tožba podjetja
Pozdravljeni
A če tožim podjetje,mi bodo zaradi tega dali odpoved?
lep pozdrav
Spoštovani!
Tega ne moremo vedeti, vendar delodajalec ob prejemu tožbe zagotovo ne bo zadovoljen.
Predlagamo vam, da z delodajalcem najprej poskušate doseči sporazum.
Obenem vas opozarjamo še na kratke roke sodnega varstva.
Delodajalca morate najprej pisno opozoriti na kršitve ter mu pustiti 8 dnevni rok za odpravo kršitev. V kolikor delodajalec v postavljenem roku ne odpravi kršitev, morate v nadaljnjih 30 dneh vložiti tožbo pred pristojnim Delovnim in socialnim sodiščem. Roki so zakonsko določeni in se jih je potrebno držati, sicer vaš zahtevek zastara.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni
Mobing se je izvajal nekaj let nazaj nad menoj,do te mere da sem zbolel.Sem duševni bolnik in pijem že nekaj časa tablete.Nadrejeni me je trpinču v službi.On je žal kar nekaj let pokojni.
Rad bi ,da nekdo odgovarja za nastalo situacijo.˝RECIMO˝ nekakšna odškodnina bi bila dobrodošla za meni storjenu krivicu.
lep pozdrav
Spoštovani!
Zakon o delovnih razmerjih v 7. členu določa prepoved spolnega in drugega nadlegovanja ter trpinčenja na delovnem mestu. Delodajalec je v primeru kršitve te prepovedi odškodninsko odgovoren po splošnih pravilih civilnega prava – odškodninska terjatev zato zastara po poteku 3 let odkar je oškodovanec zvedel za škodo in za tistega, ki je škodo povzročil.
Če je intenzivnost mobinga visoka, potem gre lahko tudi za kaznivo dejanje šikaniranja na delovnem mestu po 197. členu Kazenskega zakonika. V vašem primeru pa to določilo ne preide v poštev, ker je storilec že mrtev.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.