Toyota yaris – pameten nakup?
Pozdravljeni!
Odločam se in odločam in sem že skoraj odločena, da si kupim Toyoto yaris 1,4 diesel, ker sem toliko dobrega slišala o tem avtu. Všeč so mi karakteristike, a ne morem si kaj, da me ne bi motila majhnost in cena. je precej dražji od konkurence v svojem razredu. Jaz bom zanj odštela 2,8 mio, kar je kar precej za tak mali avto.
A rabim zanesljiv, varen in varčen avto, saj povprečno naredim 80 km na dan.
Kaj menite, je yaris dober nakup? Mi ne bo žal?
Brez skrbi, to je dober nakup saj je yaris super avtomobilček. Poleg tega da je najvarnejši mali avto je s tem motorjem je tudi najbolj varčen. Iz prve roke ti lahko povem, da poraba tudi pod štirimi litri ni nemogoča. Glede cene je pač tako, da noben malček z dizelskim motorjem (in nekaj opreme) ni poceni in so kar tam nekje kot Yaris.
O dizlu ti ne morem kaj dosti povedat, ker sem ga nabavu, ko te opcije še ni bilo. Res da je mogoče malo dražji od konkurence, pa tudi konkurenca se po večini prodaja z manj opreme zato so lahko cene nižje. Po 4 letih smo z njim naredili zadovoljnih 90.000km. Redni servisi se mi zdijo cenovno sprejemljivi, če pa se zgodi kot napr. meni je crknila črpalka za vodo za vetrobransko steklo; na servisu je rekel serviser da se to še ni zogdilo, zato so del brez besed izven garancije zamenjali brezplačno. Zato mislim da je nakup zagotovo dobra kupčija.
Hoj! Mi imamo Yarisa 1.3. Ko smo ga kupovali Diesel opcije se ni bilo. Je pa ze bencinar zelo varcen, precej zmogljiv (VVTi motorji) in v 3 letih se ni videl servisa zaradi kaksnih popravil. To se mi zdi zelo pameten nakup. Ce pa te moti majhnost, pa premisli o Citroenu C3 HDI. Tudi super avtomobilcek.
Par mesecev sem lastnica Toyote Avensis in moje mnenje je takšno, da v kolikor si s pooblaščenim servisom v garanciji zadovoljen, potem je pametno kar tam ostati. Morda vam kako napako zunaj garancijskega roka popravijo v okviru kulance. Ne vem, ampak osebno me ne zanima, kako je neka firma nobel in prestižna, ampak predvsem to, kako se odzove v primeru, ko imaš z avtomobilom (ali kakim drugim proizvodom) težave. Pa lep pozdrav iz Maribora