trajekt Drvenik – Korčula

So tudi različni trajekti, vendar imajo zaprt salon (smrdi po cigaretih).
Drgač pa lohk sam pijačo kupiš tam.
Mislim, da je z dvema majhnima otrokoma bolje iti preko Pelješca na orebič in lokalni trajekt na korčulo. Ustaviš se, kadarkoli je potreba. Vsaj mi smo tako nardili, čeprav sva ko sva bila brez otrok šla vedno na Drvenik.

Mi se sicer zalo radi vozimo z ladjo. Sem mislila, da bo za otroke doživetje malo daljša vožnja. Ampak če se nimaš kam dati in če nimaš kam prav vsesti in ne moreš ta male dati ven iz vozička brez nevarnosti, da ti pade v morje pol ni več doživetje ampak muka.
Zaenkrat še kolebamo zato so vaša mnenja zlata vredna:)
V skarjnem slučaju bi verjetno šli tudi na Pelješac s trajektom ( se mi ne ljubi 200 km brez veze vozit, ker je že itak vožnja ful dolga )
Torej bi šli:
Ploče – Trpanj in Orebič – Dominče

Mi se pa letos odpravljamo na Korčulo in smo si zaenkrat izbrali to linijo iz Drvenika. Gremo pa v petek, 1. avgusta. Trajekt iz Drvenika je ob 07.30.
A ima kdo izkušnje tam z gnečo. kakšna je v drveniku? Kolko časa prej bi morali čakati, da bi prišli na trajekt. Mene to najbolj skrbi, da slučajno zaidemo v Drveniku v gnečo in moramo potem čakati na trajekt, ki je pa šele približno ob 13.00.
LP

Mi smo bli pred nekaj leti na Korculi. Tja smo sli s trajektom Drvenik-Korčula in smo bli v drveniku 3 ure prej tam…sli smo v najvecji sezoni..konec julija… ko smo prisli v drvenik 3 ure pred odhodom trajekta je bilo prostora le se za 15 avtomobilom. Veliko prostora zasedejo avtobusi ki imajo prej osebnimi avtomobili prednost, zato je boljse it malo prej, da se zasigura prostor na trajektu. Ce pa se slucajno zgodi da ni prostora na trajektu se bolj kot cakat splaca it do orebica in tam na trajekt ki vozi le 15minut.

tudi mene zanima kako bi prišel do Korčule, ker grem po sezoni to je 29. 8. 2012 in koliko sem opazil, da trajekti vozijo samo dvakrat na dan…bi pa prosil če ima kdo kako pametno varijanto, da mi prosim pove, ker meni ni problem se peljat z avto dalje kako uro, samo, da ne rabiš bit v skrbeh, da nebi prišel na trajekt
hvala lepa za odgovor fruli

Sicer ne vem kako je v posezoni gneca.. Moj predlog bi bil da se ustavis najprej v drveniku in tam takoj vidis ce je guzva in ce prides na trajekt. Tam ti tak povejo delavci tudi,ce jih vprasas. Ce je guzva in ne prides gor,pac gres dalje do trajekta ploce-trpanj in potem do orebica.
Tako smo mi potovali pred dvema letoma, v sezoni. Na tistega v drveniku ni bilo prostora za nas, pa smo pac sli dalje. Na plocah in orebicu pa trajekti vozijo pogosteje,preveri se za posezono.

Z družino sem več let hodil na Korčulo in iz lastnih izkušenj vam povem, da je trajekt Drvenik -Korčula katastrofa, boljša varianta je Ploče -Trpanj, pa tudi ta ni optimum. Zato se splača, če vam vožnja ni problem peljati se okoli do Orebiča, in nato na trajekt. Velikokrat se tudi zgodi, da zaradi okvare trajekt iz Drvenika ne vozi.