Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tortilije- pomoč

tortilije- pomoč

Torej rada bi naredila tortilije (te bom kupila v trgovini)
Zanima me predvsem kakšen enostaven recept za nadev tak da ne bo pekoč ker nismo oboževalci pekočih stvari in ker bodo to jedli tudi otroci.In prosila bi tudi za recept za kako omako, ki se doda.
Hvala že vnaprej

na čebuli prepražiš meso, narezano na trakove (če je piščančje, je lahko bolj debelo, če je goveje ali svinjsko malo bbolj tanko)
začiniš.
prepražiš še papriko, bučke, paradižnik…. skratka vso zelenjavo, ki ti pride pod roke

potem obložiš tortiljo z malo mesa, malo zelenjavne omake, kakšno žlico kisle smetane, kakšno kupljeno omako, ki ni pikantna…..

Še lažje pa je, če uporabiš kar mleto meso.
Na koncu dodam tudi malo paradižnikove omake.
Lahko pootem, ko nalagaš tortiljo dodaš tudi nariban sir, ali pa narediš gvakamole (speštan avokado z malo limone in česna je najbolj preprost, če se ti da, pa lahko vanj še na drobno narežeš paradižnik in mlado čebulico).
Aja, pa ko boš pekla tortilje, to naredi na suhi teflonki, brez olja, s tem da tortiljo na eni strani popešeč za kakšnih 5 sekund, obrneš in še na drugi, da se samo zmehča. Če jih boš pekla predlogo, bodo trde in lomljive in se ne bodo dale zvijat.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Če vam je všeč tuna, nadev delam takole:
Na olju prepražim sesekljano čebulo, zraven podušim na kockice narezano papriko (rdečo, rumeno, zeleno), dodam koruzo in na kocke narezan paradižnik in še malo prepražim, dodam tuno iz konzerve. Nadevam v tortilje, namazane s kislo smetano, posujem z naribanim sirom.

Mesno omako delam po receptu za bolonsko, tortilje ravno tako namažem s kislo smetano in ribanim sirom.

jaz pa takole: prepražim kar dosti čebule (kar fejst, da je rjava), nato prepražim zraven na kocke zrezano piščančje meso (lahko tudi goveje ali svinjsko). Nato si pa vsak nadeva kot želi: tortilijo, omake (kisla smetana, načo sir, salso…) in zraven ponudim zelenjavo (fižol, koruzo)… tako si vsak nadeva kar želi in namaže tiste omake, ki jih ima rad (mi smo bolj izbirčni) 🙂
zraven pa krompirček dollar čips in solata ledenka…

piščančje meso prepražim z porom, na kocke narezanimi bučkami, včasih še kakšna druga zelenjava. Dodam nekaj pelatov in začinim.
Potem si kar iz ponve filamo tortilje, po želji si dodaš še riban sir, kislo smetano, nacho…
Otroc so navdušeni, ker lahko mal packajo.

Goveje meso narežem na majhne koščke (najprej na trakove, potem pa razrežem), prepražim s čebulo, dodam česen, sol, poper, čili po želji…
Dodam papriko (zeleno in rdečo) in malo salse (kupljeno, najboljše so od Spara…lahko vzameš mild lahko hot), lahko pa tudi samo paradižnikovo omako.
Potem dodam še piksno koruze in 2 mali piksni fižola (eno z rdečim fižolom in eno z belim) in tenstam. Ni pa dobro, če vse ravno razpada…da je razkuhano.

Kupljene tortilje 15 sekund pogrejem v mikrovalovki. Gor namažemo belo salso (isto od Spara, sirova omaka), potem si naložiš gor meso, pa na trakce narezano solato. Zviješ in uživaš!

Meni je všeč, če je veliko zelenjave, ker je vse skupaj bolj sveže. samo meso in palačinko je težko jesti – pa smo sicer veliki mesojedci.

Včasih, ko nimam časa, otrokoma naredim enako z mletim mesom (ga imam že v omaki v skrinji za makarone). Dodam še koruzo in fižol in je super. Tako pojemo tudi veliko zelenjave.

Zraven gre odlično načo sir. Jaz ga uporabljam pri piščančji omaki. Enako popečem piščanca, dodam papriko. Na koncu še nekaj žlic načo sira. Potem pa dam na mizo posebej še fižol, solato in koruzo, da si vsak prirpavi svojo tortiljo.

Uživajte! Sem kar lačna ratala…

New Report

Close