Torta z belim sladkornim oblivom – ideje?
Pozdravljeni,
iščem kak nasvet: narediti moram dve torti, ki bosta kar nekaj časa izven hladilnika (ne ravno na vročem soncu, ampak ne pa zares na hladnem). Ena bo sacherca, zanjo vem, da kar nekaj časa zdrži, prav zaradi “oklepa”. Za drugo pa sem razmišljala, da bi jo naredila z belim sladkornim oblivom (=beljakova glazura, sladkorni led) – samo kaj, ko ne vem, kakšna naj bo torta noter. Smetana verjetno odpade, rada bi kaj z malinami, ampak to se mi zdi vse problematično glede na vročino. Morda kaj z limono? Imate kakšne fajn recepte na zalogi? Hvala vnaprej!
Jaz bi maline vmesala v biskvit oz jih posula na vsako plast. Biskvit lahko tudi obarvas z rdeco peso v prahu. Za polnjenje in premaz pa bi uporabila svicarsko masleno kremo, fajn fiksirano z belo cokolado. Na kulinariki je en fajn recept za to kremo. Bo zdrzalo brez hladilnika. Se boljse pa bi bilo, ce torto cez noc in do odhoda vtaknes v skrinjo in se potem ravno prav odmrzne do takrat, ko boste jedli.