Tradicionalne slovenske jedi so nezdrave
https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_slovenskih_narodnih_jedi
Meni je dobra Slovenska hrana in se mi ne zdi redilna.
To so v glavnem take konkretne jedi, težke jedi. Žlikrofi, potica,gibanica, razni golaži, pečenke. To so težke in v bistvu ne preveč zdrave jedi. Da ne naštevam raznih klobas, salam.
Pri tradicionalni slo. hrani je veliko premalo zelenjave. Preveč je tudi moke, prežganja.
Je pa res, da je ta hrana dobra;). In če je ne jemo vsak dan in ne preobilno, kar gre.
Slovensko hrano vsi hvalijo razen kakšen fanatik ne. Je pa tako pri vsaki hrani je treba paziti koliko se je da v usta. Vsaka hrana redi, če jo poješ na tone vsak dan. Mi je pa Slovenska hrana ma ni primerjave s kakšno hitro hrano, ki sploh ni hrana ampak samo dodatki umetnih sladil in ojačevalcev okusa. To pa te vrže lahko že v letu dni.
Zdj bomo začeli zopet gojiti našo staro, pristno slovensko visokoraslo pšenico, ki jo je Monsant uničil, speavil z naših polj, enako kot krompir igor, naš slovenski bob, fižol etc.
Seme še obstaja, ga mogoče kdo še ima?
Da ga namnožimo in sami vzgajamo to zdravo in nealergeno zlato polje, za naš zdrav in predober kruh.
Tudi za vsa ostala semena, ki še krožijo med ljudmi, se priporočamo.
Več nas,bo, prej bomo ohranili naše zdravje, naše domače pridelovalce in naš slovenski narod, ter ostale poštene državljane, s katerimi bomo z roko v roki tudi uspeli.
NE strupu in gensko spremenjeni hrani Monsanta in uničevanju, kar je naše že od pamtiveka.
TO je zavedanje NAŠIH korenin, vključno z vsem Balkanom!
NE vsem primitivcem, ki mislijo, da poštene ljudi z vsega Balkana lahko sprejo med sabo!
Ti pa o tradicionalni hrani ne veš prav dosti. Jedi, ki jih naštevaš so praznične.
Slovenci v preteklosti niso vsak dan jedli mesa, ampak odvisno od okolja- od polente, krompirja do žgancev in vse okrog. Za delo na polju je morala biti hrana zabeljena ( ocvirki), da je dajala energijo, in so ljudje lahko delali ves dan.
Prežganje (ajnpren) nista slovenske posebnost, ampak je kot podmet prišel skupaj z dunajsko kuhinjo.
Salame in klobase se jedo zadnjih 50 let, ko je to postalo poceni. Včasih pa pršut (trd kot kamen na Krasu, kakšen pujs za koline – od zime do pomladi), pa kakšna kokoška ( porodnice). Govedina zelo redko, pa še to za juho, meso iz juhe je pa gospodar v nedeljo dobil. Ostali pa kar je ostalo.