Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice trajekt calais dover

trajekt calais dover

Zanima me, če ima kdo izkušnje s trajektom Calais – Dover. Zakaj taka razlika v ceni med P&O Ferries in Seafrance? Razlika je kar občutna. In sploh, kakšna je najboljša varianta za prevoz čez kanal… Hvala,

Najcenejša varjanta Oostende (Belgija) pa z avtobusom do Calaisa in čez
(Hooverspeed). Sem pa prišparal več ko 50%.

Živjo,

Po koliko pa plačujete trajete? http://www.topfreightsolutions.com ponuja trajekte na relaciji Calais – Dover – Calais po ceni 190 Eurov v eno smer.

Lep pozdrav

V lanskem avgustu smo potovali v VB s tem trajektom.

Za avtodom in 4 osebe smo dali okrog 150 EUR na licu mesta. Ped odhodom sem hotela narediti rezervacijo preko interneta, pa smo se bali, da se nam na poti iz Slovenije kaj zalomi in ne bi prišli do trajektne luke pravočasno. Če bi rezervirali prej, bi bila cena občutno nižja. Tako pa smo prišli v pristanišče, se pozanimali pri obeh prevoznikih za konkretno ponudbo (nahajata se drug zraven drugega) in uro prevoza in se odločili glede na ceno. Isto smo naredili, ko smo se vračali. Tudi za nazaj je bila cena približno enaka, le da v funtih. V obe smeri smo potovali v petek pozno zvečer.

Cene so nižje preko tedna in v večernih urah.

Lep dan…..

Cene so nižje ponoči in pa če vzameš povratno karto s točno določenim datumom. Če pa rezerviraš kakšen mesec prej, je cena lahko tudi smešno nizka, npr. namesto 300 € samo 50 € za avto plus nekaj oseb. Razlike v cenah so bile vedno. Glede na povpraševanje in ponudbo pač.

midva sva letos poleti dala za to relacijo z vlakom neki čez 200€ za trajekt pa okol 100€, bolj se ti splača dat za trajekt mal več kot pa malo manj s tem francoskim kr ni vreden svojega denarja

Ali ima kdo izkušnje, najmanj koliko pred odhodom trajekta je treba biti v pristanišču, če imaš vnaprej rezerviran trajekt?Ter kako poteka promet po avtocesti med tednom zjutraj ali dopoldan mimo Brusla? Gre 40 ali 100 km/uro?

1 uro prej je kar treba, saj približno takrat začnejo z vrkcavanjem.
Mi smo potovali v petek v mesecu juliju in smo največjo gužvo imeli skozi Luksemburg (okrog 16. ure). Tam imajo najcenejši bencin (ne vem, če še) in vsi pač gredo po tej poti. Potovalna hitrost je bila recimo 25 km/uro. Če bi vedeli, bi raje šli skozi Francijo in pač plačali še kakšno cestnino. Mimo Bruslja ni bilo težav.

New Report

Close