Najdi forum

Toskana z avtom

Ojla,
Ker se blizajo prvomajski prazniki se seveda ze aktivno ukvarjava s tem kje jih bova letos prezivela. Zaradi moje nosecnosti ne moreva nikamor prevec dalec, zato se nama zdi potepanje po Toskani se najboljsa izbira. Zanima me ali ima kdo od vas, ki je tam ze bil, kaksen osebni plan potovanja po tej pokrajini? Ker bi zelela kar najboljse izkoristiti to priloznost, bi nama bil v veliko pomoc kakrsenkoli nasvet, predlog, izkusnja o tem kje spati, kaksno ruto izbrati, kaj se najbolj splaca pogledati (poleg Firenc in Siene).
V naprej se zahvaljujem za vas cas in odgovore!
Natasa

Pozdravljena,

tudi mi gremo za prvomajske v Toskano. Če imata časa cel teden, vama priporočam, da najdeta kak kmečki turizem ali pa apartmaje, kjer bosta spala in vama bo služil kot baza za potepanje naokoli.
To bo moj 4. obisk Toskane in sem se odločila, da letos res moram videti Arezzo in Cortono, ki ponavadi nista prišla na vrsto.
Drugače pa imamo v planu Lucco (obvezno!), Piso (da končno splezamo tudi na stolp), Sieno, Monteriggioni, Montalcino, Montepulciano, Chianti, Certaldo, San Gimignano, Volterro,..
Če te zanima karkoli podrobneje, pa kar vprašaj!

lp Polona

Aja, pozabila sem ti povedati, da je najbolje iti za cel teden, najraje jemljejo od sobote do sobote.

Pa čestitam za bebico!

Pozdravljene!

Ker se tudi midva odločava, da bi šla med prvomajskimi v Toskano, me zanima, če ste našle kje kake simpatične sobe, apartmajčke… kampi bodo verjetno še prehladni.
Ne rabiva razkošja, le nekaj čistega za znosno ceno, pa seveda, da sva sama v sobi :))

LP!

Draga Barca,

tega je ogromno na internetu, le da za par pride najdražje. Nas (4 odrasli) pride nastanitev cca 115 Eur/osebo/teden, pri apartmaju za 2 osebu pa računaj min 200 Eur/osebo. Kje bi pa spala? LAhko ti pošljem kakšne linke, kjer sem jaz iskala.
Za začetek pa poglej na http://www.intours.si – oni tržijo Solemarjeve nastanitve in lahko vse preveriš online. Preko njih smo mi pred 3 leti dobili fantastično nastanitev v dvorcu.

lp Polona

Draga PolonaP!

Pravzaprav se niti še nisva čisto odločila, kje bi spala, ker računava na vandranje okrog in Francija naju je razvadila :(( Hoteli F1 skoraj v vsakem mestu, načeloma brez rezervacij dobiš sobo, pa še poceni (okrog 30 EUR soba za 2).
Običajno sva pač hodila okrog in proti večeru poiskala hotel, se sčekirala in potem še na kak večerni ogled.

Zdaj računava na kak teden, +/- kak dan, konkretnega plana še nimava – za nosom naprej .. dokler sva še sama, gre tudi tako.

Če pa imaš kje shranjene linke, pa bi bila zelo hvaležna!

Lepo se imejte in če se kje srečamo, častim kavico!

LP!

Draga Barca,

sem se prezabavala z iskanjem in skoraj doktorirala…

Za začetek: mi smo z varianto dnevnega iskanja hotelov pokušali pred 6 leti, pa se v Toskani ni obneslo (beri: nismo našli, predrago je bilo)

V glavnem, začela sem z http://www.intours.si – slovenska agencija – klikni na Namestitve v vilah in dvorcih po Toskani, nato izberi regijo – priporočam kjerkoli med Firencami in Sieno, pa ne preveč laevo ali desno. Pred tremi leti smo šli preko njih v Tavarnelle Val di Pesa, ki je tik ob avtocesti FI – SI, in se je izkazalo za odlično bazo za izlete po celi Toskani. Tukaj potem določaš še ostale kriterije: št. oseb, termin, kraj bivanja, ipd.

Ker imajo na tej strani napisana imena posestev, apartmajev ipd., sem jaz iskala domače strani člastnikov preko googla. In ugotovila, da pogosto ponudijo različne popuste.

Krasno mi izgleda tole: http://www.letorri.com .

http://www.chianti-farmhouse.com/index-eng.htm – tukaj najdeš veliko namestitev v okolici Montespertolija, ki je blizu Firenc. No in tukaj sem jaz našla IL PETRICCIO, ki izgleda res hudo – link imaš spodaj:

http://www.ilpetriccio.net/?s=HOME&lingua=en – oglej si apartma ZEFIRO, ta je bil pred 14 dnevi še prost. NA ceno ti nudijo še 20% popusta, tako da ne pride prehudo drago. Pa posestvo je na hribčku, s prekrasnim razgledom na vse strani. Pa še opozorilo: če jim boš pisala, ne vpisuj v vprašalnik, ker jim izgleda ne dela. Raje jim piši na email. Mi nažalost namestitve za nas nismo dobili ravno zaradi tega 🙁

http://www.inyourlife.org/toscana/index_eng.html – tukaj je še en link, kjer boš mogoče kaj našla.

Mi gremo tokrat v Montaione – Casavacanze Belmonte – 1 uro od Firenc, Siene, Pise, Lucce, 15 minut od San Gimignana, Volterre. Tukaj je povezava: http://www.agriturismo-e.com/inglese_nuovo/aboutus.htm
Za vaju bi prišel v poštev najmanjši apartma, ki je sicer 418 Eur, a imajo še akcijo 6=7, tako da dobiš še popust. Je pa krasno, imaš velik bazen s slano vodo, možnost najema mountainbikov, vsak dan pride pek s svežim kruhom…Malo si poglej stran in slike.

Za konce pa še tole: če se selita iz mesta v mesto, to najbrž pomeni, da jesta zunaj. Če bi bila v apartmaju, bi si lahko kaj tudi skuhala. Na ta način pa te pride ceneje. Seveda pa je degustacija toskanske kulinarike obvezna!

Aha, pa še tole: http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm tale link ti bo v pomoč pri načrtovanju poti, za računanje razdalj.

Če te zanima še kaj, kar vprašaj.

lp Polona

Draga PolonaP!

Zlata si, hvala, bom imela popoldan kaj početi :)))

Ja, midva sva po navadi jemala samo sobo, čez dan kje kaj prigriznila na hitro, za večerje pa degustacije v lokalnih gostilnah. Pač pogledaš, kje je prilično zaseden parking in to z domačimi tablicami, tam se običajno po normalnih cenah dobro je.

Mogoče pa bova smuknila spet do Provanse, se je ne naveličam, pa vsakič posebej odkrijem kaj, kar mi je prejšnjič ušlo.

Greva pa s cestnim atlasom Evrope, pa kaka knjiga o državi in to je to :))
In potem vidiš kako božansko sliko in se začudiš sam sebi, kako o tem nisi nič vedel.. Na tak način nama je “padel” v oči, med potepom po dolini Loare Mount St.Michael in sva že vedela, da naslednja pot v Francijo bo to, Normandija in Bretanija in je bilo vredno :))
Po Franciji gre s sprotnim iskanjem hotelčkov, le Pariz naju je pustil na cedilu.

Pa, kjerkoli že bomo, želim vsem lepo vreme, solidne ceste in veliko dobre volje!

LP!

Ojla Polona,

Hvala za izcrpne informacije glede nastanitve. Me pa zanima se nekaj… kako pa pridemo skoz tisti, ki ne znamo italijansko? Verjetno zna biti to tudi problem??

Pozdrav obema,

tebi Barca, želim da boš uživala kolikor se le da..Normandija in Bretanja sta tudi v mojih načrtih enkrat…zdaj pa imamo 7 mesečnega dojenčka, pa se je trenutno treba malo prilagoditi.

Nataša, tudi brez znanja italijanščine se bosta odlično znašla, saj so se domačini zaradi turizma morali prilagoditi. NE bo problema. Boš videla da bo super.

Če bosta šli tja čez prvomajske, se mi obvezno javita, da se kje skupaj pofočkamo, OK?

lp Polona

Pozdrav!

Če bova šla na tiste konce, se kaj beremo prej tule in se zmenimo za kako kavico nekje :))

Uživajte!

Ojla,

Sem za kavico!

Ker sem ze cel dan na netu sem tudi sama nasla lustkano varianto 35 km stran od Firenz:
http://www.poderecasalino.com/

Ce le dobim rezervacijo za vse kar sva si zamislila, bova naredila tako kot si predlagala ti – Polona. Baza in od tam naokoli.

Uzivajte in smo na vezi!

Lep popoldan,
Natasa

Z veseljem se javiva!

Vi se pa kar z dojenckom odpravljate na pot? Bravo! Sem prav vesela ko takole vidim, da se pari z dojencki ne dajo kaj dosti motiti in lepo brez problemov potujejo naokoli. Decembra ko sva bila na Maldivih, sva tam spoznala en avstrijski par z 8 mesecno dojencico, pa tudi eno slovensko druzino s 5 mesecnim dojenckom, pa so prisli tja samo za 8 dni. Kar drzno ni kaj! Ampak jim je bilo prav super!

Nataša,

tole si pa našla luštkano, na dobri lokaciji in po ugodni ceni! Upam, da bo prosto.

Glede potovanja z otroci pa: čim manj kompliciranja, pa bo vse OK. Mi smo šli z našim prvič na dopust, ko je bil star 2 in pol meseca, pa je bilo super. Boš videla, kako bo, ko boš imela svojega otročka!

Se beremo. Lep pozdrav, Polona

Ja, upam da je res tako lepo kot izgleda na slikah.To me ponavadi se najbolj matra, ker imamo zaradi slik velika pricakovanja, potem pa si lahko tudi razocaran. Rezervacijo sva dobila, tako da bova prve dve noci tukaj, zdaj pa iscem prenocisce nekje bolj v notranjosti Toskane za 3-4 noci ter za 2-3 noci nekje v okolici Lucca ali term. Upam, da kaj pametnega najdeva, saj je vecinoma problem to, da moras rezervirati za cel teden. No, nekaj se bo zagotovo naslo.

Se popolnoma strinjam s tabo, da moras pri otrocicku cim manj komplicirati, pa je.

Polona,

se eno vprasanje imam glede popotovanja po Toskani. V sredinski Toskani planirava ostati le tri noci, potem pa se 4 noci v obmocju mesta Lucca (kot sem ti ze napisala). Glede na to, da ti ta konec bolj poznas mi povej ali se nama splaca skrajsati postanek v sredinskem delu Toskane, na racun Lucce, Prata, Pise? Kateri del je lepsi, bolj uzivaski?
Hvala za informacijo!
Lp, Natasa

Polonap in ostali

Pozdravljeni

Z ženo se tudi midva odpravljava med prvomajskimi prazniki v Toskano, kjer bova en teden.
Za vse, ki ste že bili v Toskani imam vprašanje ali se s seboj splača vzeti kolesa za kakšne krajše izlete ( nimava pa namena delati celodnevnih izletov) in morebitno vožnjo po mestecih, ali to odsvetujete.

Nataša pozdravljena,

a bosta hodila cele dneve naokoli ali bosta tudi kaj počivala? Pomojem je dobro najprej to razčistiti pri samemu sebi (tebi bo glede na blaženo stanje mogoče pasalo).

Lej, če vama je prva baza Chianti, potem bi bilo mogoče dobro iti od tam en dan v Arezzo in Cortono, en dan pa se preprosto potepati po vinski cesti (to je ta cesta, ki gre vzhodno od avtoceste Firence – Siena, prideš pa ravno tako iz Firenc v Sieno 🙂 pa ustaviti tam kjer ti je všeč (mislim da smo mi nazadnje bili v Greve in Chianti, pa Castellina in Chianti. Letos bom poskusila obiskati tudi Impruneto – tam delajo terracoto).

Če se bosta potem preselila malo bolj zahodno in južno, so destinacije, vredne ogleda:

proti jugu
– Siena (pol dneva), Monteriggioni (malo mestece na hribčku, cca 10 km pred Sieno, zelo luštkano, ogled obvezno priporočam, je pa čisto majčkeno, tako da sta z enega konca na drugem v 2-3 minutah)
– Montalcino – znano po vinu Brunello – meni samo mesto ni tako zelo posebno, a če si bosta le ogledat Montepulciano, je skoraj na poti.
– Montepulciano – zgrajeno na vulkanski skali, okoli pa tipična toskanska pokrajina. Obdano z obzidjem, meni zelo všeč. NA poti do tja je še Pienza, baje vredna ogleda (jaz se prej nisem ustavljala, letos se bom)

centralno
– San Gimignano (priporočam, da gresta sem ali pred 11. dopoldne ali po 18. ker se čez dan po njem valijo horde..) – mesto ni veliko, obdano je z obzidjem – peš bi bila z enega konca na drugem v 10 minutah.
– Volterra (meni osebno skoraj bolj všeč kot San Gimignano)
– Certaldo (rojstno mesto Boccaccia)

– Firenze – če še nista bila, morata obvezno iti. JAz tja letos ne grem, ker sem bila 3x, nazadnje se mi je skoraj zmešalo, ker nismo našli parkirišča. Če imata kakršnokoli možnost iti z avtobusom ali vlakom, toplo priporočam. Porabiš pa za FI vsaj 1 dan.

– Mislim, da lahko Lucco in Piso obiščeš v 1 dnevu. Lucca – prekrasna. Pisa – ja, a zame le Campo dei Miracoli s katedralo, baptisterijem in poševnim stolpom. Velja podobno kot za obisk SG. PAzi: če želita splezati na stolp, kar se da, se je potrebno vnaprej naročiti (vprašaj gazdarico tam kjer bosta spala), ali pa pridita najprej tja kjer prodajajo karte za stolp in vama odredijo termin kasneje. Razgled je pa juhu.

– Prato – sem bila, a samo zato, ker si je ena prijateljica zaželela piškote (Cantucce) iz pekarne od tam – baje so najboljši.

Nataša, tole so mesta. Potem je pa pokrajina. Človek se mora ustaviti, in uživati v razgledu. Mi smo to naredili kar pogosto.

Še enkrat: jaz bi ostala na tem prvem mestu, kjer nameravata biti 2 dni, kar cel teden. Razdalje niso tako velike, pa še avtoceste so na določenih mestih. Pojdi malo pogledat na tisto stran ViaMichelin pa vnesi podatke o tem, kam hočeta iti, da ti vrže ven razdalje ter (zelo pomembno) časovno oddaljenost. Jaz sem si tudi v knjižnici sposodila Lonely planet, preko Amazona pa nabavila še 2 knjigi o Toskani. Zelo veliko boš našla tudi na internetu. V google preprosto vpiši ime mesta, ki te zanima. Če bi pa rada še kaj vprašala, kar daj!

lp Polona

Pozdravljen Tomo,

glede vožnje s kolesom po Toskani nimam izkušenj, a vem da se ljudje tja pogosto odpravljajo s kolesi in dajo veliko čez.
Mislim da obstaja Lonely planet “Toskana s kolesom” ali pa kateri drugi vodič. Poskusi na Amazonu, pa išči vodiče po Italiji in tam Toskana & bike.
V eni od knjig, ki jih imam o Toskani (izdal jo je Touring club Italy in je v angleščini) je nekaj. Čakaj, grem pogledat.

Ja, je 5 poti po Toskani. Nobena ne gre čez večje mesto. Nisem prepričana, kako bi to šlo – kaj pa kraja? Tudi tebi svetujem, da kaj poiščeš s pomočjo iskalnika.

V apartmajih, kjer bomo spali mi, oddajajo mountain bike. Tako da mislim, da poti za kolesarjenje ni malo. Pokrajina je pa čudovita.

Torej: če rada kolesarita, kar vzemita koelsa s seboj. Določene izlete pa bo najbrž potrebno narediti kar z avtomobilom. Upam, da sem vsaj malo pomagala.

Lahko noč, Polona

Se nekako stinjam s Polono. Mi2 z mojo najdražjo sva lanskoleto bila v eni vili,ki sva jo rezervirala preko Intoursa….nekje a sredn osrednje Toskane, Tako, da so blizu Firence, Siena, Lucca, vse največ eno uro. Sva bila pa 10 minut do Certalda, ki je zame poleg Lucce, najlepše Toskansko mesto (seveda stari del Certalda na hribu), večkrat sva šla zvečer gor samo na sladoled( imajo enostaro, večkrat nagrajeno sladoledarnico), na ulici so igrali italijankse kancone….pravljično…..
Bo treba ponoviti…..

Tole mi je padlo v oči , ko sem iskala info o Toskani:

Očitno se da kar fino kolesarit po Toskani.

No vidiš!
Več glav več ve 🙂

Lep dan vsem, Polona

Živjo Polona,

Najlepša hvala za tvojo prijaznost in dragocene nasvete!
Zdaj sva sicer ze bookirala krožno turo po Toskani, ker me je malce strah kako bom jaz prenašala vožnjo (trebušček je začel kar naenkrat rasti). Sva šla na bolj “komot” varianto. Prve dve noči spiva tam kjer sem poslala link Podere Casalino (čisto zraven Firenz), potem 4 noči tam kjer si predlagala ti (Belmonte) in potem še tri noči v mestecu Montecarlo – Casa Puccini (kjer sva dobila noro poceni prenočišče – upam, da je vse Ok glede na nizko ceno). Noro se že veseliva telihle počitnic in prepričana sem, da se bova imela sanjsko lepo. Da bi le vreme služilo….

Kje pa sta to bukirala? Tudi mene zanima ta varianta.

Ja Nataša, super, to pomeni da se bomo srečali! Če jaz vidim tebe (nosečko), te bom kar pocukala. Če pa ti vidiš kakšno mamo (ali pa očija ali pa babico) z vozičkom na Belmonteju, pa ti nas!

Tudi jaz upam, da bo lepo vreme. Sem pa gledala fotke izpred 3 let in smo bili čez dan kar v kratkih rokavih in kratkih hlačah…

Pozdrav, Polona

New Report

Close