Trajnost učinkov liposukcije
Ker sem se končno prepričala, da je za moje boke in rit kriva genetika, se počasi obračam na stran liposukcije. Rada bi si namreč zmanjšala rit in boke, ker verjemite mi, da jaz osebno tega s telovadbo in hujšanjem ne morem.
Povsod drugje (roke, noge, trebuh) sem odlično postavna, nikjer maščobe, boki in rit pa seo takšni kot na moji mami. Pet let imam že idealno težo, celulita nikjer le rit in boke ogromne. NE GRE, NE GRE, NE GRE……
Zdaj pa vas prosim naslednje:
-ne moralizirajte mi glede mojih odločitev glede liposukcije
-ne analizirajte mojih jedilnikov in gibalnih navad, sem jih že sama precej
-ne poiskušajte me prepričati, da mogoče ni tako hudo
Potrebujem konkretne izkušnje z liposukcijo on sicer me zanimajo rezultati predvsem pa trajnost le teh.
Ali je po liposukciji vidno, da je bila napravljena prav liposukcija ali pa izgleda kot da bi shujšal (pač manjši obseg). V kolikem času se pozdravijo modrice.
Jaz bi šla pozimi enkrat in ne bi rada videla, da bi bila do drugega leta spet takšna kot zdaj, ker bodo pač geni naredili svoje…..
Prosim, pomagajte z nasveti iz izkušenj, če jih imate in ne modrujte v prazno…..HVALA
moja sestra je šla pred cca 5 leti – rezultat: oblečena fenomenalno, slečena malo manj fenomenalno – ni sicer nič narobe, niti nekih brazgotin, samo celulit ostaja.
Ona je imela in še ima celulit (tako kot vsaka povprečna ženska med 30-40 leti), postava pa je čisto preoblikovana. Bile je že prej zelo suha, tudi riti ni imela velike, samo jahalne hlače. Mislim, da so ji odstranili nekaj čez liter (maščobe??), jaz nisem videla kakšna je bila po operaciji, baje je bila čisto v modricah, okoli tri mesece naj bi trajalo celjenje, na pregled je šla spomladi, na poseg pa oktobra ali novembra, nosila je neke povoje, več pa jaz ne vem.
Jaz te čisto razumem in mislim, da bi bila tudi ti zadovoljna – tiste, ki nimajo takšne postave tega ne razumejo.
Ima je drobna, suhcana v rame, roke, celotno telo (razen stegen oz jahalnih halč). Baje ji je zdravnik rekel, da je idealna za tak poseg in res čez boke oz. rit zgleda kot da jo je pol manj.
Čeprav si prosila, naj ne analiziramo tvojih jedilnikov in gibanja bom vseeno nekaj predlagala. Podoben problem sem imela jaz. Drugače vitka, samo rit in stegna močna. Težko sem našla hlače, ki so mi ustrezale. Lani sem začela trenirati z osebno trenerko v fitnesu + napisala mi je dieto. Rezultati so neverjetni. Zgubila sem 4 kg, hlače pa kupujem 2 številki manjše. Niti v sanjah si nisem predstavljala, da je to možno. Je pa bila dieta kar stroga in trening zelo naporen. Mogoče poskusi še ti.
O liposukciji pa ne vem nič.
Maščoba se mi ni nabrala, jo imam kar od nekdaj, v bistvu od pubertete dalje. Pač ‘družinska posebnost’. S tem, da je po dveh porodih seveda tukaj še povešena koža. Po moje ni toliko problem v maščobi, kot tem, da sta se mišici razmaknili in notranji organi povesili navzven. zato je trebuh res ogromen, ampak ne samo zaradi maščobe.
Potem ne naredijo samo liposukcije, pač pa mišici sešijejo skupaj, da držijo notranje organe na svojem mestu. Kar se kilaže tiče, namreč ni toliko kritična, da bi morala veliko shujšati ali delati neke drastične spremembe v življenjskem slogu.
Da lipsukcija ni za ljudi z nezdravim življenjskim slogom, ki morajo shujšati, mi je pa kristalno jasno. Je pa za ljudi s kritičnimi predeli, ki tja shujšajo nazadnje. Če bi hujšala, bi me pobralo v joške, rit in noge, trebuh bi imela pa še zmeraj.