Toscana- družinski izlet z avtom (avtodomom)

Pozdravljeni!
Z družino bi se letos v začetku poletja oz. še raje jeseni odpravili na krajši tri do štiridnevni izlet v Toscano. Če je kdo že bil, bi bila zelo vesela kakšnega predloga glede poti, najprimernejšega časa obiska, ugodnih in varnih prenočvanj, kaj se splača videti…Ker bodo zdraven otroci, najmlajši tri leta, obisk raznih muzejev ipd. odpade.Bolj nas zanima pokrajina, stara Toskanska mesteca…Je v treh do štirih dnevih mogoče kaj videti? Je veliko vožnje z avtomobilom? Se bolj splača avto ali najem avtodoma? Vsakega nasveta bomo veseli.Hvala in lp, Milena
Z možem sva bila pred štirimi leti na poročnem potovanju z avtom po Toskani. Spala sva v hostlu v vasi Tavarnelle val di Pesa, ki je približno na pol poti med Firenzami in Sieno (to se nama je zdelo fajn, ker se nama ni dalo rinit v mesta z avtom, avtobusne povezave so ok), od tu sva si vsak dan ogledala eno mesto, sama s knjigo v roki. Potem sva šla pa z avtom naprej proti obali, si ogledala San Gimignano, Volterro, Piso, Lucco. Prenočevala sva v hostlu v Massi. To je že ob obali, kjer se lahko namakaš v kakem izmed letovišč.

Smo bili lani za prvomajske počitnice – 3 nočitve v Toskani na enem njihovem kmečkem turizmu (zelo na samem, z majčkenim otroškim igriščem in bazenom) v trikotniku med Sieno, Lucco in San Gimignanom. Ta mesta vključno s Piso smo si tudi ogledali – nobenih muzejev, je pa bilo za hčeri (7 in 9 let) neskočno zanimivo v vsakem mestu lesti na razgledne stolpe. Če lahko podaljšate za kakšen dan – mi smo potem šli na drugo stran do Riminija in tam še v Mirabilandijo. To je bil tak zaključek otrokoma za piko na i :-).

Mi smo bili med letošnjimi prvomajskimi (prejšnji teden) s 15-mesečno punčko. Šli smo z avtom, nastanjeni smo bili blizu Firenc, tam imaš veliko t.im. agroturismov, lahko rezeviraš po internetu, ponavadi je ponudb toliko da že težko izbereš. Od tam smo hodili na enodnevne izlete: Pisa, Lucca, Siena, San Gimignano, Volterra, Firence, malo smo se vozili tudi kar tako. V mestih je precejšnja gužva, v galerije in muzeje pa tudi mi nismo zahajali z vozičkom. Po mojem nima smisla najemati avtodoma če nimate svojega, njihove prenočitvene zmogljivosti so več kot na nivoju za zmerno ceno. Mi smo bili tam 7 dni, s tem da sta bila prvi in zadnji dan v večini namenjena vožnji s postanki.