Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Toyota Corolla 1.4 D4D

Toyota Corolla 1.4 D4D

Danes sem testiral omenjeni avto in sem zlo navdušen nad njim. Precej manj hrupen od Golfa V 1.9 TDI 105 KM in kar je zame bistveno nudi precej več opreme za isti znesek denarja. Pri Corolli imas za 4,1 mio vso opremo, pri Golfu pa moraš vse ostale drobnarije doplačat in tako prideš na 4,5 mio SIT.
Morda mi priporočate kaj drugega za omenjeni denar. Menja so zeželjena pa lep pozdrav vsem.

P.S.: Bolj se vseeno nagibam k dizlašem.

Vsekakor je toyota dober izbor!!

1,4 litrski dizel agregat je narejen in zasnovan z mislijo o varčevanju. Takšne so tudi njegove zmogljivosti in posledično poraba. Dokler nisi zahteven bo dovolj zmogljiv, ko pa boš hotel večje zmogljvosti boš To dosegel le z vrtenjem v višje obrate, posledično naraste poraba.
Priporočam ti, da to sam preizkusiš – v omenjeno TOYOTO povabi še kakšnega potnika potem pa se zapelji prek kakšnega klanca oz premagaj nek vzpon. Potem “ponovi” vajo z GOLF-om 1,9 TDI 105 ali še bolje z močnejšim 2 litrskim dizel agregatom TOYOTE – razlika je po mojih izkušnjah očitna in vredna razmisleka. Sicer pa če je tudi po tem testu zate 1,4 litrski dizel agregat dovolj ti lahko zaželim le srečno vožnjo.

LP

Pol leta sem lastnik prav takšne Corolle in sem izredno zadovoljen.Sliši se čudno ampak drži- motor 1.4 je menjava za motor 2.0, ki gre v “penzijo”.Vozil sem tudi Corollo 2.0 in praktično ni razlike.
VWa je s TDI motorji nekoliko čas povozil ,v roku dveh let bodo tudi prešli na comonrail tehnologijo.
Pred kratkim sem se vrnil iz dolgega potovanja (Nizozemska), presenečen sem bil ravno nad vožnjo v klance in porabo (5.3/100).

Mislim, da je tebe čas povozil oz imaš pomanjkanje znanja.
– koncern VW je imel tehniko skupnega voda že leta 1999 – samo tega folk v glavnem ne ve. Odločitev za tehniko črpalka-šoba je jasna kot beli dan – če se seveda poznaš princip delovanja, značilnosti ter prednosti in slabosti v primerjavi s tehnologijo skupnega voda
– Da ni razlike med 1,4 in 2 litrskim dizlom ? Človek, dej ti avtomobila enako “nabasat” s 4 potniki in zapelji se v klanec 190 : 280 Nm navora se mora poznat, sicer sm jst Papež !
– Pa tudi ni res, da bo 1,4 litrski zamenjal 2 litrski dizel agregat. 2 litrskega sta zamenjala dva nova 2,2 litrska (140 in 170 konjev)

LP

Oba avta Corollo (1.4 D4D) in Golva (1.9 TDI 105 KM) sem danes testiral in sem ugotovil naslednje:

– v samem startu je Golf občutno bolj hrupen
– lega na cesti enako dobra pri obeh
– pospeški pri Golfu malce boljši
– zaviranja enako dobra
– Corolla dosti več opreme (usnje volan, alu platišča, potovalni računalnik, senzor za dež, boljša varnost, multifunkcijski volan,)
– garancija enaka pri obeh

Zanimajo me servisni intervali pri obeh vozilih in cena servisa pri obeh vozilih.

Poraba manjša pri Corolli!!!

http://www.mobisux.com/avto/view.php?id=14328 . Toliko o VW prihodnosti!

Škorpion,

Res je 1.4 d-4d je zamenjal 2.0 90 km disel motor pri Toyoti. Sam iman 1.4 d-4d. Motor je dovolj močan za normalno vožnjo in ni potrebe po 2.0.
Na primer po avtocesti proti morju s dve osebe + prtljaga + dva kolesa na strehi gre v vse klance komot brez tišanja do daske med 150 in 160/h. Res je tudi , da bi 2.0 116 KM bolj vledel. Vprašanje je ali je to potrebno?

Povprečna poraba Maribor -Pula- Maribor s dva kolesa na strehi in “normalno” vožnjo po avtocesti večinoma med 140 in 160 je 5,8 l/100 km.

New Report

Close