Trajekt za Grčijo
Z Reke dvomim da kaj vozi do Grčije. Možnosti imaš dve – iz Benetk (daljša vožnja s trajektom) in iz Ancone (krajša vožnja s trajektom a malo dlje z avtom. Poglej na spletnih stranek Aneka in Minoana, ali preprosto poguglaj z geslom “Italy Greece, ferry”.
Če imate avtodom se vam kar splača iz Benetk, vožnja do dol je sicer daljša, a se lahko odločite za Camping on board, kar pomeni da spite v avtodomu in imate ves komfort. Potem je pa odvisno – te linije vas peljejo do Igoumenitse (na grški celini) na Krf ali v Patras (na Peleponezu). Potem pa kud koji mili moji – če bi imela avtodom bi šla gotovo do Patrasa in raziskala Peleponez. Uhh.. moja Grčija je izgleda za letos propadla, tako da sem vam hudo fovš.
Zelo priporočam Camping on board. Tega sicer kolikor vem nimajo vse trajektne linije – zagotovo ima Minoan Lines. Ste pa mogoče malo pozni za rezervacijo za julij. Če boste kaj dobili, zna biti kar drago. Drugače se pa splača malo pogooglati. Še to – člani AMZS imajo popust pri nekaterih prevoznikih.
Ojla,
tudi mi smo želeli z opcijo camping on board, a je bilo za jun-avg že vse polno iz Benetk, zelo malo opcij iz Ancone. Pa smo to gledali že konec marca, tako da dvomim. Sem tudi sama klicala na Minoan lines v grčijo, pa je rekla da vse polno. Tako bomo šli po cesti – čez BG in Makedonijo. Ladja nas čaka drugo leto….
anekline in
http://www.minoan.gr/index.asp?a_id=226
Boste že kaj našli. Ljudje imajo rezervacije, potem pa odpovedo.