Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti tožba

tožba

bivši partner me je pogosto žalil, me obtoževal varanja in izvajal nad mano pritiske ko sem kam odša brez njega. pred letom sva končala in sedaj govori okrog o mojih osebnih zadevah. kakšne imam možnosti?

Vselej je najboljša rešitev dogovor med vpletenimi, saj se tako izognemo dolgotrajnim sodnim postopkom in stroškom, ki so s tem povezani. Če pa ne gre drugače, imate možnost vložiti zasebno tožbo zaradi storitve kaznivega dejanja opravljanja po 1. odst. 161. čl. KZ-1, za katero je predpisana denarna kazen ali kazen zapora do treh mesecev. Takšno tožbo je treba vložiti v 3 mesecih od dneva, ko ste zvedeli za kaznivo dejanje.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close