tortni okraski
A ima kdo kak dober predlog za maso, iz katerih bi se lahko delali razni okraski za torte? Delala sem ze s sladkorno, beljakovo maso, pa se za moje potrebe (za izdelovanje npr. sladkornih roz) prehitro strdi ali pa je premehka.
Kar se marcipana tice, pa imam izkusnje, da se zelo rad lomi (ce seveda ne dodas vecje kolicine sladkorja v prahu).
Kaksni drugi predlogi?
Lp
Mojca
bi rekla da imam zelo dobre izkušnje za okraske. marcipan se ne lomi,ne potrebuješ veliko sladkorja v prahu,samo malo,toliko,da se ne prime na podlago. najbolje pa je,da narediš enake male kroglice,uzameš folijo(za listanjepo mapi) daš not kuglice,zapreš,in kar z žlico ˝raztegneš-povaljaš ˝ kroglice da dobiš lep okrogel lik,nato jih eno za drugo zvijaš. za maso iz beljakov pa ti priporočam da dodaš sladkor kristal le za okus,nato še malo sladkorja v prahu,penasto stepaš,da masa ne pade iz sklede če jo ˝obrneš na glavo˝ nato pa brizgaš in pustiš na suhem toplem prostoru za nekaj ur,lahko pa za ves dan. uporabi še maso ticino,podobna je marcipanu,le da je iz samega sladkorja v prahu,boj bela,se pa le minimalno tezje,a lepše oblikuje. good luck