Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Toyota ali Opel

Toyota ali Opel

Kaj bi mi svetovali, da kupim avto iz Japonske ali evropskega. Nameravam kupiti nov manjši avto, ki bi ga imela okrog deset let za manjše razdalje.

Kateri bi bil primernejši, kaj mi svetujete na podlagi vaših izkušenj, vzdržljiv, prilagodljiv, udoben, na podlagi vaših izkušenj.

za tebe bo bicikel čist Ok

Bicikel že imam, moja kondicija ne zadošča, da bi na njem prepeljala otroke niti druge obvezne stvari za gospodinjstvo, razdalje pa so predolge za pešačenje.

Torej, resno mislim, japonski ali evropski avto, svetujte.

Primerjaš neprimerljivo. Definitivno Toyota.

Pes in avto morta bit pri hiši obvezno nemška 👍

Sploh ni dileme, Toyota. Edini nemec za tvoje potrebe bi bil BMWi3 🙂

Zakaj pa ne gres do avtohiš od obeh ter oba stestiraš na testni vožnji.

Odgovor na objavo uporabnika
nič ne vem, 30.05.2023 ob 10:30

Pes in avto morta bit pri hiši obvezno nemška 👍

Oba sta približno enako velika, cena je tudi približno enaka, mnogi prisegajo na japonsko aerodinamiko, na tehnično brezhibnost, na mehkobo, ampak jaz vseeno bolj cenim evropsko proizvodnjo, ker mi je bliže.

Imam oboje pa sem bila vedno pristas clia. Zelo zadovoljna tudi z getzom, micro. Moje mnenje je da znamka ni vazna, ampak prevozeni kilometri in cene rezervnih delov

Toyota proace city in Opel Combo sta ista avtomobila.

Enako velja za Toyoto Proace in Opel Vivaro.

Če bi izbiral med tema dvema modeloma bi vzel Opla. Kvaliteta je enaka, s tem da je Opel cenejši, določeni saloni Opla imajo zelo dobre akcije zavarovanja, pa še vseeno je nemški.

Smart izdeluje mercedes-benz. Odličen avto.

Isto je, 30.05.2023 ob 11:21

Toyota proace city in Opel Combo sta ista avtomobila.

Enako velja za Toyoto Proace in Opel Vivaro.

Če bi izbiral med tema dvema modeloma bi vzel Opla. Kvaliteta je enaka, s tem da je Opel cenejši, določeni saloni Opla imajo zelo dobre akcije zavarovanja, pa še vseeno je nemški.

opel je glih toliko nemški, kot pa ti. lastniki so francozi, kvaliteta pa italijanska.

v EU zmaga opel

.https://youtu.be/hVu40pd3jWU

Imel oboje. Toyota.

Moj nasvet, poglej še KIA.

Avtomobilska industrija je danes en velik šmorn. Evropske avte izdelujejo v Avstraliji.

Nemški avti so trdi, grobi, neudobni, spominjajo na traktorje.

Zato jih pa vozi večina prebivalstva tega sveta. Ker so kot tank ‘neuničljivi’

vzhajajoče sonce300, 30.05.2023 ob 11:19

Oba sta približno enako velika, cena je tudi približno enaka, mnogi prisegajo na japonsko aerodinamiko, na tehnično brezhibnost, na mehkobo, ampak jaz vseeno bolj cenim evropsko proizvodnjo, ker mi je bliže.

na mehkobo, ampak jaz vseeno bolj cenim evropsko proizvodnjo, ker mi je bliže.

Če bi vedel kako močno je padla kakovost evropski proizvodnji, ne bi tresel takh neumnosti. Nemški avti so postali precenjena katastrofa.

Kdor želi zanesljiv avto, naj si omisli Azijata. Azijati imajo sicer nekaj proizvodnje tudi v Evropi in še vedno so ti avti bolj makovostni od nemških, francosih ali italijanskih.

Najbolj udoben in mehak avto, ki sem kdaj koli vozil v življenju je bil tale.

. https://youtu.be/eATPqEg-Qls

Toyota.

.https://youtube.com/shorts/WQuyorJh-oA?feature=share

.https://youtu.be/77oshRaR9sA

nakup zate.   malosme na hitro prebral odgovore, to je užas.  ne vsi, ampak večina.  če bi to bilo 10 let nazaj, biti rekel opel corsa 1.4 bencin. če bi bilo?! ampak ker je sedaj levi fašizem in woke green agedna in ker  je vse v pizdi,  oavti postali izjemno dragi in se jih enači kot gsm, pralni stroj in ostala bela tehnika. torej kupiš za 5 let in fukneš.  če imaš plačo 30 000 pol se te igrce lahko greš.   torej  nov majši avto.    od teh dveh bi jaz zbral toyoto. zaradi zanesljivosti.  opel corsa nova ima pofukan pokvarliv 1.3 3 valji pofukan motor. mislim da ima toyota tudi celo po novem, ampak mogoče nima. v bistvu ne vem kaj ima sedaj najnovejša.   ampak karkoli ima , jaz bi vzel toyoto.   zdaj pa še malo poduk za nakup.  ne delaj nikoli časovnice. ker se nikoli tko ne konča. kar rečeš bom ime lza doti časa, se ziher neki zgodi, da nimaš.   kia kot nekdo piše, ne vme če t ibo ful všeč.  je srednje ugodno pa je mogoče ok , ampak prenizko se sedi. to bi morala kia izdelovat 20 let nazaj.  ja bi celo raje pogledal  na porshe kaki dober rabljen mali avto z normalnim motorjem 4 valjnim in normalno kubturo. zdja če re mora bit not, če res mora, pol pa res toyoto. ampak po lkupi nek normalen avto.  ne nek suv pofukan križanec.  kupi to kar smo kupovali pred 20 leti. normaln avtek.  ki ej dobro skonstruiran.   mogoče bi kakšna škoda fabia, nova bila ok.  ker ima dobro razporeditev stikal in logično in pregledno. pa dobro je narejena.  pa dobro res je 3 valjni motor če ne vzameš 1.5 ampak vseeno nekako bolj zaupam vw 3 valjenmu motorju kot od peugeota.  pa starešji motorji bi prej izbral peugeot, ampak ta novm otor 3 valjni top pa je drek.

Toyota Yaris. 10 let samo menjaš olje in filtre.

Honda Jazz: zelo prostoren in praktičen.

Hiunday i20.

Kia Rio. Najcenejša opcija.

Pri nemcih lahko v 10. letih pričakuješ nekaj okvar in izrednih servisov.

Imam Toyoto 7 let. Kupil eno leto staro v pooblaščeni avto hiši. Zadnje leto same težave in ves čas odpravljanje napak. Sicer na garancijo. Počasi imam dovolj.

New Report

Close