Tožba po zaprtju s.p.
Spoštovani,
Zanima me sledeče:
Imel sem s.p., ki sem ga zaprl že več kot dve leti nazaj. Sedaj živim v tujini in v Sloveniji nisem več prijavljen.
Po pošti sem prejel obvestilo iz sodišča, na ime podjetja in na naslov kjer sem v Sloveniji nazadnje živel.
Ker predvidevam,da gre za tožbo me zanima ali me lahko kdo toži glede na to, da nisem več v Sloveniji in da je podjetje že dlje časa zaprto? Kako dolgo po zaprtju podjetja še sploh odgovarjaš kot fizična oseba?
Predvidevam, da gre za zadevo izpred vec kot 4-ih let,kjer je bilo nekaj pisanja preko odvetnikov, ampak do sodišča takrat nič ni prislo…je možno da me tožijo sedaj po skoraj petih letih?
Za odgovor bi vam bil res hvaležen,
Srečko
Spoštovani!
Za obveznosti, ki nastanejo pri opravljanju gospodarskih poslov samostojnega podjetnika, odgovarja nosilec tega podjetja, torej podjetnik kot fizična oseba z vsem svojim premoženjem. Kot fizična oseba zato odgovarjate za dolgove vašega podjetja tudi po njegovem zaprtju.
Zakon določa, da je splošni zastaralni rok pet let, če ni določeno drugače. Glede na navedeno vam na to vprašanje ne moramo natančno odgovoriti, saj je odvisno za kakšno terjatev gre.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.