torta traktor

Živjo.
Bliža se sinov drugi rojstni dan in začela sem razmišljati o torti. Glede na njegove priritete bi moral biti bager, ampak se mi zdi traktor enostavneje narediti in bo verjetno kar traktor.
Malo sem iskala po netu in našla sličico, ki jo pripenjam. TASKŠNEGA bi rada.
Torta bo čokoladna, mešan svetel in temen mandljev biskvit s pariško kremo, oblita s temno čokolado.
Sama oblika se mi ne zdi problematična. Trije kvadri, eden spredaj, dva drug na drugem, zgornji za kabino malo prirezan. Za kolesa dvakrat po polkrog. Traktor bo kot na sliki pogreznjen v rumeno polje pšenice, kar se mi zdi krasna ideja, ki pomaga kompozicijo držati skupaj, pa še torte bo zadosti za vse.
In zdaj moja vprašanja:
– Ali bo pariška krema zadoščala, da se bodo kvadri in kolesa zlepili med sabo?
– Okrasitev: Celoten traktor bo prelit s čokolado, povrhu čokolade pa bom brizgala barvaste smetanove rozete, čokoladna bodo ostala samo okna in kolesa. Se bodo smetanove rožice lepo prijele na čokolado?
– Kolesa. Če zelo ohlajen biskvit narežem, da dobim profile, ali jih bo čokoladna glazura lepo prekrila ali bo trud zaman?
– S čim naj oblikujem blatnike? (marcipana ne maramo)
– Kakšne finte naj se pooslužim pri brizganju smetane na polje, da bo res polje?
Hvaležna bom vsem, ki se jim da razmišljati z mano.
1. po mojem da. Ce ne, uporabi se kak zobotrebec, ki naj drzi stvari skupaj
2. zelo sveza izkusnja: da, samo ko čokoladni preliv se ni strjen.
3. Hm. Boš nanašala s čopičem? Kaj pa če bi naredila katero od maslenih krem in profile naredila v kremo?
4. Mogoce masa, ki je bila pred casom objavljena za delanje vrtnic in drugih okraskov (na bazi mleka v prahu, ostalega se ne spomnim)
5. to bi pa tudi jaz rada vedela
1. Pariška krema bo po moje zadoščala, sploh ko se ohladi in strdi.
2. Smetanove rožice. Meni so se zaenkrat vedno lepo prijele, vendar sem jih brizgala samo na vodoravno podlago. Drugače bi pritegnila Tjaši zgoraj.
3. Tudi jaz bi profile delala v obliv. Lahko čokoladna maslena krema, verjetno bi šlo tudi kar v še ne do konca strjen čokoladni obliv.
4. Blatniki. Nekje imam recept za tisto belo maso iz sladkorja v prahu in mleka v prahu. Če želiš, ga lahko poiščem. Menda se lahko oblikuje tudi sam sladkorni obliv (veliko veliko slakorja v prahu, malo beljaka, zmešaš, da dobiš plastelinu podobno gosto maso).
5. Težko. Verjetno samo naneseš in potem poskušaš z dvema nožema ali ročajema žličke nasekati nekatere posamezne klase.
Bravo za tole torto, vnaprej. LP Mimi