4 žlice kisle smetane,
– 2 žlici belega vina,
– 1 pecilni

Penasto umešate margarino, sladkor in vanilijo ter po žličkah dodajate smetano. Nazadnje dodate še vino, moko, pecilni prašek. Testo naj počiva 1 uro. Nato z roko oblikujemo rogljičke ter jih polagamo na suh pekač. Pečemo 12 – 15 minut pri 180 – 220° C.

Tortna osnova

– 1 skodelica kokosove moke,
– ½ skodelice pšenične moke,
– malo soli,
– toliko vode, da veže testo.

Testo mesimo tako dolgo, da se sestavine sprimejo, vendar ne predolgo, saj lahko postane žilavo. Vtisnemo ga v model in pečemo pri 170° C, da rahlo porumeni. Pazimo, da se ne zažge!

Obložimo s poljubnim nadevom.

Edino kar lahko narediš, da je res brez mlečnih in jajčnih sestavin je tale recept:

Navadni piškoti-koestlin(edino ti ne vsebujejo mleka ali jajc)
Puding(po želji)
Jabolka, vanilijev sladkor.

Piškote naložiš v tortni model.
Jabolka olupiš, narežeš in kuhaš v vodi(kompot).
Skuhana jabolka odcediš(sok prihraniš), jih pretlačiš, dodaš vanilijev sladkor in sladkor po potrebi. Pretlačena jabolka daš na piškote.

V soku od kompota skuhaš puding in ga preliješ po jabolkah.

Daš v hladilnik. Na vrh lahko daš še smetano, vendar ne za malčka.

Sicer ni tako dobra ot prava torta, je pa vseeno dobra.

Larisa javi se!

Recept o vaniljevih rogljičkih ni popoln- koliko moke je potrebno?

……še kaj receptov brez jajc…..čas praznikov je…….

Suzana

New Report

Close