torta-vlak

Tole sta dva primera lokomotive.
Torte “nataša” jaz ne poznam, ampak kakor razlagaš naj bi to bilo potem brez kreme? NO, jaz take torte ne bi delala, ker za moj okus to ni ravno torta… se mi zdi, da mora biti nekaj kreme :o)
Mislim, da bi se vlaka lahko lotila tako, da bi naredila eno manjšo rolado in eno manjšo štirioglato tortico, potem pa razrezala in sestavila.
Če pogledaš prvo slikico, bi za spodnji del uporabila nekaj ravne tortice, gor bi postavila rolado… za kabino bi lahko postavila del torte pokončno, ali pa izrežeš več manjših kosov in jih nalagaš eno na drugo (“zalepiš” s smetano)… Za dimnik bi lahko načeloma lahko uporabila tudi kakšno kupljeno mini roladico in kolesa izgledajo, kot tisti piškotki za mini tortice…
Uf, upam, da nisem zakomplicirala… ostane še premaz in okrasitev celotnega vlaka.
Seveda pa je v mislih torto lažje delati, kot zares :o)
Lep dan!
Vladka

Hej!
Za dezjem pride sonce; bos videla in tvoj teden bo lep!!Ze za jutri napovedujejo otoplitve in jasno nebo. Lani je pa bilo v tem casu zelooo
vroce! Haha!
Pri nas so visnje na vse nacine:))) Vceraj sem za vecerjo naredila rizev narastek z dodatkom skute v maso. Dala pol mase, visnje, pokrila z drugo polovico mase in v pec. Tik pred koncem se po vrhu malo podusene visnje in narezane mandeljne,da se je se malo popeklo. Zelo so se oblizovali.Bilo je primerno za hladen nevihtni vecer.
Vsem lep dan Babi

Vladka najlepša hvala za slikice in idejo! Sva se z možem zmenila, da bova danes (ponoči) pekla, problem je edino v tem, ker ne znava narediti rolade. Sem že iskala kakšen preprost recept na netu, pa ga žal še nisem našla. Torej lepo prosim še za kakšne napotke v zvezi s tem.
Najlepša hvala vsem skupaj!
Pa še za babi: ko sem bila mlajša, so se vsi trudili, da ne bi bila skuštrana, tako, da sem imela vedno zelo “popeglano” frizuro, odkar pa sem velika punca sem pa res večkrat skuštrana kot ne :)) Lep pozdrav tudi tebi na primorsko!
Rolada… navaden biskvit… na eno jajce, 30 g sladkorja in 30 g moke. Jaz dobro stepem beljake, ko so že trdi, počasi dodajam sladkor in stepam, stepam dalje, enega za drugim dodam rumenjake in na koncu narahlo s kuhalnico umešam moko. Pečem na peki papirju na 210°C, cca. 12 min.
Biskvit obrnem na s sladkorjem potreseno krpo in zavijem… pustim, da se ohladi. Potem nadevaš s sadjem, namažeš s kremo ali kaj drugega. Lahko tudi samo z marmelado.
To je to.
Naj vama uspe in uspešno noč :o)
Vladka
– pri takile torti je fino ce imas model za vlak – le tega potem nic ne polnis s kremo, spodnjo torto pa naredis normalno;
tale varjanta bi bila tudi dobra, pa se posebnega pekaca ne potrebujes:
, malo poglej slike bos nasla vlak
lahko speces biskvit v pravokotnem pekacu, iz njega sestavis torto, das biskvit za kaksno uro ali dve v hladilnik. Iz papirja (peki je idealen) izrezes obris vlaka, ga polozis na biskit in ga obrezes, na koncu ga okrasis da je videti kot vlak – ,
v primeru da imas veliko gostov: :o)
ali pa malo manj:
Sama sem jo naredila tako, da sem spekla pravokotno torto, na njo sem dala okrasek iz marcipana – vlak
tele sicer nimajo veze z vlaki samo so dobre ideje: