Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Trajekt Trst – Krf

Trajekt Trst – Krf

Pri branju spodaj se mi je porajalo nekaj vprašanj:

1. Kdo so prevozniki, ali se lahko karte za trajekt kupijo tudi v SLO? Linki?
2. Koliko prej je dobro rezervirati karte tudi za avto?
3. Kako dolgo traja vožnja?
4. Ali imaš med vožnjo s trajektom dostop do avta v podpalubju, da ne bi vse prtljage vlačili gor in dol?
5. Kako je s kampiranjem na Krfu, kakšne izkušnje, primerne za družino z majhnimi otroci?
6. Kako je s kampiranjem na drugih grških otokih, kaj priporočate?

Prevoznik iz Trsta je Anek line, sam grem raje Minoan line, ki vozi iz Venecije.Za avtomobil je treba poleti rezervirati, kje bo pa mogoče kdo drug povedal, ker jaz rezervacije za motor nisem še nikoli vzel.Vožnja traja 21 ur, odvisno od tega ali gre prej v Igoumenitso.Ko enkrat parkiraš potem nimaš do izkrcanja več dostopa do vozila, zato moraš vse kar rabiš vzeti s seboj na palubo.S kampi v med sezono v Grčiji ni problemov, ne glede na to kje so, še izven sezone se na najbolj obiskanih krajih najde vedno kakšen odprt kamp ali pa sobico, katere cena ni dosti večja od cene kampiranja. Zato kar korajžno, ne bo vam žal.
lp
dani

Dani je ze lepo napisal, voznja pa traja iz trsta na krf 24-25 ur, ker gre prej v Igoumenitso. Karte lahko za anek lines rezerviras preko interneta(poisci na googlu) in jih dvignes v trstu ali pa v kaki agenciji v slo. Mislim, da jih prodaja Collegium na Kersnikovi 5 v lj.

LP L

Obema najlepša hvala za informacije.

Karte za Anek lines prodaja tudi agencija Kazipot na Copovi v LJ. Pravzaprav dobis voucher, karto pa prevzames v “kiosku” podjetja Anek v pristaniscu na dan odhoda. Vsa navodila pa itak dobis se v turisticni agenciji ob nakupu.
Lp

Najbolj enostavno je karte kupiti preko interneta. Mi smo jih na http://www.ferries.gr . Kampi so v Grčiji bolj balkanski (vsaj na Kreti, za Krf ne vem), a nič slabši kot na Hrvaškem, z italjanskimi, francoskimi pa se ne morejo merit. Meni je bilo v Grčiji najbolj všeč na J Peleponeza in otok Kithira.
Pozdrav! Kemo

New Report

Close