Toyota C-HR – hybrid – ima kdo
Jaz ti nakup odsvetujem z ekonomskega vidika, ker doplačila za hibrida ne dobiš not v življenjski dobi avta, samo zaradi tega. Ti pa svetujem nakup, če želiš v vsakem primeru udobje avtomatskega menjalnika, tega drugje ne dobiš brez mastnega doplačila, pri hibridih pa je serijsko.
Pa imam zelo rad toyote.
Hvala za tvoj nasvet. Tudi sama sem si izračunala, da z nakupom hibrida ne profitiram in tako kot si napisal: razlike v ceni ne dobim nazaj v času življenjske dobe avta in to me odbija. 99 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} se bom odločila za bencinski motor, razen če bi dobila testno vozilo hibrida po ugodni ceni, kar pa močno dvomim.
No, to je pač čez palec rečeno, za večino ljudi velja, mogoče za koga se pa tudi ekonomsko splača.
Če pa narediš npr. striktno po mestu 15 tisoč kilometrov na leto in imaš srečo z baterijo, da ti drži 15 let (nekateri taprvi toyotini hibridi se že danes vozijo s prvo) in predvidevamo, da je v teh mestnih kilometrih poraba nižja za 2 litra, ti to prihrani v tem času 5850 €
Za kakšne mestne taksiste se recimo že splača, zato pa tudi imajo radi priuse – zaradi tega in udobja avtomatika in zanesljivosti.
Jaz imam novo corollo, hibrid. Poraba 4,5 pri kombnirani, 3,5 pri mestni vožnji.
Nisem kupila, da bi kadarkoli karkoli “not prinesla”. Sem pa tako kot je zgoraj ena napisala – kupovala avtomatika, tihega, relativno močan motor z ne preveliko porabo, hatchbak srednje velikosti in lepega na pogled.
V končni fazi, če bi gledala samo €€€ in ne tudi zadovoljstva pri vožnji avta, ki mi je všeč, verjetno tudi ne bi kupovala novega.
Ojla, sem ponosna lastnica C-HR hybrida in ZAME je to “sanjski” avto.
Zakaj? Ker imam med vožnjo ves čas “delo”, tako s spremljanjem porabe, prilagajanjem hitrosti in ocenjevanjem poti pred menoj v smislu pravilnega zaviranja in pospeševanja, s tempomatom itn.
Minusi: nima pospeškov, prehitro praznenje baterije, cena
Plusi: avtomatski menjalnik, poraba brez pretirane pozornosti na vožnjo 4,5 l/km, top ozvočenje, gretje sedežev, izgled, itn
Omenjaš, da si skoraj odločena za nakup avta samo z bencinskim motorjem. A to misliš C-HR?
Če ja, potem ti svetujem nujno testno vožnjo obeh! Sama sem bila nad bencinarjem razočarana. Mislim, da imajo samo opcijo 1,2 motorja, kar pa je za ta avto premalo. Prodajalcu sem rekla, da tak avto “nima duše”.
S hybridom pa je tako, da je to res čisto svojevrsten način vožnje in ko se ga navadiš je res užitek.
Mogoče bi dodala še to, da me je zmotilo to, da nimaš opcije, npr. v zimskem času, da se motor ne bi izklapjal. Fora je v tem, da se pri tem avtu bencinski motor vključi samo ob štartu, toliko, da pride na delovno temperaturo, ali med vožnjo, ko se shladi ali ko pomaga polniti baterijo ali pospeševati v primeru pretežke noge. Pozimi pa to pomeni, da se zelo hitro shladi, in se kljub temu ugaša in prižiga, ko to potrebuje, torej prepogosto. Po mojem mnenju bi bila odlična opcija, ki bi dovoljevala, da se motor ne izklaplja. Podobno kot pri novejših avtih, ki se na semaforjih ugasnejo, lahko pa izbereš opcijo, da to nastavitev ugasneš za vsako vožnjo posebej.
Kakorkoli, kljub mogoče velikemu izgledu ni avto v notranjosti skoraj nič večji od osebnih avtov in je idealen ženski avto.
Ne razumem pa povsem načina razmišljanja, da boš s katerimkoli avtom ustvaril neko računico, razen seveda v primerih, ko ti to predstavlja vir zaslužka. Kaj pa luksuzni avti, pa tisti, ki kupijo avtomobile z opremo ni da ni. Načeloma nikler ni prave računice, saj se za vsakodnevne potrebe lahko vozimo tudi z zelo poceni avtomobili in vsega tega sploh ne rabimo.
Če pa govorimo o užitku, o veselju z neko stvarjo, ki si si jo privoščil, o osebnem zadovoljstvu potem o računici ne smemo govoriti.
Kot rečeno, zame ostaja sanjski avto, imajo pa vsake oči svojega malarja in prav je tako.
Lastnik Aurisa TS (karavan) hibrid in ti povem to. S hibridom ne bos imel velike porabe, sicer odvisno od tvoje noge, ampak naceloma je kombinirana cca 5l.
Novi hibridi ze imajo veliko boljse motorje, letosnja serija Corole (bivsi auris) ima not 2,0 motor, se boljsi izkoristek vsega, jaz imam not 1,8 in sem zadovoljen. Ce grem v hrib vklopim “power” mode in je to to, drugace vozim eco, da avto spara pri zadevah.
Sicer pa tako, ne glej na to da bos “not prinesel” denar, tu govorimo o voznji avta 10 let, ne delaj te racunice pri bencinu. Ce hoces to, kupi eco dizla in cao miki. Pri hibridu bos opazil razliko v denarnici pri servisih saj velikega servisa nima. Ce rabis kaj menjat ko ti potece garancija so deli pri toyoti poceni. Veliko stvari ki jih rabis menjat pri dizlu ali klasicnem bencinarju tu ni.
Ti pa priporocam, ce imas denar da vzames hybrid plug in, tu pa je poraba od 3 do 4, ker naredis cca 50km na elektriko, pri klasicnem hybridu je elektrika ravno toliko da razbremeni mozpr pri pospesevanju ipd.
To je to, ti pa svetujem se zadnjo stvar. Pojdi na toyotine salone, pogovori se z razlicnimi prodajalco, vprasaj kaj te zanima in pojdi na vec testnih vozemj z razlicnimi avtomobili (chr, corolla…)
Pa lp
Ja, to se pa strinjam s teboj: definitivno bom šla še na testno vožnjo z bencinskim motorjem.
Pa še nekaj je: jaz avto ne kupujem za dušo ampak gledam predvsem na stroške in za avto ne mislim dati celo premoženje.
Gledam seveda; da mi je všeč, zadovoljna pa sem tudi z osnovnim modelom in ne rabim formule, saj v avtu preživim dnevno max 30 min. Za to pa res ne rabim nekega hudo dragega avta z ne vem kakšno dodatno opremo
Hvala za tvoj obsežen komentar:) Meni osebno je škoda plačati preveč denarja za avto. Večini Slovencev predstavlja nakup sanjsko dragega avta prioriteto št.1 in temu podredijo vse aktivnosti. Meni, hvala Bogu avto ne predstavlja glavnega in edinega cilja, ker imam v življenju še druge, zame bolj pomembne cilje. Zato zelo pazljivo delam z denarjem in se ne zaletam v nakup; za moje pojme predragih avtomobilov, kar zame osebno so vsa hibridna vozila, plug in hibridi en električna vozila, ker na letni ravni naredim pod 10.000 km, zato z njimi ne morem prihraniti nekih hudih zneskov. Zato menim in ocenjujem, da se mi iz tega vidika nakup novega hibrida, plug in hibrida ali električnega vozila ne splača , ker so žal predragi. Rabljenih pa se bojim kupovati, ker nikoli ne veš, kaj dobiš.
Naša službena vozila so Toyote. Večina je še dizelašev in ta so vedno zasedena. Imamo tudi hibrida, ki se ga vsi otepajo in je vedno zadnja izbira – če pač ni dizla, je tudi hibrid dober. Ker Toyota ne izdeluje več dizelašev, se vozni park počasi polne z Renaulti dizel in Toyote gredo v zgodovino kot dobri stari dizelaši.