Tragedijo v Bergamu je baje povzročila tekma Atalanta -Valencia
Ja, nekaj taksnega sem tudi sam pred dnevi pisal. Zanimivoje analizirati vsa ta nakljucja kako se kasneje (za nazaj)sestavljajo v nek mozaik. Vem, ja… po bitki je lahko biti general. A da se tudi kaj nauciti iz vsega skupaj.
Ja, nekaj taksnega sem tudi sam pred dnevi pisal. Zanimivoje analizirati vsa ta nakljucja kako se kasneje (za nazaj)sestavljajo v nek mozaik. Vem, ja… po bitki je lahko biti general. A da se tudi kaj nauciti iz vsega skupaj.
[/quote]
Teoretični bi se dalo. V praksi nas pa zgodovina lepo uči kako iz nje ne naučimo nič. Človeška narava pač!
[/quote]
v italiji takrat sploh vedeli niso, da virus že par tednov veselo kroži med njimi, v tem je poanta.
drugače pa je to iz zgodovine poznano
ob izbruhu španske gripe v Philadelphii niso odpovedali parade za zbiranje denarja, drugod pa so jo. posledice za philadelphio so bile hude
https://edition.cnn.com/2020/03/15/us/philadelphia-1918-spanish-flu-trnd/index.html
v italiji takrat sploh vedeli niso, da virus že par tednov veselo kroži med njimi, v tem je poanta.
drugače pa je to iz zgodovine poznano
ob izbruhu španske gripe v Philadelphii niso odpovedali parade za zbiranje denarja, drugod pa so jo. posledice za philadelphio so bile hude
https://edition.cnn.com/2020/03/15/us/philadelphia-1918-spanish-flu-trnd/index.html
[/quote]
V Italiji so te tedne ljudi domov pošiljali z diagnozo gripa ali pač imaš virus, boš že bolje. Čeprav so vedeli za Kitajsko. Na srečo je kao prvi možakar, preživel virus. Je že doma. Čeprav je revež moral trikrat do zdravnika, ta tretjič že po štirih, da so ga testirali za virus. Prej, gripa. No vmes so iskali Kitajce, ki so se družili s tem možakarjem, jih dobili, noben ni bil okužen in tako Italija do danes nima pacienta o.