Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torta "za prste polizat"

torta "za prste polizat"

Iz domače kuhinje že slastno diši. Pripravili smo torto »za prste polizat«. Pa jo poimenujmo Božična torta, saj v sebi skriva slasten Božični jogurt.

Sestavine za biskvit
50 g moke
50 g lešnikov
100 g sladkorja
3 jajca
1 žlička cimeta
1 žlička pecilnega praška

Božična jogurtova plast
3×180 g Božičnega jogurta Zelene Doline
180 g navadnega jogurta Zelene Doline
250 ml smetane Zelene Doline
9 lističev želatine
4 žlice sladkorja v prahu

Za slasten okus jamice napolnimo:
300 g gozdnih sadežev ali katero drugo sadje
sladkor po okusu

Dodatna oprema
mini »shooter« plastični kozarčki, da naredimo jamice za sadno maso

Priprava biskvita
Sladkor in lešnike zmelji do finega. Dodaj jajce in zmešaj. Nato še dodaj moko, cimet in pecilni prašek ter vse skupaj zmešaj z električnim mešalnikom.

Maso za biskvit vlij v namaščen pekač, katerega dno je obloženo s papirjem za peko. Pečica naj bo segreta na 180 oC. Biskvit se peče 10 minut.

Božično – jogurtova plast
V posodo daj Božične jogurte, katerim se pridruži še navadni. Sladkaj po želji. Stepi še sladko smetano do čvrstega. Namoči želatino, jo ožmi in stopi na nizkem ognju. Primešaj jo v jogurte, nato pa počasi dodaj smetano.

Na biskvit nežno prelij pripravljeno jogurtovo kremo. Vanjo enakomerno v krogu razporedi »mini« plastične kozarčke. Nežno jih porini do biskvita in vanje vlij hladno vodo. Torto za nekaj časa postavi v hladilnik.

Po 3 urah
Sedaj je čas, da iz torte umakneš kozarčke. Namig: z žličko iz njih poberi nekaj vode in vlij vročo vodo. Po nekaj trenutkih jogurtov prijem popusti, kar nemudoma izkoristiš in umakneš kozarčke.

Preliv za slasten okus
Preliv za slasten okus lahko pripraviš iz gozdnih sadežev. Lahko tudi iz jagod ali borovnic ali malin. Kar pač imaš doma.

V posodo stresi gozdne sadeže in jih posuj s poljubno količino sladkorja v prahu. Na srednjem ognju jih segrej, dokler se povsem ne razpustijo. Počakaj, da se pripravljeni preliv ohladi in ga previdno vlij v jamice v torti.

Torto še okrasiš in kaj naj še zapišem: Naj se kulinarično »uničenje« prične.

Pa dober tek

New Report

Close