Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Tožila bi mojega odvetnika

Tožila bi mojega odvetnika

Imam naslednji primer:

Zaradi nepravične izgube službe sem pred leti najela odvetnika, da bi dokazala svojo nedolžnost. Ta pa je na delovnem sodišču zamudil pri vložitvi ugovora.

Zaradi malomarnosti nameravam od njega zahtevati odškodnino. Ker sem delala v javnem zavodu sumim, da je odvetnik namenoma zamudil pri vložitvi ugovora.

Kako naj se lotim tega procesa? Ali obstaja odvetnik, ki mi je pripravljen pomagati?

To je kar malo huda obtožba, da je odvetnik namenoma zamudil pri vložitvi ugovora. Zakaj pa, kaj pa bi imel od tega? Ampak kakorkoli, okoliščin ne poznam, poznate jih vi. Po mojem bi se bilo v zvezi s tem dobro najprej obrniti na odvetniško zbornico, potem pa si seveda poiskati odvetnika. Ali vas bo kdo hotel zastopati ali ne, ne morem vedeti; prepričana pa sem, da so se take tožbe že kdaj vlagale in da vaš primer zagotovo ni prvi, tako da bi se kakšen že moral najti.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close