tortelini-omaka

Malo masla, pa smetana ( najraje uporabim tisto za kuhanje, ker je bolj gosta – sladko seveda). Stopim, pokuham in vržem gor kuhane torteline. Jaz sicer postrežem zraven riban sir, ni pa notri, tako, da si ga vzame vsak po okusu. Najbrž bi bilo dobro tudi s kislo, a še nisem probala. Poleg tako narejenih tortelinov naredim jaz največkrat tudi zrezke v česnovi omaki in potem serviram še s tem.

Raztopi maslo, dodaj sladko smetano in na drobne kocke zrezane bučke, počasi prevrevaj, da se zgosti. Potem lahko dodaš koruzo (v zrnju ali narezane storžke), kuhan brokoli, korenček, grah (oboje kuhano) in na drobne kocke zrezan surov pardižnik, petršiljček in malo bazilike. Jaz skoraj vedno dodam tudi malo parmezana in ščepec muškatnega oreška in popra.

Jaz sem se potem odlocila za tako omako: maslo +sladka smetana, notri sem dala se koruzo in narezan paradiznik…pa sem to vse skupj polila cez torteline. Hmmm…zdej pa se o tem kako je bilo dobro. Moraam reci, da meni to ni bilo dobro…okus po sladki smetani mi nikakor ni pasal zraven Se mi je zdelo tako, kot da bi jedla torteline s stepeno sladko smetano:)
Zakaj mislite, da je prislo do tega? Ali je to samo stvar navade/okusa?
Vem, da bi mi bilo veliko bolj dobro samo s kislo smetano.
Hvala za nasvete in dobrodosel bo tudi kak komentar