Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Trajekt-ali most!

Trajekt-ali most!

Pozdravljene!

Z možem grema letos prvič na Pag v hotel Frane ki je od mesta oddaljen le 1000m.Naju zanima kako se nama bolj izplača ali na trajekt ali kar čez most?Mogoče ve katera približno kolk bo cena trajekta?

LP Mojca

Trajekt Prizna – Žigljen stane 14HRK/osebo in 89HRK/avto. To je cena od 14.6. naprej.

Če greš čez most narediš skoraj 100km več. Verjetno bi pokurila manj bencina kot bi dala za trajekt. Bi pa porabila več časa (če ne bi bilo gneče za trajekt).

Jaz bi šel na trajekt.

Cesta je slaba, če greš ob morju – rajši trajekt, Sicer pa morje v Pagu ni ravno čisto. Sama presodi.

Jaz bi seveda vsaj tja uporabil most, prvič zato, da ne greš dvakrat po isti poti, drugič pa zato, ker je pot lepa in zanimiva.

Če se odločiš za trajekt imaš še nekaj vožnje od trajektne luke do mesta Pag. Trajektna luka na otoku je namreč vprecej blizu Novalje, to je severnejši del otoka. Mesto pag je na južnem delu otoka. Če se odločiš za pot po celini, greš lahko po avtocesti in čez most. V stroških ni bistvene razlike- odvisno koliko bencina porabi tvoj avto. Sama sem lani potovala v Sveti duh- to je nekje na pol poti med Pagom in Novaljo. moj avto je imel precej veliko porabo. Rezultat: stroški so bili po obeh variantah približno isti. Pozanimaj se še za vreme. V primeru neviht, velikih valoov itd, se lahko zgodi, da trajekt ne vozi.

Lepe počitnice 🙂

Hvala vam za vse informacije.Ja avto nekje srednje porabi bencina.Jaz mislim,da bom kar obe varijanti zbrala domov trajekt in tja most in avtocesto.
Tudi vsem vam želim lepe počitnice.

LP Mojca

Ob resnično močni burji zaprejo tudi most!
Doživela na lastni koži!

Lp

New Report

Close