Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem totalka

totalka

pozdravljeni,
zanima me ce mi lahko kdo pove koliko priblizno se dobi ce cenilec oceni totalko na avtomobilu?Hvala

To pa bo ti tako cenilec povedal

to mi bo zavarovalnica povedala,cenilec je ocenil skodo..zdaj pa cakam pa sem mislila ce kdo slucajn ve kaj priblizn lahko pricakujem

Pozdravljena

Ob totalki bi te želel opozoriti na dejstvo, da bo zavarovalnica izplačala le razliko med vrednostjo avta in vrednostjo razbitin. Za zavarovalnico še imajo razbitine vedno (visoko) vrerdnost zato je dobro, da z računom (prodajno pogodbo) dokažeš, dejansko vrednost razbitin.

Za primer: Imel sem totalko na Pandi. Cenilec oeni totalko (Zavarovalnica Maribor). Ob mojem vprašanju koliko bom za avto dobil, začne iskati po Salamonovem oglasniku vrednost mojega avta. Na mojo pripombo, če nima bolj ustrezne literature, me nekako odslovi, da bom ceno zvedal na zavarovalnici.

Zavarovalnica res pošlje dopis, da je vrednost avta znašala 110.000SIT. Izplača pa 70.000SIT. Grem na zavarovalnico, vprašam zakaj. Tam njihov agent: ‘Veste motor je še bil cel, zato je bil vaš avto vreden 40.000SIT’.
Jaz pa mu pravim, da nisem nobeden prekupčevalec z avti in sem moj avto enostavno odpeljal na odpad…
Po dveh mesecih mogoče še malo več zavarovalnica končno poravna še 40.000SIT.

To je še en razlog, zakaj se splača izogniti vsem prostovoljnim oblikam zavarovanj.

Igor

Cenilec vnese podatke tvojega avtomobila (tip, model, letnik…) v računalnik, kjer imajo program eurotax cenitve rabljenih avtomobilov, računalnik vrže cifro ven. In ti dobiš cca 50% te cifre in razbitino, ki je vredna ostalih 50%. :)))
Tako počnejo cenilci pri triglavu in verjetno povsod tako, ker je to običajna praksa.

Čim je tvoj avto star 5 let in več, dobiš zelo malo denarja ven. In tudi ocenjena totalka je zelo hitro, že zaradi manjšega naleta z zelo malo zvite pločevine spredaj ali zadaj. Skratka kakorkoli obrneš, si na zgubi in boš morala precej dodati, da boš imela vsaj to, kar imaš sedaj.

New Report

Close