Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style trajno kodranje las

trajno kodranje las

Pozdravljene!
Želim si trajno skodrati lase, vendar me je malo strah, kaj bo z mojimi lasmi, saj imam zelo tanke. Kakšne izkušnje imate s tem? Koliko časa trajna traja? Morate uporabljati kakšna posebna sredstva?

bye!

Stvar je taka. Pred leti sem imela trajno. Držala mi je dve leti, čeprav sem po nekaj mesecih želela, da bi izginila. Prijateljica, ki pa je bila zadovoljna s trajno, ji je držala kake pol leta. Kot začarano. Uporabljala sem čisto navadne šampone, kot se jih je dobilo 10 let nazaj. Mislim, da je odvisno od las. Moji so močni in gosti.

Če imaš tanke lase, je tvegano dati trajno, ker če je premočna, ti lahko lase požge. Moraš dobiti res dobrega frizerja, ki obvlada stvar.
Drugače pa – moja sestrična si je dala delati vodno trajno, ker ima tudi bolj tanke lase. Ampak meni sploh ni bilo všeč. Niso ratali lepi kodri, ampak je izgledalo kot da bi imela kitke po celi glavi.
Je pa res tako, kot je rekla Janja – odvisno od las.

Jaz sem si nekaj let dala narediti trajno in jo odsvetujem. Zelo uniči lase, poleg tega pa to sploh niso lepi kodri, ampak sem bila v glavi kot kakšen pudelj.

Živ’!

Tudi jaz imam zelo tanke lase, ki so hkrati še ravni in svileni … In ko so bili še precej dolgi, sem si dala trajno … KATASTROFA! Lase mi je na konicah popolnoma “zažgalo”, čemur je seveda takoj sledilo krajšanje za približno 5 cm. Trajna pa mi je držala približno 2 leti, potem so mi lasje že toliko zrasli, da sem si “ostanke” enostavno odstrigla.
Sicer je res, da je to že kar nekaj let nazaj in da imajo sedaj menda malo blažje kemikalije … ampak jaz bom “bujne in lepe” kodre raje odmislila …

lp

Tudi jaz že od nekdaj sanjam o lepih kodrčkih, ampak trajne si ne bom šla nikoli več narediti. Imam zelo močne in goste lase, ampak trajna mi jih je popolnoma uničila – lasje so se mi polomili (ne samo konice), poleg tega pa so dobili še nek pridih rdeče barve. Totalna katastrofa – sploh pa nisem imela takih kodrov kot sem si jih želela (je bolj zgledalo kot da sem imela kitke). Definitivno odsvetujem. Raje si omisli kako frizurco, ki bo dala tvojim lasem bolj poln videz.

Kot da bi poslušala zgodbe iz davnih let. Katastrofa.
Moje izkušnje so naslednje:
Hodim k kvalitetni frizerki oz. v frizerski salon že nekaj let in tudi malo več denarja za drajno mi ni škoda dati. Imam zelo tanke srednjedolge lase in brez trajne ne bi zdržala oziroma imela sploh kakšno firzuro.
Danes imajo boljši saloni različne preprarate za trajno, odvisni so tudi od dolžine in kvalitete las. Frizerka ti mora znati prav svetovati. Moja trajna traja ponavadi 7-9 mesecev s tem, da poleg uporabljam tudi kvalitetne šampone. Panten se mi zdi zelo primeren in balzam. Res se moram za svoje lase kadar si jih umijem tudi malo potruditi in uspeh je zagotovljen. Vsake toliko časa si dam na lase tudi masko, ki se domi v vsaki drogariji (od Garnieja so kar zelo kvalitetne).
Maija naj te taki, ki govorijo o izkušnjah izpred nekaj let ne zavedejo. Pogumno stopi v kvaliteten frizerski salon in videla boš, da boš zadovoljna. Predno se odločiš za poseg pa ne pozabi na strokovni nasvet frizerke.

Veliko veselja z novo frizuro!

Trajna ful uniči lase, zato ti jo odsvetujem, pa čeprav imajo danes kao bolj blage preparate (samo nakladanje). Jst sm si jo dala delati pred kakšnimi tremi leti…. KATASTROFA ! Kot je že večina napisala, sem imela tudi sama povsem uničene in scefrane lase.
In mislim, da pred tremi leti niso imeli nič kaj drugačnih preparatov kot danes.

Pozdravček !

Ali lahko zaupaš, kje točno hodiš k frizerju. Mislim, da je pri nas velik problem v nestrokovnosti frizerk pri delanju trajne. Enostavno nimajo izkušenj (dela se redko) in gre hitro kaj narobe. Jaz sem leta in leta imela trajno in si jo zopet želim, samo takrat sem živela v Zagrebu in so mi jo tam v redu delali. Sicer razmišljam, da sem bom odpravila kar v Trst, kjer z lasmi preizkušeno vedo.

Trajna resnično poškoduje lase….tudi jaz to preizkusila na lastni koži….sicer pa…..trajno kondrani lasje niso več v modi….tako da….

Trajno kodranje las je odvisno, od kvalitete las, kvalitete preparatov in strokovnosti frizerja. Trajna se preraste, ko se cela dolžina le te izstriže. Za tanek las ne priporočam kodranja, glede da delno poškoduje stukturo las. Stvar je odločitev vsakega posameznika.
Srečno

končno stanje hto je odvisna največ od preparata, ki se ga uporablja v ta namen. seveda tudi od kvalitete las, ker pa ne more kar vsak narediti dobre trajne, tudi odvisno od frizerja. ne priporočam je ljudem z tankimi in poškodovanimi lasmi, če pa že naj bo čas preparata bistveno krajši kakor ponavadi, s tem bodo sicer tudi kodri manj izrazitejši, ampak saj veste kdor ima lepe in zdrave lase je lahko ponosen nase, kajti lasje izražajo našo osebnost. lep pozdrav saša

New Report

Close