trajekt cres
10 let smo leteli na Cres in se ni nikoli zgodilo da trajekt ne bi šel po planu. V višku sezone vozijo gor in dol, le ponoči se v glavnem držijo urnika, ker je smena. Najdlje smo čakali v soboto dopoldan, tj. skoraj 2 uri, ustavili smo se že na vrhu hriba. Največkrat pa smo lovili trajekt, zahajali pa smo tja od aprila do novembra.
…vedno tako!
Ker je Cres tako slikovit…na tem otoku so snemali film Čisto pravi gusar.Tudi tam pri cerkvici pri mostičku, kjer otok Cres prehaja v Lošinj….[/quote]
v vednost tam pri cerkvici je kraj Osor
mi hodimo pa vedno čez krk. sedaj je sploh fino, ko je AC do mostu. Po krku res ni nekih hudih razgledov ampak meni je bolj pomembno, da ni vijugasta cesta. če se gre na brestovo porozino mene res full zmoti ta vijugasta ceta. je pa pot tja res veliko bolj slikovita, če greš čez brestovo.
ampak jaz imam raje avtocesto in potem dokaj ravno po krku.
časovno pa je po moje približno tam-tam. odvisno od gužve in od sreče s trajektom. vozijo pa v sezoni kar skoz in se ne držijo nujno voznega reda, če vidijo, da lahko napolnejo trajekt vozijo konstantno. na obeh straneh.
sicer ne vem kakšne trajekte imajo sedaj na brestovi. mislim, da novejše ampak ne vem pa, če niso manjši. mogoče se motim. naj mi kdo pove kako je s tistimi trajekti.
Tudi mi smo večinoma leteli na Brestovo, bolj kot cesta na Cres je moteč predel Opatija, Ika in tam čez, ker vsi nekaj bluzijo čez cesto z blazinami, ampak tudi to gre. cesta na Cresu je zadnjih nekaj let zelo izboljšana, razširjena na dostih mestih, tako da smo mi leteli tudi 140 po otoku. Moj rad hitro vozi, pa cesto bi lahko prevozil “vezanih očiju”
Trajekt s Krka nam ni potegnil, vedno smo čakali na odhod, ker ni bilo dovolj avtov. Se mi zdi da je pretočnost z obale boljša.