Trajna na velike navijalke (ne kodri, valoviti lasje)

Pozdravljeni!
Imam ravne, srednje dolge lase (čez ramena) in sem si od vedno želela tiste bujne, skodrane pričeske, a sem se sprijaznila s tem, da taka pač nikoli ne bom
V najstniških letih sem sicer imela trajno (na zelo majhne kodre), pa sem imela po 2 mesecih obupno frizuro, trajna mi je lase bolj kot ne poškodovala, lasje so bili neukrotljivi, “kar neki”, brez nobene oblike, od tistih lepih kodrov ne duha ne sluha.
Res je, da si las nisem navijala po vsakem pranju, bi si morala oz. bi s tem bila trajna dalj časa obstojna?
Od vedno bi rada imela vsaj malo valovite lase, zato bi vas vprašala, ali je možno narediti tako trajno na ZELO veliko navijalke, da je premer navijalk čimvečji?
Jo to možno?
Zanima me ali je možno naviti samo konjice las, da imaš lase zavite samo spodaj?
Draga Ona.
Trajno na večje (ne prevelike) navijalke je možno naresti, da so kodri lepi in volumenozni. Le paziti je potrebno na natančno izbiro velikosti navijalk, izbiro pravilnega preparata za trajno, ter pravi čas delovanja. Seveda morajo biti lasje brezhibno naviti na navijalke.
Skratka kompleksen postopek, ki ga je potrebno zelo kvalitetno naresti.
V kolikor se odločite za trajno, potem priporočam Nino ali Urško v našem salonu na Trubarjevi, ki sta strokovnjakinji.
S spoštovanjem
Stevo Pavlovič

Stevo, pa še to:
ali bom potem morala lase ob vsakem pranju navijati na navijalke ali vsaj sušiti s krtačami, da bodo kodri res kodri? Kot sem povedala, sem imela tisto drobno trajno, pa so lasje kmalu postali kot neko seno- suhi, brez oblike, nezdravi, brez nobene oblike.
Rada imam frizure, kjer ni preveč dela in bi mi pogovto navijanje najbrž bilo odveč.
hvala za odgovor!
p.s.: Imate vaše salone tudi v Mb?
Po trajni svetujem, da lase negujete z dobrim šamponom, masko za vračanje vlage v laseh, ter seveda kvalitetne utrjevalce za lase.
lase pa si lahko sušite (po trajni) na zraku, kar je najbolj zdravo.
vaša slaba izkušnja z prejšnjo trajno naj vas ne prepreči, da si jo spet date, seveda naj to naredi dober strokovnjak z izkušnjami in dobrim preparatom za trajno (L’oreal, WWllla…)
Lepe kodre vam želim.
Stevo Pavlovič

Draga Ona.
malo preveč sprašujete.
Nimamo salona na štajerskem, lahko pridete k nam v ljubljano, in vam bomo naredili trajno, kakšno si želite.
Hvala za razumevanje.
Stevo Pavlović

Pozdravljeni!
Jaz pa imam vprašanje v zvezi s slabo trajno! Pred 3 dnevi sem naredila VEEEELIKO napako:dala sem si delat trajno! Kljub temu, da sem frizerki povedala, da nočem po vsej sili trajne ampak me samo zanima kodranje las, ki bi poudarilo moj naraven koder, sem končala z gnezdom na glavi…kakorkoli že, vem da sem sama kriva, a zdaj pač je kar je. Zanima me, kaj naj storim, da bi lažje krotila lase (lase mi je namreč navila na majhne navijalke in imam točno tako frizuro kot so bile tiste iz 80ih), oziroma ali obstaja kakšen “kontra” postopek, ki bi mi odpravil trajno?
Že vnaprej najlepša hvala za odgovor!
Yves
Pozdravljena Yves.
Trajnega ravnanja las vem ne priporočam. Vaši lasje se morajo najprej dobro odpočiti od trajnega kodranja.
Počakajte nekaj tednov, kodri bodo s časoma upadli.
Poiskusite šampon in balzam, za ravnanje las.
Občasno pa naredite kuro z kvalitetnimi maskami, tako boste lasem vrnila vlago in jih naredila prožne.
Lp
Naya

Živijo, imam naravno suhe, rahlo skodrane lase, vendar pa se mi lasje zelo feclajo ( zadaj pri glavi dobivam dread lokse) kljub uporabi najboljših preparatov ( JOICO). Rada bi imela lase, ki bi se vsi kravžljali približno v isto smer. Mislite, da če bi mi naredili neko trajno na velike navijalke, da bi to pomagalo? Ali priporočate kaj drugega?
Hvala in lp, Barbara

Jaz trajne ne bi naredila nikoli vec v zivljenju! Imela sem naravne nepobarvane lase sedaj imam od trajne tako zelo unicene da mi je zelo zal, da sem si dala narest trajno. Moji lasje ne bodo nikoli vec kot prej a tako so dolgi da bo trajalo celo vecnost dokler zrastejo novi iste dolzine.
Poleg tega ti kodri kar ne izginejo in ne izginejo…in po enem mesecu niso kodri taki kot so bili ampak so grsi bolj tako kot da se ne bi pocesala ali bi si naredila frizuro na pol… Poleg tega se lasje bolj zapletajo so slamasti, suhi in se jih tesko pocese…Ziva katastrofa!
Punce ce hocete valovite lasje z vec volumna si dajte raje gumjaste navijalke kdaj pa kdaj in malo laka in bo frizura 100 krat lepsa od trajne. TOLIKO KOT VAM BO TRAJNA UNICILA LASE JIH NIC VEC NE BO POPRAVILO!

Joj, ženske, ženske
Ravni lasje so krasni, fantastični, gladki, praktični za na morje, vsako frizuro se da naredit … In še in še plusov bi lahko naštela. Če so dovolj gosti in močni zraven, pa itak zmagajo … Ne vem, zakaj bi si jih želele umetno kravžljati pa s trajno uničevati. Tudi naravno kodrasti ne morejo nikoli biti tako mehki in svetleči kot ravni.
To vem, ker sem imela oboje (natur) – do 13. leta sem imela popolnoma ravne (kje so tisti cajti!), potem pa so se mi začeli kravžljati in imam zdaj suhe, valovite … Ne tič ne miš.

Pozdravljeni,
prosim lepo za pomoč. Imam zelo goste, srednje dolge raavnee lase (sicer zelo lepe, močne, lepo negovane in zdrave).
Rada bi jih malce poživela s kakšnimi kodri (trajno), ampak me zanima, če bi bila gostota las problem?
Prav tako se odpravljam na morje in bi mi zelo koristila informacija- ali iti na trajno pred ali po morju?
Seveda bi raje slišala odgovor: Prej .. ampak, če bi morje (sol, voda, sonce) imelo škodljive efekte, potem seveda to uredim raje kasneje.
Lepo pozdravljam in hvala vnaprej.

pozdravljeni stara sem 13 let in imam lase dolge približno do ramen .Moji lasje so ravni . sama sem si enkrat spletja kitke in si jih raspustila .Ti kodri so mi zelo pasali .Zanima me ali si bi lahko lase skodrala na kakšen naraven način brez toplotne obdelave ali kaj podobnega . HVALA ZA ODGOVOR ŽE V NAPREJ . MAYA
Ravno laska,
z odgovorom sem nekoliko pozna, se opravičujem.
Trajno kodranje je vsekakor potrebno izvajati po morju.
Za lepo oblikovane kodre je potrebno lase tudi primerno postriči.
Tako da gostota ni problem v kolikor je vse skupaj smiselo oblikovano.
Lp
Naya

Jas imam pa rjave močne in goste ravne lase, nekje do ramen. Razmišljala sem da bi se na eni strani zabrila na drugi pa nakodrala…približno kot…cher lloyd…Saj jo poznate kajne?? No, imam 2 uprašanja: 1. kako dolgo bi približno trajalo da bi mi zrastli tako dolgi lasje kot jih ima ona?
2: kako naj se nakodram…navijalke?…ravnalec? trajna ne pride v poštev.
že v naprej se zahvalujem za vaš odgovor. HVALA <3
Pozdravljena.
Tvoji lasje bi, ob pravili negi in striženju, rasli leto ali dve, da bi dosegla željeno dolžino.
Takšno frizuro bi lahko hitreje dosegla tako, da lase podaljšaš z trajnimi ali clip-on podaljški.
Cena za to dolžino se giblje med 200 do 350 eur za trajne podaljške, in 180 do 250 eur za clip-on podaljške.
Za kodranje pa ti priporočam navjalke, likalnik ali kodralnik lasem lahko precej škodujeta.
Lp
Naya