Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Toscana junija

Toscana junija

Moj 15 dnevni dopust (konec junija in začetek julija) bi koristil v Toscani+ 5T, kako ste ga preživeli tisti, ki ste šli podoben termin? Je takrat že preveč ljudi, je vroče, skratka ali priporočate sploh? Sam pa kampiram, tako, da nekih rezervacij niti ne potrebujem.

Mi v Toskani zadnjih 8 let vsako leto. 1 x smo imeli tako vreme, da se je še dalo okoli hodit, sicer pa večinoma za nas veliko prevroče za oglede. Konec junija zna biti na teh koncih krepkih 36-38 st. Lani je bilo sploh neznosno, saj smo se ob 8 h zbujali v 30 stopinj in čez dan je zlezlo do 40 , 42 stopinj.

Neke blazne gneče niti ni, večina ta pametnih uide pred vročino, je večja gneča maja in potem okoli 15.08., ko imajo oni ferragosto. Je pa odvisno malo tudi od leta – lani je bilo do 15.6. 20-23 stopinj, nato pa takoj na 36, tako da je šlo povsem brez prehoda. Pa v Sieni je gužva, ker je enkrat konec junija palio, ampak nič hujšega, en večer je vse mimo.

KAj videt? Odvisno, kaj te zanima. TA košček zemlje je tako bogat, da težko koga pusti razočaranega. Začneš lahko v Vinciju z Leonardovim muzejem, si vzameš 2-3 dni za Fierenze, potem proti San Giminignanu, pa do kakih term (Montecatini), Siena, Volterra, pa potem do obale in po njej navzgor do Pise, recimo. Ogleda je vredna še Lucca, če so posredi otroci Collodi in Ostržkov park … vsekakor pa bi si jaz osebno vzela par dni in se zabubila v eno vas in samo živela z domačini. To je namreč bistvo Toskane :))
[code]

[/code]

Toscana je v tem času že vroča, temu primerna je pokrajina. Ko greš naslednjič, pojdi malo prej, je veliko bolj očem prijazno, pa še skuhaš se ne. Ker vroče pa zna biti zelo zelo – in potem se turisti hladijo v bazenih, ker okoli hodit enostavno ne moreš.
Je pa Toscana zelo lepa, tudi jaz bi še šla, takoj! Uživaj.

CT sem bila v začetku julija pred naravno nesrečo. Bilo je zelo vroče. Na potki ljubezni(ali kako se ji reče) ob obali je pihljal rahel veter, tako da se je dalo zdržati. Tudi turistov ni bilo veliko. Toliko lepega lahko vidiš, da z lahkoto pozabiš na vročino.

20.marca letos,ko sem vozila iz Firenc v Lj. so potekala gradbena dela na AC Bologna-Firence. Dvomim, da so dela že končana. Na nekaterih odsekih sem vozila tudi samo 50km/h.

Toskana in pokrajina ,kjer so CT je tako fascinantna, da pozabiš na vročino,množico turistov in na zastoje na AC.

Uf, mislim, da bom kar izpustil pokrajino za moj letni dopust.

AC se gradi že vsaj zadnje 4 leta, če ne 5 in se bo zagotovo še kako leto. Apenini so pač ozko grlo, nimaš kaj, še dobro, da so zrasli pri Italijanih, ne pri nas – kaj bi pri nas kvačkali s tako cesto, ko smo že iz enih usranih Trojan delali Odisejo in Ilijado hkrati in to na kubik!

Verjetno je bil 20.marec izjemen dan, ker so prevažali ogromne betonske bloke? in široke stroje. Ob prejšnjih obiskih sem mislila, da samo obnavljajo AC, ker je bil promet tekoč.

Če vas zanima porcelan priporočam obisk Palazzo Pitti- Luxury and Elegance, ki bo trajala do 23.6.. Servisi Medičejcev, Napoleona in njegove sestre, porcelan iz privatnih zbirk…. tudi v Silver museum v Bobboli gardens je krasen porcelan. Vse tri stvari so vključene v eno vstopnino( mislim,da 12e), res vredno ogleda. Vstopnic ni potrebno vnaprej rezervirati, ker se kljub vrsti zadeva zelo hitro odvija. Priporočam, da prvi dan samo kupite vstopnice za Ufizzi Galery na posebnem okencu (zaradi čakanja v vrsti), nadaljujete v Palazzo Pitti (ni toliko čakanja v vrsti) in ogled razstave , drugi dan pa s predhodno kupljeno vstopnico na ogled Ufizzi Galery. Upam, da sem razumljivo napisala.

New Report

Close