Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika tortelini-omaka

tortelini-omaka

Rabila bi recept za najbolj enostavno omako za cez torteline, raviole. Kaj iz sladke ali kisle smetane…pa naj ne bi imela notri sira.

Za druge, ki imajo radi sir, lahko napisete tudi kake recepte s sirom;)

Najlepsa hvala za pomoc!!

Malo masla, pa smetana ( najraje uporabim tisto za kuhanje, ker je bolj gosta – sladko seveda). Stopim, pokuham in vržem gor kuhane torteline. Jaz sicer postrežem zraven riban sir, ni pa notri, tako, da si ga vzame vsak po okusu. Najbrž bi bilo dobro tudi s kislo, a še nisem probala. Poleg tako narejenih tortelinov naredim jaz največkrat tudi zrezke v česnovi omaki in potem serviram še s tem.

Na maslu popraži česen, zaliješ s sladko smetano 2 dcl in kislo smetano 1 dcl, ki ju prej dobro zmešaš, da se ne naredijo grudice. Začiniš s soljo, baziliko, muškatnim oreščkom.
Če želiš, dodaš še sir.

Raztopi maslo, dodaj sladko smetano in na drobne kocke zrezane bučke, počasi prevrevaj, da se zgosti. Potem lahko dodaš koruzo (v zrnju ali narezane storžke), kuhan brokoli, korenček, grah (oboje kuhano) in na drobne kocke zrezan surov pardižnik, petršiljček in malo bazilike. Jaz skoraj vedno dodam tudi malo parmezana in ščepec muškatnega oreška in popra.

Malo masla, malo sladke smetane, trikotnik sirček ali dva, morda še žlica kisle smetane in obvezno malo žajblja. Doma vedno posujemo s parmezanom.

Natassa

Hej! Meni so pa najljubse za torteline omake iz na hitro v voku poprazene razne zelenjave ( bucke, paprike, jajcevci, olive, kapre…) z dodatkom cesna in petersilja.
Sama sicer smetane ne uporabljam, lahko jo pa na koncu dodas. Tudi pesto imam rada.

Lp Babi

Danasnji izum: na maslu sem samo pogrela malo sesekljanega česna, zalila s sladko smetano, prevrela, dodala narezano rukolo. Sol, poper. Tortelini. Parmezan. Pohvale so kar dezevale!

pozdravcek,

proxima

Jaz sem se potem odlocila za tako omako: maslo +sladka smetana, notri sem dala se koruzo in narezan paradiznik…pa sem to vse skupj polila cez torteline. Hmmm…zdej pa se o tem kako je bilo dobro. Moraam reci, da meni to ni bilo dobro…okus po sladki smetani mi nikakor ni pasal zraven 🙁 Se mi je zdelo tako, kot da bi jedla torteline s stepeno sladko smetano:)

Zakaj mislite, da je prislo do tega? Ali je to samo stvar navade/okusa?
Vem, da bi mi bilo veliko bolj dobro samo s kislo smetano.

Hvala za nasvete in dobrodosel bo tudi kak komentar 😉

Hej!
Koruzna zrna imajo sladek okus – vsaj mlada.Tud zreli paradiznik je sladkast.Mogoce od tod okus po sladki stepeni smetani. Poskusi drugic
s petersiljem, cesnom, poprom…za malo pikantnosti. Lp Babi

Jaz koruze nikdar ne bi dala v smetanovo omako, medtem, ko v paradižnikovo pogosto dodam še žlico smetane, tudi sladko, če nimam kisle.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

hvala, sem tudi sam veliko izvedel

New Report

Close