Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Totalno zapit – ne morem nehat

Totalno zapit – ne morem nehat

Odločil sem se, da bom nehal pit! Dolga leta sem pil vsak dan. Na litre vina, žgane pijače, pivo.
Tako, da se ni nič opazilo. Pa tudi če se je, nisem imel težav v odnosih, na videz. Na račun tega alkohola sem bil bolj razumevajoč, bolj priljubljen.

Zadnje leto me izdaja ta pijača. Zanič sem. Ko ena bulasta vreča, pozabljam. Več časa rabim, da se sestavim.
Zato sem trdno odločen, da neham. Vsaj v teh količinah.

V glavi sem trdno odločen. In res mi to ni težko! Glava mi dela! Problem je, ker po dveh dneh telo čisto odpove.
To pa sem šokiran!
Imam suha usta, v glavi vakum, šumi. Ves čas bi jedel. 100 krat več napora rabim, da se dvignem s stola.
Sem kot en gumjast pajac. Ne morem spat, zbujam se. Nič se mi ne ljubi, niti pod tuš.

Matram se kot pes ….2, 3, 4 dni. Potem spijem nekaj – NA SILO – da spet funkcioniram.

Sem pijanec, priznam! Kaj mi svetujete, da bom lahko prebrodil krizo? Se da brez doktorjev?

ali je to napisala moja/soseda….

ali pa je to naključje, vendar v le-te ne verjamem 🙂

Trdna tla zate.

Na prvem izpitu si že padel. Zdaj imaš možnost za popravca. Odebeljen stavek izpusti in se tega drži, drugače ne bo nič.

Da se brez doktorjev. Najboljša pot je tista, kjer nezdravo navado zamenjaš za zdravo. Namesto alkohola laufanje, kolo, hribi, … Šport je najboljši, lahko pa kaj drugega, kar te veseli.

Ampak najtežje ni nehati. Najtežje je vzdrževati abstinenco. Ker, če resno misliš, se moraš takoj zdajle sprijazniti, da ne smeš niti kapljice več. Niti rumovih bonbonov ne. Niti peciva, v katerem je alkohol ne. Drugače ne bo nič.
Dobronamerno, pa čeprav ne izgleda tako.

Zakaj pa misliš tako? Saj ni skrivnost, da ima ogromno ljudi podobne težave. Takih sosedov ima vsak, ki ne živi na samem, kar nekaj.

Vem, da bo na to vprašanje malo odgovorov, ker večina tukaj beži pred tem spoznanjem.
Lahko ti pomagam; ampak rešiš se lahko samo sam.

prvo povej koliko prib. si star? na 5 let natančno

Jaz podobno samo meni ni problem brez alkota.Čisto nič me ne matra ko ne pijem.

Pojdi na pregled jeter, ker si napisal par simptomov.
Potem pa, kot je ze en rekel, zbrisi zadnji stavek, ker nikoli vec ne bos mogel samo malo piti. Ali bos ostal pijanec ali pa bos popoln abstinent, vmesne poti ni.

Kako prebrodit to krizo……. je možno brez doktorjev?
SAMO TO POTREBUJEM!

Ni mi treba hodit – so zamaščena. Bom šel po Laverin :-)! Sigurno so vedno vmesne poti.

nehaš..ko mas krizo pa ven …zmesalo se ti ne bo imel bos tak filling lahko do konca lajfa to so posledice, ki jih bos nosil…..pa depresija in druge bolezni.

da se da…
samo takrat, ko imaš krizo moraš stran od vsega, kar te lahko prememi in se zamotit z nečem zdravim…
nor. neko športanje,
vztrajnost v glavi, da ne in ne boš, pa še fizično se oddalji od mamljivosti in tigerjev in telo prisili v neko drugo zdravo dejabnost, da tiso potrebo, ki jo zdaj javlja in je napačna (to je ta po alkoholu) postopoma zamenjaš in izbrišeš iz “spomina telesa”…

sam morš biot vztrajen… to,da na slabo počutje se vdaš skušnjavi… to je najslabš…
ker ja saj v krizi se ti bo zdel, da ne morš it ven in se zlaufat, ker se ti bo zdel, da nimaš moči, sam se morš prisilit takrat… parkrat se boš prisilil… postopoma bo to postala rutina in boš začel čiutit potrebo po športanju in ne več po pijači… telesu moraš izbristai ta negativni spomin in ga nadomestiti z nečem zdravim… in nujno vztrajat! in se odmaknit od skušnjav v času krize

Pater Ašič je zdravil tako. Čaj iz melise z materino dušico , limonami in medom.
Vsak dan si skuhaj 2 l čaja. Melisa in materina dušica. Ko se malo ohladi, dodaj 4 stisnjene limone in kakšne 4 žlice medu.
Pij to, ko se slabo počutiš. Res pomaga. Preverjeno.

Pa še to. Nikoli, nikoli več ne poskusi alkohola. Ko si ga zaželiš, pij ta čaj.

S tem se lahko sam ozdraviš. Ampak, če spet padeš, ti ta čaj ne bo več pomagal.
Vso voljo in vso srečo ti želim.

Pater Ašič je zdravil tako. Čaj iz melise z materino dušico , limonami in medom.
Vsak dan si skuhaj 2 l čaja. Melisa in materina dušica. Ko se malo ohladi, dodaj 4 stisnjene limone in kakšne 4 žlice medu.
Pij to, ko se slabo počutiš. Res pomaga. Preverjeno.[/quote]

To je pater pil zato, da se mu ni dvgnu :-)))

… tole od danes.

http://www.rtvslo.si/slovenija/zena-alkoholika-zaradi-obrambe-pocne-ravno-nasprotno-kot-bi-morala/385622

Mogoče dobiš kakšno idejo.

Po moje le redki zmorejo sami in ne odlašaj. Veliko lepih let je pred tabo, ali pa jih zapravi.

New Report

Close