Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tradicionalne slovenske jedi so nezdrave

Tradicionalne slovenske jedi so nezdrave

Goveja juha, kremšnita, potica, prekmurska gibanica, idrijski žlikrofi …

VSE TO JE NEZDRAVO IN REDILNO, KAR ZELO ŠKODUJE NAŠEMU TELESU!

Jesti bi jih morala tako kot včasih 1x letno, potem ne redijo.

Saj se jih ni treba nabutati do onemoglosti.
Ko poješ, pa ne greš na kavč, ampak ven na vrt – pa gre vse ven!

Repa, korenje – sladko življenje 🙂
Krompir v oblicah, kislo mleko, žganci, polenta, bob … To pa je zdravo, kajne?

jej prano pa ti ne bo hudega…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

To je zdravo. Seveda je. Ostalo pa, če ješ zmerno in ne kar naprej, je čisto o.k.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_slovenskih_narodnih_jedi
Meni je dobra Slovenska hrana in se mi ne zdi redilna.

SLOVENSKE JEDI PA IMAJO VELIKO ZELENJAVE. Brigajte se zase.

Meni se naša hrana zdi super.

Ne vem zakaj bi bili žlikrofi redilni? Pa potica? Saj to ne jemo vsak dan.

Imamo zelo pestre recepte po regijah in smo lahko upravičeno ponosni.

To so v glavnem take konkretne jedi, težke jedi. Žlikrofi, potica,gibanica, razni golaži, pečenke. To so težke in v bistvu ne preveč zdrave jedi. Da ne naštevam raznih klobas, salam.
Pri tradicionalni slo. hrani je veliko premalo zelenjave. Preveč je tudi moke, prežganja.
Je pa res, da je ta hrana dobra;). In če je ne jemo vsak dan in ne preobilno, kar gre.

SVINJINA NAM DAJE PRIMORSKI PRŠUT, KI JE ENA OD NAJVEČJIH SPECIALITET! ŽIVELA SLOVENIJA!!!!!!!!!!

NEMCI SO PONOSNI NA SVOJO HRANO, PA FRANCOZI TUDI, PA ITALIJANI TUDI, NAŠI KRŠČANSKI NARODI UŽIVAMO V NAŠI HRANI. HRVAŠKI PRŠUT JE TUD ODLIČEN, HRVATI IMAJO PRAŠIČEREJO TER DOBROTE.

odlično!

S tem bi se kar strinjal.

Če gledam moje stare starše, vsi čez 80, vsi fit… Zrasli gor na tradicionalni slovenski hrani…
Mislim, da bi jih mogli bolj posnemati in jesti tako kot so včasih.

Ja, če gledaš našo hrano… Kar si ti napisala so praznične jedi, ki se jih samo ob največjih praznikih je.

Sicer pa so žganci, juhe, mineštre, repa, korenje, zelje, kislo mleko. Poznam družino ki še sedaj vsako jutro je kislo zelje za zajtrk. 🙂 Nihče ni debel. Vsi garajo.

BRAVO SLOVENIJA! Mednarodno oboževana! Bled je lep! Vsi slovenski kraji so lepi. SLOVENSKI KMETJE SO PRIDNI. ŽIVELA SLOVENIJA!


Vecina tradicionalnih slovenskih jedi res ni vzor zdrave prehrane. 🙂

nobena hrana ni zdrava, burek tud ni zdrav, je samo bela moka pa meso


Fit so zato, ker so večinoma natepavali zelje, repo, krompir,žgance. Pečenko, prato,klobase,potico,gibanico, žlikrofe so jedli le ob posebnih priložnostih, parkrat na leto.

Slovensko hrano vsi hvalijo razen kakšen fanatik ne. Je pa tako pri vsaki hrani je treba paziti koliko se je da v usta. Vsaka hrana redi, če jo poješ na tone vsak dan. Mi je pa Slovenska hrana ma ni primerjave s kakšno hitro hrano, ki sploh ni hrana ampak samo dodatki umetnih sladil in ojačevalcev okusa. To pa te vrže lahko že v letu dni.

Zdj bomo začeli zopet gojiti našo staro, pristno slovensko visokoraslo pšenico, ki jo je Monsant uničil, speavil z naših polj, enako kot krompir igor, naš slovenski bob, fižol etc.

Seme še obstaja, ga mogoče kdo še ima?
Da ga namnožimo in sami vzgajamo to zdravo in nealergeno zlato polje, za naš zdrav in predober kruh.

Tudi za vsa ostala semena, ki še krožijo med ljudmi, se priporočamo.
Več nas,bo, prej bomo ohranili naše zdravje, naše domače pridelovalce in naš slovenski narod, ter ostale poštene državljane, s katerimi bomo z roko v roki tudi uspeli.

NE strupu in gensko spremenjeni hrani Monsanta in uničevanju, kar je naše že od pamtiveka.

TO je zavedanje NAŠIH korenin, vključno z vsem Balkanom!

NE vsem primitivcem, ki mislijo, da poštene ljudi z vsega Balkana lahko sprejo med sabo!


Ti pa o tradicionalni hrani ne veš prav dosti. Jedi, ki jih naštevaš so praznične.
Slovenci v preteklosti niso vsak dan jedli mesa, ampak odvisno od okolja- od polente, krompirja do žgancev in vse okrog. Za delo na polju je morala biti hrana zabeljena ( ocvirki), da je dajala energijo, in so ljudje lahko delali ves dan.
Prežganje (ajnpren) nista slovenske posebnost, ampak je kot podmet prišel skupaj z dunajsko kuhinjo.
Salame in klobase se jedo zadnjih 50 let, ko je to postalo poceni. Včasih pa pršut (trd kot kamen na Krasu, kakšen pujs za koline – od zime do pomladi), pa kakšna kokoška ( porodnice). Govedina zelo redko, pa še to za juho, meso iz juhe je pa gospodar v nedeljo dobil. Ostali pa kar je ostalo.

itak zdaj se pa bašemo s tistim drekom vsak dan, samo, da ne dobim šnicelna al čokolado sem fertik bom šel od samega hudega enega nabutat

Hm….a nima celo podalpsko življe precej podobne hrane? Potico smo tudi našli še kje drugje (le da se ne imenuje potica).

Se pa strinjam s tistimi, ki opozarjajo, da te poznane slovenske jedi niso bile vsakodnevna, ampak praznična hrana. Običajno pa repa in kaša.

New Report

Close